Nieuws:  16-02-2001 

 

 

 

Nieuws:  16-02-2001 

 

Site update Starpointfm.nl
't Gooi- de site van weekendradio starpoinfm is vernieuwd. Aangevuld met foto's en nieuws...kortom neem eens een kijkje op de site onder: http://www.starpointfm.nl 

Starpointfm is ieder weekend te beluisteren via de 93.70mhz in stereo en rds.


Mp3 servers
Van de week stond er in alle kranten te lezen dat Napster (muziekprogramma om mp3 muziek uit te wisselen) haar activiteiten moet beëindigen. Per wanneer is onduidelijk...Daarom de vraag, waar kunnen mensen mp3 muziek(dus ook nederlandstalige muziek) down- loaden vanaf servers?? 

Heb jij een server draaien, laat het ons weten in dit forum!

Alvast bedankt!


Radio Nachtrijder
Hallum-vooral in de nacht te vinden en te beluisteren via de frequentie 95.30mhz en via het internet : http://members.tripod.com/nachtrijder


M.A.D. Team Zwolle
Zwolle-Vanaf nu hebben we ook diverse ontvangstrapporten op onze site staan, waarbij er elke dag wel wat bij komen. Dus kijk nu ook, ofdat jij erbij staat, op www.mad972.com 

Ze zijn normaliter te beluisteren in de ether via de 97.20mhz en ook via het internet onder het bovenstaande internet adres!


Nieuw Systeem
Etherpriaten.com heeft een nieuw back-end systeem waardoor wijzigingen sneller verwerkt kunnen worden. Heb jij een wijziging die doorgevoerd moet worden??.....Laat het ons weten middels het wijzigingsform  

Tevens te gebruiken voor het aanmelden van internetradio!!!!

 

Nieuws:  15-02-2001 
Klavertje 4

Hoogeveen- vanaf april/mei weer te beluisteren via de 98.20Mhz, dan is de winterslaap weer voorbij. Je kan ze wel alvast mailen. 


De volgende wijzigingen zijn verwerkt....
Arosa, Zwarte Zwaluw, Tempo Radio, Juxebox, Robot en Andrea, Radio Centraal, Radio Music.FM, FM Jager, Atletico, Vrije vogel radio, Twilight FM, Zendamateurs, Noordster FM, Sterrenteam, 6fm radio, Houthakker, Parkstad, PiepertjeRadio Balans
De nieuwe foto's van Balans radio vanuit Zuidelijk Flevoland zijn sinds vandaag te vinden op het internet via de site: www.geocities.com/balansradio/radio.htm

Zeker de moeite waard. GreetZ DJ Balans an B.J


Bijgewerkt?
De nummerborden van de RDR peilwagens zijn weer bijgewerkt, met dank aan het Bijdehandje.... Heb jij ook nog informatie? laat het ons weten onder :
info@etherpiraten.comRodeo en Anita
Wij hebben het stukje gelezen over internet als nieuw medium, zelf hebben wij jarenlang in de ether uitgezonden onder de naam: Rodeo en Anita, maar zijn al zo vaak uit de lucht gehaald dat de grap er wel af is. 

Wij draaien nu iedere zonddag op het internet zoals meer stations dat doen, als je naar de volgende site gaat: http://www.listen.to/hitpiraten kan je ons horen!

Enne radio maken doe je niet alleen voor de spanning maar ook voor de Nederlandstalige muziek

Groetjes Rodeo & Anita Delfzijl

 

Nieuws:  13-02-2001 en 14-02-2001Videobanden te koop Ierse Piratenzenders

Een land waar Etherpiraterij al vanaf de zeventiger jaren al big business is is Ierland. Zenders zoals Radio Nova, Sunshine 101, Q 102 en Kiss FM 103.7 waren heel bekend in de jaren 80. En nu zijn er 4 240m videobanden te verkrijgen met een hele uitgebreide inside look bij deze bekende en andere wat minder bekende piratenzenders. 

Koop deze videobanden en sta versteld hoe professioneel deze piratenzenders te werk gingen. Met opnames uit de studio's en vanaf de zender lokaties. Met achtergrond informatie en interviews met de eigenaren en DJ's van al deze stations. Kijk bijvoorbeeld naar de zenders van Radio Nova, de grote antenne mast van Kiss FM 103.7 waar een vermogen van 1.3 MEGAWATT (!!!) vanaf kwam, de inbeslagnames van Radio Nova, de laatste uren van Kiss FM in 1988, het jaar waar een wet in werking werd gesteld dat op dat moment het uitzenden onmogelijk maakte.

Interesse gekregen ?? Mail dan in het Engels naar Miles, de maker van deze serie videobanden, die ook wel The Irish Era word genoemd. Het is het geld meer dan waard en zo krijg je dus een heel duidelijk beeld hoe Etherpiraterij in Ierland er aan toe ging en gaat. Je kan Miles bereiken via Miles@kiss1037.demon.co.uk  en vraag naar The Irish Era !!


Laatste 2 uur Loostad Radio online
De afgelopen weken melden wij de inbeslagname van Loostad Radio uit Apeldoorn. Vorig weekend was Loostad Radio nog 1 keer terug in de ether om afscheid te nemen van hun trouwe schare luisteraars. Voor iedereen die het niet konden ontvangen, heeft Loostad de laatste twee uur van hun laatste uitzending online gezet. Ga naar hun homepage http://www.loostad.com  en via de jingle pagina vind je de link om de laatste twee uur te beluisteren. Binnenkort ook foto's van de laatste uitzending op de website van Loostad Radio. Luister hoe een groot radiostation z'n laatste twee door brengt met hun luisteraars.


Tiener dood na val van flat in Londen
Afgelopen week is een tiener om het leven gekomen na een val van meer dan 2 verdiepingen van een flat in Noord Londen. Dit gebeurde nadat de tiener had geprobeerd omhoog te klimmen. Na sectie is gebleken dat de tiener al overleden was voordat hij de grond raakte, waarschijnlijk door het raken van een metalen balkon met zijn hoofd. Er zijn aanwijzingen dat de tiener een illegale radiozender op het dak van de flat wou neer zetten, iets wat veelvuldig voorkomt in Londen, het gebruik van flats. De DTI (Engelse RDR) houd dit weekend een razzia, wat in houdt dat ze elke illegale zender uit de lucht willen halen (en dat zijn er nogal wat). Er word gesuggereerd dat er een link bestaat tussen deze 2 gebeurtenissen. Meer informatie hebben we niet op dit moment, maar we houden je op de hoogte.

