Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
1035

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Waarschuwing: Dwangsom Verbeuring punt 25 Feb 2004 23:14
Er schijnt nog steeds onduidelijkheid te bestaan over de dwangsommen die de etherpiraten krijgen als ze gepakt worden door het Agentschap Telecom. Uit zeer goed geinformeerde bronnen hebben wij het ware verhaal achter de dwangsommen weten te bemachtigen. Wij raden ook aan om dit aandachtig te lezen !!

Als men voor de eerste keer gepakt wordt, wordt de zender in beslag genomen, krijgt de Etherpiraat in kwestie een boete van 1100 Euro en een dwangsom opgelegd van 2250 Euro. Dit houdt in dat als het Agentschap Telecom de Etherpiraat in kwestie weer uitpeilen, dat er een acceptgiro van 2250 Euro op de deurmat valt, zonder de zender in beslag te nemen of een inval te doen. Maar dat is niets nieuws. Maar het volgende wel !!

Normaal heeft de dwangsom een geldigheid van twee jaar. Na twee jaar vervalt de dwangsom en zou de Etherpiraat weer kunnen doen en laten wat hij of zij wil. Dit is inderdaad waar, mits je in die twee jaar GEEN dwangsom verbeuring hebt gehad. Mocht je wel binnen die twee jaar wel weer aan de band hebben gezeten een dwangsom verbeuring hebben gehad, dan blijft de dwangsom de rest van je leven gelden !!! Voorbeeld: Je bent 24 als je gepakt wordt en gaat na de inbeslagname weer draaien en binnen de twee jaar wordt je gepeild en krijg je een dwangsom verbeuring, dan houdt het in dat je met je 81ste verjaardag, nog steeds het risico loopt om een dwangsom verbeuring te krijgen. De zogenaamde twee jaar proeftijd wordt dan omgezet in 'levenslang' !!

De illegale radiozender Sixflags uit Borne, heeft de gevolgen van deze dwangsommen regeling aan levende lijve ondervonden. Na contact te hebben gehad met Dhr. Nijdam van het Agentschap Telecom, is gebleken dat de eigenaar van de Sixflags de rest van zijn leven het risico loopt om een dwangsom verbeuring te krijgen, mits hij weer aan de drie meterband verschijnt. De woordvoerder van het station heeft ons telefonisch laten weten het niet meer op te kunnen brengen en heeft zijn zender aan de wilgen gehangen.

Ons advies ?? Ondanks dat we graag willen dat de piratenzenders gewoon door gaan met draaien van hun platen na een inbeslagname, lijkt het ons verstandiger om de twee jaar proeftijd door middel van die dwangsom uit te zitten. Dus niet meer aan de band verschijnen. Na twee jaar vervalt dan de dwangsom en kan je weer van voren af aan beginnen. Na die twee jaar moeten de heren van het Agentschap Telecom namelijk eerst weer een normale inbeslagname uitvoeren, voordat ze weer een nieuwe dwangsom kunnen opleggen. Wij zullen proberen nog meer informatie te krijgen omtrendt de dwangsommen. Wordt vervolgt.....

Trefwoorden: dwangsommen gepakt agentschap telecom zender etherpiraat euro dwangsom verbeuring inbeslagname<< Terug