Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
1576

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Quality Radio verliest kort geding tegen AT punt 25 Sep 2006 10:37

Quality Radio heeft het kort geding dat aangespannen was tegen het Agentschap Telecom (AT) verloren. Middels dit kort geding wilde Quality Radio de door het AT ingetrokken middengolffrequenties 828 kHz, 1035 kHz, 1224 kHz en 1557 kHz terugkrijgen. De rechter oordeelde echter dat de frequenties van Quality Radio terecht zijn ingetrokken.


De bewuste frequenties waren eind juli 2006 door het AT ingetrokken omdat ze door Quality Radio niet officieel in gebruik waren genomen. Slechts enkele frequenties (waaronder de 1557 kHz in Amsterdam) waren onregelmatig in gebruik met een beperkt vermogen. Hierop waren dan vogel- of brandinggeluiden te horen.

Als redenen voor het niet volledig in gebruik nemen van de frequenties voerde Quality Radio aan geen geschikte opstelpunten te kunnen vinden en geen overeenstemming kon bereiken met zenderoperator Nozema. Volgens de rechter is het zaak voor Quality Radio zelf om problemen bij de ingebruikneming zelf op te lossen. Daarnaast zou niet van ingebruikneming gesproken kunnen worden als er slechts af en toe wordt uitgezonden en evenmin als vogelgeluiden of brandinggeluiden worden uitgezonden in plaats van commerciële omroep. Over de stelling van Quality Radio dat zij op korte termijn kan beginnen met uitzendingen op de frequentie 828 kHz oordeelde de rechter dat deze stelling niet werd onderbouwd met concrete bewijzen.

Quality Radio heeft ook bij Agentschap Telecom bezwaar gemaakt tegen intrekking. Het agentschap verwacht binnen vier weken een beslissing op dit bezwaar te nemen.

[RS/Radio.NL]

Trefwoorden: quality radio agentschap ingetrokken khz rechter frequenties<< Terug