Nieuws:  11-02-2001 en 12-02-2001Gezocht....
Hallo heren wetsovertreders. Wie van de heren piraten in nederland gebruikt de v/uhf fm handheldtransceiver picket size type h112 en zou daar van de gebruiksaanwijzing willen kopieeren . of heb je er nog 1 liggen. ik zou er erg mee geholpen zijn. Groeten Nachtstroper (wolter)


Radio Fellatio uit de lucht
Op Zondag 4 Februari heeft de RDR ism de politie de zender Fellatio uit Haaksbergen uit de lucht gehaald. De 20 jarige eigenaar zag al zijn apparatuur in de auto verdwijnen en heeft een procesverbaal ontvangen.


Ook van de partij!
Den Bosch- Zaterdag 10maart wordt er weer een radio vlooienmarkt gehouden in het Autotron te Rosmalen...kom je ook???? lees hier verder!


Radio Slag en Barst laatste uitzending niet goed verlopen
Afgelopen Vrijdag (9 Februari) zou Radio Slag en Barst z'n laatste uitzending verzorgen. Dit zou de hele dag tot in de laatste uurtjes moeten duren. Helaas voor Radio Slag en Barst ging dat tegen 18:00h volledig de mist in. De zender Maximaal vond het nodig om op de zelfde frequentie in te schakelen en over het signaal van Slag en Barst heen te draaien. Een zuur einde voor de medewerkers van Radio Slag en Barst. Waarom kijken de amateurs niet eerst op de radio om te kijken of de frequentie vrij is ?? Je verziekt het niet alleen voor de zender die al in de lucht zit, maar ook voor jezelf. De luisteraars horen veelal alleen maar storing en daar zijn we allemaal toch niet mee gebaat. En zeker als het een speciale uitzending betreft zoals van Slag en Barst, het zou de laatste zijn, dan komt het erg onsportief over. Dus amateurs van de 3 meterband, kijk eerst of de frequentie vrij is voordat je je zender aanzet. Zo voorkom je ergenis, ruzie en storing.


RDR weer druk bezig
Dhr. Willem van Essen van de RDR is weer druk bezig geweest. Op Vrijdag 26 Januari heeft hij tussen 21:15h en 24:00h 5 piratenzenders uit de lucht weten te halen. Dit keer waren de volgende zenders de klos: De Bim Bam uit Heerde, Radio Esro uit Oldebroek, Torpedobootjager uit Elburg, Radio Albatros uit Hattem en Radio Minerva, eveneens uit Hattem. Of al deze zenders weer terug in de lucht komen is op dit moment niet bekend.


Ontvangstrapporten
Ze bestaan al een tijdje, http://www.ontvangstrapporten.nl . En nu hebben ze de pagina nog overzichterlijker gemaakt. Dus wil je op je gemakje eens bekijken wat er allemaal in Alblasserdam en Zaltbommel wordt ontvangen aan piratenzenders, kijk dan eens op hun homepage. Het wordt meerdere keren per week ververst met de allernieuwste ontvangsten. Misschien sta jij er ook wel tussen.

http://www.ontvangstrapporten.nl


Nieuws:  10-02-2001 

 

RDR over- of hyperactief????
Limburg- Onder het kopje "Inval tijdens zender werkzaamheden", is dit bericht tot stand gekomen. De technici van Hi-tec werken regelmatig aan zenders van lokale omroepen en zijn tijdens hun werkzaamheden door de RDR 'uit de lucht' gehaald. Lees hier het complete verhaal en reageer in het forum, wat moeten zij doen??


Aanmelden! nu ook voor internetradio en amateurs
De mogelijkheden zijn uitgebreid, het is nu tevens mogelijk om aan te melden voor : internetradio en radio-amateurs. Aangezien hier toch regelmatig vragen over binnen kwamen hebben wij deze mogelijkheden toegevoegd, dit alles onder het mom: " hoe meer zielen.......". 

Zie ook de nu al aangemelde internetstations en radio-amateurs (tevens in het menu opgenomen)


Valencia....
Er wordt door menigeen gespeculeerd wat er is gebeurd met Valencia, wij kunnen via deze weg mededelen dat Valencia tijdelijk gestopt is en dus niet uit de ether verwijderd door de RDR.


Wijzigingen verwerkt
Blauwe vlinder, Boom FM, Twilight FM, Olympia Radio, Walter, World Wave, Zwarte Monza, Dynasty Radio, Groove Radio,Anita, Double Z, Bastiaan, Bas, Studio Royaal, Rodie Radio, Daltons, Illegaal Kabaal, Radio Palee, Silverster, Houthakker, Diktrom, Roze Panter, Radio Verkenner, Paradise, Radio Maximaal, Bluestar, Harry Lamp, Internos, Radio Dalton, Mascotte, Fun, Bandoelle, Studio Atlantis, Elisa FM, Mega FM, Telstar, Morgenster,Radio Renaldo, Tornado, Dance Radio Dynex, P.Z.Z., M.A.D. DBS Radio, Stille genieter.

 

Nieuws:  09-02-2001 
 

Schema's en véél meer! Invicta
Ede-regelmatig komen er nieuwe sites bij, zo ook deze aanvulling van Invicta. Een site die voornamelijk over 60cm gaat maar ook een aantal schema's heeft over 3meter. kortom, de moeite waard om eens een kijkje te nemen. http://invicta.n3.net


Gerbera Radio
Almere-van vrijdagavond 23.00uur tot en met zondagavond 21.00uur in de ether. Tevens live via het internet te beluisteren middels winamp: 216.35.106.10: 12516 Of neem eens een kijkje op de site onder : http://members1.chello.nl/~d.veen2


Zwarte Zwaluw
Akkrum- De zwarte zwaluw is verhuisd naar een nieuwe frequentie: 97.70mhz en een vernieuwde homepage onder :  http://zwartezwaluw.50megs.com

p.s. vergeet de foto's niet.......inclusief volledige vergunning!


Mega FM
Apeldoorn-ik zit nu ook op internet met muziek op elke doordeweekse dag op http:213.46.116.100:8000 of via de internet site: http://www.megafm.n3.net


Olympia radio
Reuver-Wij hebben even een pauze, maar wij komen snel weer terug!(Mark). Met 35Watt in de ether op de 104.20Mhz. 

 

Nieuws:  07-02-2001 en 08-02-2001 
 

Verwerking wijzigingen
Inmiddels zijn er al weer vele wijzigingen binnen, helaas hebben wij nog geen tijd gehad deze te verwerken in de database, graag daarvoor begrip! de etherpiraten.


