Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
1061

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Eind Rapport Agentschap Telecom punt 30 Mar 2004 20:12
Twee weken geleden bespraken wij al de eindstand van de actie die het Agentschap Telecom een jaar lang heeft uitgevoerd, actie 'Etherflits'. Gisteren, Maandag 29 Maart, werd het eindrapport gepresenteerd, die hier te lezen is.

In dit rapport wordt verteld waarom het Agentschap Telecom de actie op touw heeft gezet, hoe ze te werk zijn gegaan, wat de resultaten zijn en wat men in de toekomst gaat doen, want Etherflits gaat gewoon door. In het kort ?? Men gaat gewoon door zoals gebruikelijk. Alleen worden er naar nog meer mogelijkheden gekeken om de zogenaamde etherpiraten het uitzenden nog moeilijker te maken. Zo kunnen piratenzenders in Friesland en Twente zich opmaken voor hardere acties in het komende jaar. Ook wordt er gekeken of in bepaalde regio's het gemeentebestuur mee wil helpen met het ontmantelen van antenne masten. Ook gaat men kijken of een samenwerking met het Openbare Ministerie een optie is, om de hardnekkige etherpiraten, de door het Agentschap Telecom genoemde 'veelplegers', onder de duim te krijgen.

De meest gehate brief voor een etherpiraat, de dwangsom, zal ook gewoon worden blijven gebruikt, als wapen tegen de Nederlandse Etherpiraterij. Wel kondigen de heren van het Agentschap Telecom aan om strenger te controleren, of geheime zender in kwestie de zender uitlaat. Dus heren piraten, wees slim en laat de zender voor twee jaar uit, want anders blijft de dwangsom, bij verbeuring, de rest van uw leven gelden.

Ook de zenderbouwers in Nederland kunnen hun borst gaan nat maken. Het Agentschap Telecom is bezig met het op touw zetten van een project, om de bekendere zenderbouwers en de handel in zenders aan banden te leggen. Wat dit voor een effect zal hebben op bijvoorbeeld onze koop en verkoop forum is ons onduidelijk, maar wij zijn al aan het kijken hoe wij iedereen een veilige overname van een eventuele zender kunnen bieden.

Al met al is het gevaar voor de Nederlandse Etherpiraterij nog niet geweken. De overheid blijft door gaan met acties tegen het illegaal gebruik van de FM band. Wel kunnen we zeggen dat het Agentschap Telecom verbaast was over het feit dat men geen poot aan de grond hebben gekregen in Twente, ondanks de vele acties die daar hebben plaats gevonden. Met nieuwe hulpmiddelen gaan ze proberen om o.a. in deze regio toch een slag te slaan.

Het gehele Etherpiraten.com Team wenst dan ook iedereen veel succes met de uitzendingen en hou het spulletje hoog en droog !! Wij zullen proberen om zoveel mogelijk informatie te blijven verzamelen, om zo iedereen te kunnen blijven voorzien van het laatste nieuws over het Agentschap Telecom en hun werkwijze en eventueel met een oplossing te komen. Mocht je zelf ook interessant nieuws hebben omtrendt het Agentschap Telecom, laat het ons gerust weten via het sturen van een Email.

Trefwoorden: actie agentschap telecom acties zender<< Terug