Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
1178

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Dwangsom: Advocaat doet uit doeken punt 31 Aug 2004 18:27
Het houdt de gemoederen al geruime tijd bezig, het onsportieve speeltje van het Agentschap Telecom, de dwangsom. Steeds worden de spelregels omtrendt de dwangsom gewijzigd, zo erg zelfs, dat zelfs de advocaat van de uit Borne afkomstige piratenzender Sixflags, er geen touw meer aan vast kon knopen.

De laatste ontwikkeling, was het verhaal dat als tijdens de proeftijd van twee jaar je dwangsom verbeurd werd verklaart, dat het je leven lang zou gelden. Niets is minder waar !! De advocaat heeft ontdekt dat het verhaaltje toch iets anders is.

Mocht je na een inbeslagname weer aan de band komen, wordt nog steeds je dwangsom verbeurd verklaart. MAAR het geldt niet de rest van je leven. De proeftijd van twee jaar gaat OPNIEUW in, vanaf de datum dat je dwangsom is verbeurd verklaart.

Voorbeeld: Je wordt gepakt door je regio opsporings ambtenaar op 31 Augustus 2004. Zender in beslag genomen. Je krijgt een boete en een dwangsom/proeftijd van twee jaar. Je gaat weer op 31 December 2004 weer draaien en je regio opsporingsambtenaar peilt je opnieuw uit en je dwangsom wordt verbeurd verklaart. Dan gaat je dwangsom/proeftijd opnieuw twee jaar in, vanaf 31 December 2004 dus. Dus per keer dat je een dwangsom verbeuring krijgt, schuift je proeftijd van twee jaar op, op de datum dat ze je gepeilt hebben.

Dat is al een heel ander verhaal dan een levenslange dwangsom. Iedereen die dus nu al één of meerdere keren een dwangsom verbeuring hebben gehad, kunnen alsnog hun proeftijd van twee jaar uit zitten, vanaf de laatste datum dat ze gepeild zijn, en is dat éénmaal voorbij, begint het spelletje van voren af aan. Dat moeten de heren van het Agentschap Telecom weer een 'normale' inbeslagname uitvoeren.

We hopen dat het voor iedereen duidelijk is, hoe de dwangsommen op dit moment werken. Mochten er vragen zijn, dan horen wij dat graag via de Email. Rest ons alleen nog de advocaat van de zender Sixflags te bedanken voor het uitzoeken van de gebrachte informatie.

Trefwoorden: dwangsom advocaat proeftijd verbeurd verklaart datum 31 2004



<< Terug