Radio Valencia
Oirschot- Binnenkort 24uur per dag te beluisteren via internet. Neem nu alvast een kijkje op hun site onder:  http://members.chello.nl/~g.vanhaaren


Diktrom_fm!!
Drachten Friesland- op verschillende tijdstippen te vinden/ te beluisteren via de 94.25Mhz met 15Watt.  http://diktrom.50megs.com


De zendamateurs
Schagen-Veelal word de site door zendamateurs bezocht. Nu dan ook een link: Radio, TV, eindtrappen en antennes: Wij hebben genoeg informatie.

http://www.pd2wdk.myweb.nl

 

Nieuws:  05-02-2001 en 06-02-2001 

 

Goodbye Loostad......
Afgelopen week melden wij de inbeslagname bij Loostad Radio uit Apeldoorn. Daarbij werd de zender en de gehele studio inbeslag genomen. Dit weekend is Loostad Radio terug in de ether, al is het voor de laatste keer. De medewerkers achter Loostad wilden de luisteraars bedanken voor de belangstelling die ze hebben gegeven in het station. Wat er na dit weekend zal gebeuren is nog niet bekend. Een medewerker vertelde ons dat ze plannen hadden om als een commercieel radiostation verder te willen gaan, alleen is daar heel veel geld voor nodig. Dus het is afwachten of Loostad het inderdaad voor elkaar gaat krijgen. We houden jullie uiteraard op de hoogte en wensen Loostad vanaf deze plek heel veel succes met de plannen.Meer informatie over Loostad Radio kan je vinden via http://www.loostad.com

Foto's van de laatste uitzendingen zijn later hier te vinden!


Radio Houthakker & Schaduw van Twenthe
Vriezenveen- na 18.00uur te vinden op de 97.15Mhz met meer dan 800Watt in stereo. Tevens te vinden op het internet onder: http://home.planet.nl/~otter134Vrolijke Vogel

Lemmer- ik zal me effe weer opnieuw voorstellen!, mijn naam is erik jan
ik ben op mijn 10 begonnen met deze hobby en na een een leuke tijd heb ik mijn zelf maar eens weer er een beetje ingestokken in deze fantastise hobby.. ik ben nu zelf 28 jaar en ben dus nu al 18 jaar actief met de 3 meter de naam van de zender is De Vrolijke Vogel
vanuit lemmer.. 

ik ben blij  dat jullie zo ook met de amateurs bezig zijn
maar dan via de nieuwe digitale weg. ik heb hier effe wat foto`s gemaakt van de nieuwe studio : zie hiervoor het fotoboek!

 

Nieuws:  03-02-2001 en 04-02-2001 

Telstar
Oirschot-Iedere donderdag van 19.00uur tot min. 23.00uur in de ether te vinden op de 92.30Mhz in stereo. Voortaan ook te bereiken via de eigen website onder:  http://members.chello.nl/~j.vanleeuwen74

 

Chaos dreigt aan vooravond frequentieveiling!!
Den haag- In juni is het zover dan gaan staatssecretarissen De Vries (Verkeer en Waterstaat) en Van der Ploeg (Cultuur) met de frequentie- veilingen van start. Eén van de voorwaarden voor een veiling was het schoon krijgen én te houden van de ether met 'clandestiene radiozenders'. 

De RDR is, zoals een ieder hier heeft kunnen lezen, er niet geslaagd in de nieuwe regeling(middels een bestuursrechterlijk systeem) met succes toe te passen. Na diverse rechtszaken is vast komen te staan dat het onmogelijk is, iemand middels deze regeling een dwangsom van fl.25.000,- op te leggen. Veel etherpiraten hebben dan ook besloten weer volop te gaan uitzenden! 

De tegenreactie is onderweg, de RDR is de acties aan het verhevigen om toch maar op de 'oude' manier clandestiene zenders uit de ether te verwijderen, en op tijd de ether schoon te krijgen. Een werkwijze die zij al vele jaren hanteren zonder succes!!!

Forumdiscussie???
Mag de overheid zomaar de ether verkopen aan de hoogste bieder of is de ether van iedereen.........laat het ons hier weten!Ook een goeie advocaat nodig?

De nederlandse advocaten zijn graag bereid om rechtszaken tegen de RDR op zich te nemen, en dat is gebleken, niet geheel zonder succes. Voor clandestiene radiostations die nog op zoek zijn naar....laat het ons weten middels de email.

Succes!Uit de lucht!!

Op 18 januari is de zender Macarena uit de lucht gehaald door de Regulierungsbehörde voor Telecommunication & Post. De stuurzender en eindtrap zijn in beslag genomen. 
Op 26 januari is de zender Jamaica uit Rhauderfehn op het heterdaad betrapt bij de uitzending, hier werd met een geleende stuurzender gedraaid, die meegenomen werd door de RegTP. Hubertes Adamski was zeer ingenomen met zijn vangst.
Hubertes gaat verder,
Op 27 januari werd laat op de avond de zender Rhodex uit Bunde, hoewel gewaarschuwd, uit de lucht gehaald. hier werd een nieuwe zender (´smorgens gekocht) in beslag genomen.
Op 28 januari werd in Burlage de zender Manuel uit de lucht gehaald, die na een waarschuwing zei:"hier komen ze niet", toch het loodje moest leggen, hier werd een stuurzender met eindtrap in beslag genomen.

Het schijnt dat ze nu toch doorgrijpen hier, de regels worden in ieder geval Europees gelijk getrokken, er is voor korte tijd een bijeenkomst geweest met de Communicatie diensten in Europa. Afwachten blijft het dus voor de piraten.

Bedankt Dirk!


Roulette 103
Wie kent ze niet?? sinds kort is er een site te vinden in de vorm van een ode aan! "Een ode aan de laatste echte jaren '80 piraat" 

(let op dit is een quote: dus geen uitspraak van redactie voordat er 100mailtjes verschijnen met de opmerking: er waren er meer!)

Voor meer informatie: http://www.roulette103.com

of mail naar: info@roulette103.com


Komt tijd komt.....
Neem ook eens een kijkje op de site van Balearica Team uit Oldenzaal. Op deze site is veel te vinden over hun leden, mast, zender en nog véél meer!

http://www.balearica.koolhost.com

p.s. foto van zender is nog niet beschikbaar....kennelijk past hij er niet op! 

 

Nieuws:  01-02-2001 en 02-02-2001 

 


Nieuwe CD van Sandra!

Mijn naam is Sandra en op 26 mei a.s. breng ik mijn eerste c.d.(ned.talig)uit. ik ben daar enorm trots op en nu zou ik zoveel mogelijk piraten willen laten weten dat op die avond ik hun er er erg graag bij zou hebben. Het is een geheel gevulde avond met talloze artiesten en country dans. Ieder station dat aanwezig is krijgt de c.d. uiteraard gratis. 

