Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
1553

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel ook 96.5mhz bezet punt 29 Aug 2006 17:17
De ontvangstproblemen van de publieke radiozenders in het Noord-Hollandse West-Friesland zijn opgelost. Radio 1 heeft een extra steunzender op 98.6 MHz gekregen, Radio 2 zendt nu extra uit op 105.1 MHz en is nu ook te horen op 96.5 MHz. Alle zenders staan op gesteld in Hoord.

Het Hoornse oud-raadslid E. Wagemaker kaartte in 2005 het probleem van de slechte radio-ontvangst in West-Friesland aan. Hij verzamelde veel klachten van luisteraars. Die werden doorgespeeld naar aan PvdA-kamerlid M. van Dam, die Kamervragen stelde. De Publieke Omroep en Nozema hebben in januari nog veldonderzoek gedaan om aan te tonen hoe slecht het is gesteld met de ontvangstkwaliteit in deze regio.

Dat onderzoek heeft de doorslag gegeven. Want na een halve oplossing (met de zogenaamde 'fluisterzenders') kwam het ministerie kort daarna met een oplossing die voor de Publieke Omroep acceptabel was: extra steunzenders. Eigenlijk zouden die er voor de zomer al zijn, maar dat liep vertraging op, omdat niet alle onderdelen voor de zenders meteen geleverd konden worden.

bron:radiofreak

Trefwoorden: publieke mhz<< Terug