Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
1689

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Piraten maken gehandicapten blij met tuinset en vo punt 26 Feb 2007 22:02
WIERDEN – Blij, dolblij zijn de be­woners van de woonvoorziening Wierden. De verstandelijk gehan­dicapte bewoners kregen zaterdag­morgen een compleet nieuwe tuin­set, een picknictafel en een vogel­voederhuisje cadeau van het Ko­ninklijke Piraten Nederland- team (KPN) uitWierden.
Hoewel het weer er bepaald niet naar was, op het moment dat de tuinset officieel werd uitgereikt kwam de regen met bakken uit de lucht, is het cadeau met open ar­men ontvangen door de bewo­ners. „ Ze zijn er heel blij mee", zegt Henk ter Welle, vader van één van de bewoners. „ Alles is hier prima geregeld, maar een tuin­set is iets extra's. En als ze dan zo'n mooie complete set zomaar cadeau krijgen, is dat natuurlijk fantastisch."

Goed beschouwd hebben de bewo­ners van de woonvoorziening Wierden hun cadeau's te danken aan de politie en de andere opspo­ringsinstanties in Nederland. Want het geld was eigenlijk be­stemd om een eventuele boete te betalen als de KPN'ers betrapt zou­den worden tijdens hun illegale uitzending die een heel weekeinde duurde. Eind oktober, rond de Sint Maartensmarkt, hield de vriendengroep een weekeinde lang een marathonuitzending. Daarbij werd geld ingezameld via sponsors en bezoekers van het eve­nement. Mocht er worden ingegre­pen dan kon de boete van dat geld betaald worden. „Maar gelukkig is er niets gebeurd", zegt woordvoer­der Martijn Maathuis van de KPN.

Het hele artikel uit de Tubantia is hier te lezen

Trefwoorden: wierden cadeau<< Terug