Voor degene die vanwege de afstand niet kunnen komen is het mogelijk dat ik de c.d. opstuur of dat ik hem kom brengen wat ik erg leuk zou vinden. is er een mannier om dit bekent te maken via julllie web-page

Het is dan de bedoeling dat belangstellende even een mailtje sturen via onze web-page zodat ik hun de oficiele uitnodiging kan toesturen met een route beschrijving. 

Heel veel liefs van Sandra en hopelijk tot horens

postmaster@globetrotterclub.nl


 
Mystery FM 
Het lijkt ons ook wel eens leuk om op de voorpagina te staan met een klein stukje informatie.. Wij (MysteryFM) zijn na een halfjaar uit de lucht geweest te zijn weer kogelhard in de lucht te vinden. 

Op 99.3 FM...In Stereo, Compressor Limited & RDS. Wij zenden uit vanuit Zwijndrecht en we hebben met het vermogen van 60 Watt een ruime dekking over de Complete Drechtsteden (Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht etc) 

Live Dj's...(Binnenkort Dj Garry Nederlands Kampioen Dj 1995) in de studio :-) Bezoek onze website eens op : Http://www.MysteryFM.nl
Foto's van de Nieuwe Studio zijn Online ! :-)
 
Greetingz
73's the Mystery FM CrewRadio Wica

vandaag (zondag 28 januari 2001) zijn wij uit de lucht geplukt door de heer Be Muller en 3 agenten. Hij kwam gewoon gezellig effe langs, en heeft nog een kop koffie gehad. We mochten ons keurig afmelden op de radio en daarna heeft ie de zender mee genomen, en is weer vertrokken.
De boete word tussen de 750 en 1100 gulden. Maar we beloven U, .....we komen terug !! Etherpiraten rules !!, ook in noord-groningen.
 
groeten Tjerk

Neem ook eens een kijkje op de site van Radio Wica : Link site 


Zwarte Zwaluw
Akkrum- De zwarte Zwaluw uit Akkrum heeft een nieuwe website, met o.a. alle piraten uit Friesland, wil je hierbij staan schrijf hun een email. De site is te vinden onder  http://zwartezwaluw.50megs.com

Normaliter is de Zwarte Zwaluw te vinden op de 97.70mhz met voldoende vermogen in stereo.RADIO BRESCIA UIT VALTHERMOND KOMT TERUG! 
Na een hevige briefwisseling met de RDR is de boete en de dwangsom weer ingetrokken.Dus hebben wij weer de mogelijkheid om te draaien.De bedoeling is dat Valthermond in het weekend weer muziek heeft.

De bedoeling is dat wij gaan draaien op de zaterdagmorgen op de 94.05 in rds/stereo en op de zondag de WIELEWAAL op de 95.95 in rds en  stereo.Op de zondagavond de BAANBREKER op de98.00 in stereo.

Collega`s wat ons betreft succes in jullie strijd en nog veel plezier met jullie hobby.

Groetjes van de BRESCIA en de WIELEWAAL uit VALTHERMOND in Drenthe.Ons e-mail adres is brescia01@planet.nl

 

Nieuws:  31-01-2001 

 

Wie doet wat??
Het is de laatste tijd een beetje onduidelijk wie welke taken heeft op de internetsite van etherpiraten.com. Voor de duidelijkheid nogmaals:

service FM          <>  Rene      = service@etherpiraten.com
service AM          <> Michel1   = fluxfm@etherpiraten.com
Nieuws               <> Lex         = dijken@etherpiraten.com
Geschiedenis       <> Mike       = history@etherpiraten.com
Algemene vragen <> Michel2   = info@etherpiraten.com
Site inhoudelijk    <> Michel2   = webmaster@etherpiraten.com
Overig               <> fotos       = fotos@etherpiraten.com


Radiopiraten in Achterhoek aan banden
DOETINCHEM – Achterhoekse radiopiraten kunnen de komende tijd rekenen op extra controles en hogere boetes van de Rijksdienst voor Radiocontrole (RDR). Aanleiding is de aanstaande verkoop van etherfrequenties op de FM-band, een proces dat dit voorjaar in gang gezet gaat worden.

De RDR, de ’bewaker van de ether’ in het kader van de Telecomcommunicatiewet, heeft zichzelf als doel gesteld om voor deze verkoop de ether ‘zo schoon mogelijk te krijgen’. Het opnieuw indelen van de FM-band voor de legale zenders betekent dat de piraat meer en meer aan banden wordt gelegd. De Achterhoek wordt door de aanwezigheid van een groot aantal piraten door de dienst als ‘probleemgeval’ betiteld.

Het bestrijden van de radiopiraterij door de vroegere radiocontroledienst heeft een tweeledig karakter. Enerzijds maken vitale diensten als politie en luchtvaart gebruik van aangrenzende frequenties, anderzijds betalen legale zenders grof geld voor hun vergunning. ,,Wij moeten de voorwaarden scheppen dat men ongestoord gebruik kan maken van de ether’’, zegt Kees Nijdam, hoofd van het stafbureau handhaving van de RDR. ,,Het illegaal gebruik van de ether brengt de nodige risico’s met zich mee.’’ Veiligheid en service naar de betalende vergunninghouders staan hierbij centraal.

De sancties die piraten opgelegd krijgen, worden nog verder opgekrikt. De illegale zendhobbyist is bij het eerste RDR-optreden al bedragen kwijt tussen de 500 en 2500 gulden. Nijdam verwacht op korte termijn nog hogere boetes. Met name de dwangsom, een aanvankelijk voorwaardelijke ‘boete’ die de RDR sinds enige tijd zelf op mag leggen, blijkt uiterst effectief. ,,De piraat moet blijkbaar keihard in de portemonnee geraakt worden.’’

Hoewel het aantal piraten in de Achterhoek de laatste jaren tanende is, zorgen de overgebleven illegale zenders sneller voor overlast. Dit heeft te maken met het voller raken van de FM-band, het steeds grotere vermogen van de zenders en de professionaliteit waarmee wordt uitgezonden. Van een ‘piratenjacht’ wil Nijdam niet spreken. Hij stelt dat het schoonmaken van de ether te behoeve van de veiling prioriteit heeft.

Bron: Gelders Dagblad - Editie Doetinchem- Door EDDY BUITING

(Volgens ons loopt het Gelders Dagblad achter de feiten aan!)


Nieuwe foto's?
De foto's van Trance FM, Victory FM, Mystery Fm zijn opgenomen in het fotoboek, tevens vanwege de lage snelheid is het fotoboek verdeeld over meerdere pagina's : Fotoboek!

Met dank aan:

Roger van Bracht
Cuijk - The Netherlands

Is u ook een radioliefhebber?? http://www.roger-van-bracht.com
 

"Het is niet toevallig dat beleid en debiel uit dezelfde letters bestaan." aldus Roger.....

