Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
2382

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Radio 100% NL boos !! punt 23 Jul 2009 12:56
ENSCHEDE - Radiostation 100%NL is de etherpiraten zat en doet piratenstations claims van 50.000 tot 100.000 euro aan de broek. De landelijke commerciële zender wordt door krachtige piratenzenders in Twente en de Achterhoek compleet weggedrukt waardoor het landelijke station honderdduizenden euro's reclame-inkomsten derft.

De piraten kunnen claims van 50.000 tot 100.00 euro tegemoet zien.

"Als luisteraars ons niet kunnen ontvangen, schakelen ze over op een ander station en zijn wij ze kwijt. De reclame-inkomsten worden gebaseerd op het aantal luisteraars dat je hebt. Wij bereiken wekelijks anderhalf miljoen mensen en staan op nummer acht in de toptien van best beluisterde Nederlandse zenders," licht 100%NL-directeur Herbert Visser toe.


Als het aantal luisteraars terugloopt, dalen ook de inkomsten. "Ik schat dat op honderdduizenden euro's. Als er weer een krachtige piraat wordt gepakt, stappen wij naar de rechter en claimen een schadevergoeding. Aan de hand van officiële luistercijfers en de periode waarbinnen een piratenzender ons heeft weggedrukt, kunnen we de hoogte van de claim berekenen."

Zij hebben bereik in het hele land ten koste legale zenders, maar ook van collegapiraten die eveneens worden weggedrukt.

"Kleine jongens hebben van ons niks te vrezen. Ik ben zelf ook piraat geweest en zestien keer gepakt, dus ik begrijp ze wel,'' zegt directeur Visser van 100%NL.

Vooral in Twente, de Achterhoek en Drenthe is het volgens Visser bar en boos en wordt zijn station ,,substantieel weggedrukt.''

De concurrentie is ook oneerlijk omdat 100%NL allerlei kosten moet maken om te mogen zenden. Aan de exploitatie is het station per maand 320.000 euro kwijt. Het station investeerde negen miljoen euro in vergroten van de bekendheid

bron ©tctubantia.nl

Trefwoorden: 100%nl euro weggedrukt station luisteraars visser<< Terug