Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

feed Etherpiraten Nieuws

heb jij nieuws?
ons !!

WhatsApp link toegevoegd aan streamoverzicht!
punt
2020-06-06-stuur-geheime-zender-whatsapp-via-piratenstreams.pngZoals sommige wellicht al hadden gezien, hebben we aan de piratenstreams in het rechter menu weer iets toegevoegd.
Je kunt de geheime zender waar je naar luistert via de piratenstreams of live in de ether, nu gelijk met 1 klik een WhatsApp sturen via je telefoon, tablet of pc waarop je WhatsApp hebt geïnstalleerd.

Heb je geen WhatsApp??
Dan kun je natuurlijk de geheime zender ook altijd nog een sms sturen via het nummer wat is af te lezen.
Etherpiraten waarderen deze reacties enorm, om ze dan ook weten waarvoor ze het allemaal weer voor doen!!

Helaas kunnen wij niet altijd het (juiste) nummer vermelden bij de piratenstreams.
Soms happert de RDS door minder ontvangst, maar willen we niet wachten met het inschakelen van de stream.
We vullen later dan het nummer aan mits wij deze horen.
Mocht je zien dat het nummer ontbreekt kan je altijd op de provincie link v.d. stream klikken om deze streamer de info toe te sturen.
Ook gebeurd het dat het nummer in de

Opsporing etherpiraten door AT lag stil door coronacrisis
punt
Het opsporen en uit de lucht halen van etherpiraten door Agentschap Telecom (AT) lag de afgelopen maanden stil door corona. Dit vertelde Herbert Visser, directeur van 100% NL en Slam, maandag op BNR. Het gevolg was volgens hem dat het echt bar en boos was met piraten in het noordoosten.

‘Opsporing etherpiraten door AT lag stil door coronacrisis’“De afgelopen periode, vanaf de start van de coronacrisis half maart, tot het afgelopen weekend haalde AT deze piraten ook niet meer uit de lucht”, aldus Visser op BNR.

“Bij 100% NL en Slam hebben we al jaren niet echt meer last gehad van radiopiraten, maar de afgelopen maanden was het zo bar en boos met zo veel geheime zenders in de lucht met zulke hoge zendmasten en gigantische zendvermogens.”

Het probleem beperkte zich volgens Visser niet alleen tot zijn eigen radiostations. “Ook heel veel andere lokale, regionale, landelijke publieke en commerciële zenders in noordoost-Nederland werden finaal van de

Zanger en toetsenist Henk Lubach ( Pioniers ) overleden!!
punt
2020-06-02-henk lubach.jpgAfgelopen zaterdag 30 mei, veel te jong nog, is na een kort ziekbed overleden, mijn bijna buurman.

Henk werd vooral bekend met de band "De Pioniers" nummers als Celblok nr 10, De oude West Virginia, Hillybilly Country Lilly, De grote trek etc etc waren bekende en gewilde plaatjes in de zuid-oosthoek en later ook ver er buiten.

Wij van het EPC team wensen zijn vrouw Meta , zoon Niels en dochter Marianne en verdere familie veel sterkte toe.

Geen geheime zender muziek via legale piraten !!
punt
2020-05-03-Logo_Commissariaat_voor_de_Media.jpgMet de bouwvak in het vooruitzicht is het duidelijk geworden dat er dit jaar geen geheime zender muziek via een evenementen frequentie hoorbaar zal zijn.
Het Commissariaat van de Media heeft laten weten tot 1 september geen vergunningen af te geven voor evenementen.

De legale piraten die vooral rond de bouwvak zijn te horen met hun geheime zender muziek, kunnen nu dus geen frequentie krijgen van het Agentschap Telecom voor hun jaarlijkse uitzending.
Mogelijk kiezen diverse vaste piraten zenders nu om geen uitzending te maken of enkel alleen via een live stream de geheime zender muziek te gehore te brengen.

De stream is veelal het hele jaar wel hoorbaar via hun websites en hier wordt dan vaak eens per jaar een live uitzending aan toegevoegd. Voor piraten die geen genoegen nemen met enkel een stream zullen wellicht toch illegaal nog weer een geheime zender aan de band brengen, houd uw radio de komende weken dus goed in de gaten!
 

Chris Dusseljee
punt
2020-04-09-chris.jpg

Vandaag, woensdag 8 april, heb ik om 15.15 uur mijn laatste adem uitgeblazen.
Het is goed zo!

Dank voor alle berichtjes, kaarten en belletjes het heeft me goed gedaan.

Groet Chrissie

Mijn crematie zal in besloten kring plaatsvinden

Wij van het Epc team wensen de familie vrienden en bekenden veel sterkte toe


Telecomprovider ziet elke antenne al aan voor piraat!!
punt
2020-03-12-Radio_Stad_Montfoort.pngVandaag heeft een telecomprovider een antenne inclusief bekabeling uit hun mast laten verwijderden,.
Dit omdat volgens de telecomprovider de antenne voor illegale doeleinen van piraten werd gebruikt.

Na verwijdering bleek het te gaan om een antenne die al jaren werd gebruikt door Radio Stad Montfoort.
Het station zond vanaf de telecomast uit met een vergunning van de telecomprovider.
Er werd uitgezonden via de 106.8mhz maar vandaag verdween het ether signaal ineens.

Zowel de antenne als bekabeling is tijdens de demontage zwaar beschadigd en kan als verloren worden beschouwd.
Inmiddels is er een nieuwe antenne en bekabeling besteld die uiterlijk dinsdag 17 maart weer gemonteerd moet zijn zodat de zender weer aan kan.
Tot die tijd is er weer wat ruimte in de ehter op de 106.8mhz in Montfoort. [bron]

Foutje, Bedankt. Agentschap Telecom haalt lokale omroep RTV Favoriet uit de lucht
punt
2020-02-11-doesburg-kerk2.jpgHet Agentschap Telecom heeft gisteren in de Martinikerk in Doesburg een actie uitgevoerd tegen de onbemande radiopiraat De Mosterdboer. 
Radio de Mosterdboer had de antenne op het dak van de Martinikerk geplaatst. Om mogelijke problemen bij de inbeslagname te voorkomen waren ongeveer 15 politieagenten bij de actie aanwezig. Radiopiraat de "Mosterdboer" zond uit op 97.00MHz.

Na deze actie bleek dat ook de zender van RTV Favoriet uit de ether is gehaald. RTV Favoriet is de lokale omroep voor de gemeenten Zevenaar, Westervoort, Doesburg en Duiven. Ook bleek een router van het Rode Kruis niet meer te werken. Uitzenden in de regio Doesburg is voor Favoriet daardoor momenteel niet mogelijk. Henk Rouwen voorzitter van RTV favoriet geeft aan dat het vreemd is dat ook de apparatuur van Favoriet en apparatuur van het Rode Kruis getroffen lijken te zijn bij deze actie. Rouwen geeft aan; Wij zijn op geen enkele wijze geïnformeerd nog voor, nog na deze actie, dit terwijl het toch bij het Agentsch


Meer nieuws vind je in het nieuwsarchief