 

Nieuws:  27-01-2001 t/m 30-01-2001

 


Wodan en Holiday gaan ook .NL

Tiel - m.i.v. 27 Januari ook te vinden op een eigen 
domein: www.wodanenholiday.nl  Nieuwe look, en het Betuws radio archief online!! 

 

Groeten, Fred en Lenard


Mystery FM gepakt!
27 januari 2001 om 19:15uur Helaas!! We zijn na 3.5 jaar zenden op de 95.7 voor de eerste keer uit de lucht gehaald. Mijn eindtrap van 110W en de stuurzender is meegenomen. Dit voelt niet prettig aan, maar helaas MYSTERY FM is niet te stoppen door de  RDR! Pirates will never die!!!! 
We komen terug!!! www.mysteryfm957.comRadio Wica uit de Lucht
 

vandaag zijn wij uit de lucht gehaald door de heer Be Muller. Hij kwam gewoon gezellig effe langs, en zat wat dom te lullen. Daarna heeft ie de boel in beslag genomen.

 


Brief met acceptgiro, toch onderuit te komen !!

Het is iedereen wel bekend. De RDR houdt er 2 werkwijzen op na om piratenzenders uit de lucht te halen. 1 als de normale wijze, 'gezellig' langs komen, de zender inbeslag nemen en een proces-verbaal uitschrijven. Nummer 2 in de vorm van de welbekende brief met de gehate acceptgiro. Eerder melden wij dat er piratenzenders zijn geweest die succesvol een rechtszaak hadden gewonnen, zodat ze de opgelegde boete niet behoeven te betalen. Maar een heleboel mensen wilden niet geloven dat dit ook inderdaad waar was, omdat wij geen namen van zenders konden geven. Maar vanaf vandaag kunnen wij onze woorden ook bewijzen, dat je onder de brief met acceptgiro uit kan komen. Met dank aan een piratenzender, die overigens anoniem wenst te blijven, hebben wij in ons bezit een brief van de RDR aan de desbetreffende piratenzender, die de boete die was opgelegd laat vallen. Wij raden aan om deze brief aandachtig te lezen en zoals de desbetreffende piratenzender al zei, haal je voordeel hier uit. Duidelijker kan het haast niet. Klik op de link om de 3 delen te lezen. Acceptgiro, lees het complete verhaal! Exclusief op de site voor piraten: etherpiraten.com


Loostad Radio uit de lucht gehaald !
Afgelopen vrijdag is Loostad Radio uit Apeldoorn rond 17:20h door de RDR ism met de politie uit de lucht gehaald. De zender en de gehele studio werd inbeslag genomen. 1 van de redenen van de inbeslagname was het herhaaldelijk verzoek van Radio Apeldoorn, de legale lokale omroep aldaar. Loostad Radio scheen een grote doorn in het oog te zijn voor de directie van de lokale omroep. Dus na veelvuldig verzoek moesten de heren van de RDR Loostad er nu maar eens uithalen. Voor meer nieuws, ga dan naar de Loostad website: http://www.loostad.com

 

Nieuws:  23-01-2001 t/m 26-01-2001

Osaka Team voorlopig uit de lucht!

Het Osaka Team uit Weiteveen is voorlopig uit de lucht. Afgelopen vrijdag werden de medewerkers verblijdt met een bezoekje van 2 agenten die een brief kwamen afgeven waarin het advies stond dat ze beter de zender uit konden laten. Mocht het Osaka Team binnen nu en 2 jaar weer worden uitgepeild op het zelfde adres, dan hangt hen een boete van 5000 gulden boven het hoofd. Op dit moment zijn de medewerkers van het Osaka Team hun mogelijkheden aan het bekijken. Ook wisten ze te vertellen dat hun niet de enige waren in de omgeving die zo'n brief hadden ontvangen, ook de zender Digitaal uit Zwartemeer, de Hilly Billy uit Weiteveen en de Daltons uit Nw. Amsterdam hebben zo'n brief gekregen. Of al deze stations weer terug aan de band komen is op dit moment niet bekend.


Pilootstorm uit de lucht gehaald

De zender Pilootstorm uit Stadskanaal is vorige week uit de lucht gehaald door de RDR. Dit gebeurde nog op de ouderwetse manier. Geen brief maar gewoon 'gezellig' langs komen en de zender werd in beslag genomen. Waarom de RDR bij de ene piraat gewoon de zender in beslag komt nemen en bij een ander een brief achterlaat, met daarin forse boetes, is bij ons nog steeds niet bekend.


Radio Moreno en het Kanon uit Twente uit de lucht gehaald!

Op Dinsdag 16 Januari zijn de zenders Moreno en het Kanon uit Twente uit de lucht gehaald door de RDR. Radio Moreno uit Weerselo kreeg rond 14:55h bezoek van Theo Brouwer. Wel mocht de piraat nog afscheid nemen van de luisteraars en vertellen dat de RDR in de studio stond. Rond 18:30h was het de beurt aan het Kanon van Twente om uit de lucht te worden gehaald. De piraat was net begonnen aan zijn uitzending toen de RDR voor de deur stond. Beide zenders zonden uit op de 97.15 FM.


Moby Dick uit de lucht gehaald!

Ook op Dinsdag 16 Januari werd de zender Moby Dick uit Elburg, door de RDR uit de lucht gehaald. Daarbij werd de zender inbeslag genomen. Het is niet bekend of de zender binnenkort weer terug zal keren in de ether.


Radio Jagermeister uit de lucht gehaald!

Dat de RDR afgelopen Dinsdag 16 Januari nogal druk zijn geweest getuigd ook de inbeslagname van zender van Radio Jagermeister uit Dinxperlo. Na een uurtje aan de band te hebben gezeten, stonden de heren van de RDR al weer voor de deur. Volgens bronnen waren de heren RDR in de omgeving Dinxperlo om een stoorzender uit te peilen, maar helaas moest Radio Jagermeister het hierdoor ontgelden.


Laser FM weer terug!

Eigenlijk hadden wij hier afgelopen weekend melding van moeten maken. Maar beter te laat dan nooit zullen we maar zeggen. Laser FM 95.8 uit de omgeving A'dam was afgelopen weekend weer terug in de lucht, nadat ze het weekend daarvoor uit de lucht waren gehaald door de RDR. Volgens de medewerkers was het gewoon een normale zaak om zo snel mogelijk weer terug in de lucht te zijn, om hun vaste schare luisteraars weer te verblijden met de nodige muziek. Ook waren ze weer te beluisteren voor iedereen die ze niet konden ontvangen via het Internet. Kijk op hun vernieuwde website voor meer informatie over hun live stream: http://www.laserfm.com

Nieuws:  21-01-2001 en 22-01-2001

Ze zijn er nog steeds die amateurs van toen en nu!!

