Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
1051

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Vervolg: Dwangsom Verbeuring punt 12 Mar 2004 01:17
Twee weken geleden hebben wij geprobeerd om opheldering te verschaffen over de dwangsommen die Etherpiraten krijgen van het Agentschap Telecom na een inbeslagname. Vele vragen uit het hele land was het gevolg, met eigenlijk allemaal dezelfde vraag. Hoe het nu kan dat een dwangsom, na verbeuring, de rest van het leven kon blijven gelden. Sommige mensen kwamen ook met de suggestie dat na een bepaald aantal jaar, de boel moet verjaren en dus je strafblad weer schoon moet worden gemaakt.

We zijn met deze tips aan het werk gegaan en het volgende is er uit gekomen. Men heeft gelijk dat voor een bepaalde overtreding, het na een bepaald aantal jaar het strafblad wordt schoon gemaakt, verjaring noemen ze dat. Maar dit geldt enkel en alleen als je volgens het strafrecht bent veroordeelt. Last onder dwangsom is een bestuursrechtelijke straf en deze mag, helaas voor Etherpiraten, de rest van je leven gelden. Er bestaat dus een groot verschil tussen een veroordeling volgens het strafrecht en bestuursrecht.

De enige manier om dus geen veroordeling volgens het bestuursrecht te krijgen, is om er voor te zorgen dat je niet weer gehoord wordt door het Agentschap Telecom, in die twee jaar dat je die dwangsom hebt gekregen. Daarna vervalt de dwangsom onder last en moeten de heren van het Agentschap Telecom weer van voren af aan beginnen. Dus eerst weer een ouderwetse inbeslagname en dan pas weer een dwangsom. Verdere uitleg over de dwangsom verbeuring kan gevonden worden onder 'Nieuws uit het Verleden', na het inloggen.

Trefwoorden: agentschap telecom dwangsom<< Terug