Ingezonden brief van een amateur van toen lees hier!

Mystery voorpagina nieuws?

Het lijkt ons ook wel eens leuk om op de voorpagina te staan met een klein stukje informatie..Wij (MysteryFM) zijn na een halfjaar uit de lucht geweest te zijn weer kogelhard in de lucht te vinden op 99.3 FM...In Stereo, Compressor Limited & RDS. We zenden uit vanuit Zwijndrecht en we hebben met het vermogen van 60 Watt een ruime dekking over de Complete Drechtsteden (Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht etc) Live Dj's...(Binnenkort Dj Garry Nederlands Kampioen Dj 1995) in de studio :-)
Bezoek onze website eens op :
Foto's van de Nieuwe Studio zijn Online ! :-)
 

Balearica online

Het balearica team heeft ook een web site het adres is http://www.balearica.koolhost.com
 

Is onderstaand bericht het einde voor de piraten in Gelderland?
Volgens insiders bij omroep Gelderland gaat de RDR een nieuw offensief starten tegen de etherpiraten in Gelderland. Volgens de jongste geluiden gaat de RDR frequenter de weg op, en gaan er zwaardere straffen worden uitgedeeld. De actie wordt op touw gezet om de band vrij te krijgen om frequenties beschikbaar te stellen voor legale commerciële zenders. Geef je mening of deze actie gaat slagen in het  RDR Forum Etherpiraten zijn toch niet klein te krijgen wel?


Flux FM Meteren gaat .NL
Nog maar sinds dit weekend 20-01-2001 is de site van Flux FM uit Meteren te bereiken via een eigen domein http://www.fluxfm.nl Neem ook eens een kijkje op de site! Met veel informatie over de zender Flux FM over kortegolf, ontvangst rapporten, piraten mp3's en meer! Zelfs de geschiedenis van het dorpje Meteren ontbreekt niet op deze site.

Nieuws:  19-01-2001 en 20-01-2001


Nieuw interview
Ditmaal met het radiostation wat afgelopen week nog uit de lucht is gehaald door de RDR en Politie: Radio 's Gravenhage.

Neem nu een kijkje bij het interview + foto's


Daltons
Nw-amsterdam- Op de 94.30mhz in de lucht, vanuit de provincie Drenthe met 2kw in de ether, iedere vrijdagavond van 19.00uur tot 02.00uur  Ze zijn te vinden onder :  http://www.studiodenakker.nlSlim-Jim Antennes

Regelmatig ontvangen wij vragen over antennes....vraag het ook andere amateurs....zo deed Joop dit ook over de Slim-Jim antenne.

Neem eens een kijkje onder het forum techniek : Slim-Jim


The labelsite.net
Ben je op zoek naar hoesjes, labels en nog veel meer...neem eens een kijkje op deze nederlandse internationaal georienteerde site : The labelsite.net 

The Labelsite [webmaster@thelabelsite.net]


Illegaal Kabaal?
Hertme-knetterhard voor u aan de band met de plaatjes voor jong en oud. Wij wensen u veel luisterplezier toe met de radiozender Illegaal Kabaal.

Illegaal Kabaal is te ontvangen via de 94.35Mhz in stereo vanuit de locatie Hertme!Hitradio 's-gravenhage gepakt!
Afgelopen zondag op maandagnacht om rond twaalf uur is onze zender uit de lucht gehaald. En is één van onze dj's meegenomen naar het bureau. Hij heeft de hele nacht 'gezeten' en krijgt nog bericht wanneer hij moet voorkomen. Met dit mailtje wil ik even laten weten dat ze dus ook gewoon 's-nachts voor je deur staan en je gewoon van bed lichten. Toen hij vrij kwam de volgende ochtend ging hij weer vrolijk naar z'n werk....... Dit hoeft echter geen reden om niet meer te gaan zenden.
We zijn al weer druk bezig om een andere zender kant en klaar te maken. En wij gaan er weer een Radiovol jaar van maken.
 
MVG  Rob van Dijck   (Hitradio 's-gravenhage 95.60 fm)
 
 
sgravenhage@usa.net


Silverster
Vierhouten- wij hebben oudjaarsdag uitgezonden, het was een zeer geslaagde dag, veel verzoeken gehad en de vele reactie's heeft ons voldoende spirit gegeven om 'het' veel vaker te doen. 

ik wil iedereen bedanken die hier aan meegewerkt hebben.

Groetjes Silverster.

Normaliter is Silverster te beluisteren zaterdag van 22.00uur tot 01.00uur in de ether op de 98.00mhz met 100Watt in stereo.

 Nieuws:  16-01-2001 en 17-01-2001 


Laser FM 95.8 komt terug !!
Afgelopen weekend melden wij de inbeslagname van de zender van Laser FM 95.8, een weekend radio station uit de omgeving Haarlem. Het laatste nieuws is dat er heel hard achter de schermen word gewerkt om a.s. weekend weer terug in de lucht te zijn met de vertrouwde programma's.

Dus hou het in de gaten, Laser FM 95.8. Ook via Internet te beluisteren. Ga dan naar de website van Laser FM:

http://www.laserfm.com


Silleveld FM
Silleveld- het station vernoemd naar de gelijknamige plaats is de komende weken niet in de ether, maar we komen terug....Binnenkort dus weer op de woensdag vanaf 18.00uur in de ether op de 99.60Mhz met 800Watt.


Radiopalee 94.1fm
Oss-Er zijn nog steeds stations die 24-uur per dag, 7 dagen in de week  uitzenden, zo ook Radio Palee via de 94.10Mhz met 150Watt in de ether. Ook via het internet te bereiken onder het adres :

http://go.to/radiopalee

Nieuws:  15-01-2001 


Future FM niet uit de lucht gehaald
Naast Laser FM zou ook Future FM, de stampgigant van Noord Nederland, uit de lucht zijn gehaald. Na telefonisch contact te hebben
gehad met Future FM, kunnen we melden dat dit niet het geval blijkt te zijn. Ze hebben, zoals ze bijna elke week doen, de zender zelf rond een uur of 12 uitgezet. Dus Future FM is niet uit de lucht gehaald door de heren RDR en gaan gewoon door op de 96.4 FM. 


Radio Hitec scoort op internet!
Na veel gesleutel ( Server : 2x 733 Mhz cpu + 1x geluidskaart en 80 Gigabite aan SCSI harde schijven en Real Producer = 1x 733Mhz cpu 2x geluidskaarten + hauppage tv kaart en 10.2 Gigabite harde schijf, dus 2 aparte computers en een 100Mb netwerk, effe informatie voor de freaks) is het dan zover, we kunnen eindelijk video en muziek streamen via realplayer, teminste tot 1600Kbps binnenkort worden er 2 servers aangekoppelt, ivbm de bandbreedte van de kabel. 

Uit onze eerste experimenten bleken de hits enorm te zijn de 1ste keer hadden we 80 log-ins, en nu nog geen 2 weken later zitten we al op 411 hits, dit is het laatste wat we hadden verwacht, want we zijn nu ongeveer een half jaar bezig met  muziek via internet, maar nu we beeld erbij hebben lijkt het wel of iedereen ons wil zien, ik moet zeggen het is een heel maf gevoel, en je moet natuurlijk een hoop lef hebben, want de hele wereld kan je zien en horen, en dat is echt wel kikken hoor.

Live zitten we er ook in 102.50FM, alleen heel erg onregelmatig, dit ivm met dat het hier nogal onrustig is met de RDR. Maar goed hier effe het schema wanneer we op internet " live" zitten en natuurlijk met beeld:

Woensdagavond vanaf 20uur en zaterdagavond vanaf 20uur!!!

Onze homepage is http://www.radiohitec.com (ga dan naar live radio) 

MVG De Hi-Tec CrewOlympia FM

Wij hebben nu ook een eigen homepage, met daar op te vinden: het laatste nieuws, links, leuke foto's en als klapper en video fragement van een inval van de RDR. En in de toekomst ook Live Radio op het 
nummer: http://216.35.106.10:9992 We zijn d'r nog wel aan bezig maar het einde komt in zicht, alleen de jingle links werken nog niet. Kom gerust even kijken op:  Http://olympiafm.ortheweb.nl

 

Nieuws:  14-01-2001 Het Rona Lisa Team uit de lucht!
Damwoude - Zaterdagmiddag rond half 4 zijn we uit de lucht gehaald door JJ Ruschen en 2 man politie. Nu heeft de huiseigenaar 5000,-- boete gekregen en de draaiende dj 2500,--. Tevens is de de zender meegenomen. 

Wens hun succes onder :  ronalisa@allternate.nl 
of bezoek de website onder : www.etherpiraten.com/ronalisa


Groeten,
Hessel Jan


Brabanste piraten stations : Live muziek onder stream
Start winamp. Onder add location, typ dan het volgende in: http://212.83.84.56:8000 en ontvang bijvoorbeeld: Radio Rocky vanuit Gemert op de 97.40Mhz. Of bezoek het volgende internet adres: 
http://www.geocities.com/nl19ac387/piraten_radio.html

 

Balearica Team
Op woensdag 17 Januari kan je weer gaan luisteren naar het Balearica Team uit Oldenzaal. Ze zenden uit op de 99.6 FM in stereo en ze zouden het leuk vinden als je een belletje naar hun studio op deed. 

Dus a.s. woensdag, het Balearica Team uit Oldenzaal op de 99.6 FM.


Arosa team
Hardenberg- Iedere vrijdagavond van 18.00 tot en met 24.00uur in de lucht te vinden op de 96.95Mhz met een vermogen van 200Watt. De homepage is af en te bezoeken onder : 

http://www.geocities.com/arosa_nl


Ontvangstrapporten?
Met de kerstdagen was er een site op het internet die een paar keer per dag ververst werd met nieuwe ontvangst rapporten uit de omgeving Alblasserdam. Het is zo'n succes geworden dat men besloten heeft om door te gaan. Een paar keer per week word de site ververst met de nieuwste rapporten uit de omgeving Alblasserdam en Zaltbommel. Gekeken word er o.a. op 3 meter, 60cm en 45 meter. Dus wil je weten of je misschien te ontvangen was, neem dan een kijkje op hun nieuwe Internet adres:

http://www.ontvangstrapporten.nl

 

Nieuws:  13-01-2001 Limo-Radio

Omg. Dokkum- stem maar eens af op : Limo-radio op de 97.20Mhz te vinden met 100Watt in stereo. Of mail voor een verzoek naar : ikbenph@hotmail.com


Radio Paradise FM
Oudwoude-Kerst en oud-en nieuw. Na jaren van ploeteren en investeren is het ons dan eindelijk gelukt om een jaar perfect te draaien.

Terugkijkend op de marathon van 27 t/m 31 december zijn wij van Paradise FM zeer tevreden. Daarom hebben we de website ook nog maar eens vernieuwd. De foto's van de marathon zijn toegevoegd en er zijn wat andere items bij geplaatst.

Ons adres??? www.paradisefm.ontheweb.nl

Kom langs en ervaar het zelf.......een paradijsje op de radio, Paradise FM!!! paradisefm1058@hotmail.comRDS???
Ik zag op etherpiraten.com een berichtje staan over rds-encoders bij www.rdsencoder.x1.nl . Ik geïnteresseerd effe kijken daar en wat blijkt... de programma's van de zgn. versie 2 en 3 encoders zijn gecopïeerde versies van software van iemand anders, E&R-Electronics genaamd. De info-teksten zijn heel simpel met een editor veranderd in de eigen naam. Heel leuk natuurlijk maar toch een beetje sneu voor Edwin (de "E" uit E&R) die destijds (zo'n 5 jaar geleden) heel wat uurtjes werk in deze software heeft gestoken. E&R verkochten simpele RDS-encoders waar dit programma bij zat. Er zijn niet zo heel veel van deze coders verkocht daar "Parad***-/ Uniq**-Electronics" deze al snel nagebouwd (en verbeterd) had. E&R zijn nu bezig met een stand-alone coder waar geen PC meer bij nodig is. 

Ook zijn er plannen om een website op te zetten waar de schema's en printlayouts van de "oude" encoder te bekijken en downloaden zijn.
En waar ook de nieuwe standalone-encoder te vinden zal zijn, gewoon "van piraten voor piraten".

E&R is dan ook geen commercïeel bedrijf maar gewoon 2 vrienden die RDS een mooie optie voor de 3m-piraterij vinden. Hopelijk begrijpt deze beste man dit verhaal en zet hij gewoon de "E&R" versies van de software op zijn site of toch op zijn minst een bedankje / verwijzing naar de originele bedenkers.
 
Groeten, nog de beste wensen voor 2001 en hou 'm in de lucht !
 
Paul
 

Radiowereld Vs Lex van Dijken
Het zal sommige mensen niet ontgaan zijn, maar onze eigen Lex van Dijken en Radiowereld zijn in een verhitte discussie terecht gekomen. Dit na aanleiding van een posting die Lex van Dijken in de Piratenpraat forums heeft geplaatst. Dit heeft geresulteerd in een ban van de forums voor Lex van Dijken. Dit houdt in dat hij geen postings meer kan maken op de Radiowereld site. De beiden partijen houden er hun eigen mening op na en die van Lex van Dijken kan je HIER lezen. Uiteraard kunnen wij op aanvraag een scherm opname laten zien van de  bewuste posting. Dit is geen publiekelijke uitdaging, zoals de webmaster (Martin) van Radiowereld zegt, maar we hopen op deze manier toch iedereen een kans te geven om hun eigen mening te kunnen uiten, zonder bang te hoeven zijn dat ze ook geband worden. Jouw mening telt, ook al hoeven wij er niet mee eens te zijn.

dijken@etherpiraten.com


Nieuws:  12-01-2001 

 

Houthakker & Schaduw van Twenthe
Vriezenveen-iedere veertiendaagse vrijdagavond om 18.00uur gaat de zender aan en zijn zij te beluisteren via de 97.15mhz in stereo.

http://home.planet.nl/~otter134


Gestopt door brief?
Het RDR forum is tijdens de feestdagen rustig gebleven, iedereen was druk bezig met zenden en had natuurlijk geen tijd om een bericht achter te laten. Wat wij wel eens van jullie willen weten......

Levert de gewraakte brief (met acceptgiro) nou wel of niet het gewenste effect op?? en stop je dan direct met.....

laat het ons hier weten!!!


Maximaal FM
Laarbeek-ieder weekend in de ether te vinden op de 94.70Mhz met voldoende vermogen: "Nonstop radio op zijn best!"

Voor meer informatie zie de site : http://listen.to/radiomaximaal 


Aanbiedingen van de Budman!!
De Budman is het nieuwe jaar goed gestart en heeft een overzicht gemaakt van de laatste aanbiedingen. Zie hier het overzicht van aanbiedingen: jingles, dvi's en sweepers en hier voor meer informatie


Bluestar
Vlijmen-Iedere woensdag van 17.00uur tot 0.00uur in de lucht en van zaterdagochtend tot zaterdagmiddag 16.00uur op de 99.30Mhz te beluisteren.

Met vriendelijke groet het team van radio Bluestar uit Vlijmen. 


Antenne gezocht....
Ik zou graag willen weten wat voor type antenne dit is. Ik zou ook graag wat schema's willen krijgen van dit soort antenne's dit is overgens geen normale yagi.

Groetjes Robert :  robert.verhoeven@egemin.be


Starpoint Dance FM
't Gooi- Ieder weekend weer te beluisteren via de 93.70Mhz in full stereo en RDS. Neem ook eens een kijkje op hun site waar de dj's hun cv's hebben laten opnemen.

http://www.starpointfm.nl 


Tempo Radio
Den Haag- Vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 20.00uur tot 09.00uur de volgende dag op de 96.20Mhz te beluisteren. Surf voor meer informatie over dit station naar: http://www.tempo962.com

Tevens op deze site: gratiz software te downloaden!!!

Nieuws:  10-01-2001 en 11-01-2001 RDS???
The RDS Encoder Page.....Everything about RDS Encoders & Stereo Encoders incl. Software, Schema's en Print layout!!!!  

Dus CHECK CHECK CHECK : http://www.rdsencoder.x1.nl

60cm freaks
Middelharnis- regelmatig te vinden op 60cm maar ook een zéér interessante site met informatie over de diverse stations die tijdens kerst hebben uitgezonden en de nodige links..........

http://go.to/actionfm.nu


Desperado uit de lucht!
Ons is helaas het zwijgen opgegelegd op zondag 7-januari 2001. Het Desperado team draait normaliter op de 98.20Mhz vanuit Hoogeveen-Drenthe van 07.00uur tot en met 13.00uur in FM stereo.

Groetjes het Desperado team  
 

Houthakker & Schaduw van Twenthe
Vriezenveen-Op de homepage zijn luisterrapporten te vinden van radio Schaduw vanuit Vroomshoop. De site is te bezoeken onder : http://home.planet.nl/~otter134 , er wordt nog aan gewerkt en de foto's zijn eind januari te bezichtigen op deze site. Voor meer informatie : radioschaduw@planet.nl


Internos...
De site http://internosfm.homepage.com werkt niet, deze is veranderd in http://www.geocities.com/internosfm  Om de één of andere manier is http://internosfm.homepage.com aldoor niet bereikbaar.Nieuws:  08-01-2001 en 09-01-2001 

 

Hoe word ik populair??
Een dertiental stations hebben zich inmiddels aangemeld, de vraag is dan vervolgens hoe kom ik aan zoveel mogelijk stemmen.....heel eenvoudig: Neem de link over bij de 'stem'-mogelijkheid en plaats deze op je eigen site.....(voorbeeld zie: www.internetpiraten.com)

Voor de mensen die zich nog niet hebben aangemeld, doe het hier: Toevoegen Hoe heet Ut FM!!!
Alkmaar-Wij zijn begonnen met test-uitzendingen via internet. Om een beeld te krijgen van de snelheid en kwaliteit van onze server willen wij jouw vragen om eens te luisteren en te reageren via het formulier wat op de pagina staat, zodat wij een duidelijk beeld krijgen van wat wij met deze mogelijkheden kunnen doen of wat we zouden moeten veranderen.
 
Overigens moet je wel Windows Media Speler hebben geïnstalleerd om naar de live uitzendingen te kunnen luisteren. We zijn nog bezig met experimentjes met WinAmp (Shoutcast) en ook Real-Audio ligt hier al klaar, maar de werking is nog even een vraagteken.
 
Mochten er personen zijn die hier ook mee aan het experimenteren zijn of al een stream werkend hebben draaien, laat het ons weten.. wat informatie kan nooit kwaad.. Voorlopig is de stream alleen in mono te beluisteren en zal in de testfase niet 24 uur per dag actief zijn, maar we proberen het wel. Als we zelf niet uitzenden zorgen we dat er een ander muziekstation wordt doorgegeven, zodat de stream beschikbaar is om te testen..
 
Maandag (8-1-2001) zal in verband met werkzaamheden aan de studio geen muziek te horen zijn. Vanaf maandagavond hopen we dat alles weer naar behoren functioneert en dat we weer op volle kracht 'de lucht in' kunnen.
 
 
Groetjes van
 
Hoe Heet Ut FM!
Alkmaar - 99.3 MHz
 
PS: Over enkele weken wordt onze nieuwe website geopend op www.hoeheetutfm.nl, voorlopig zijn onderandere de volgende URL in gebruik: www.relaxfm.nl


Dance Radio Dynex FM
Zaanstad- In het weekend en door de week 's nachts te beluisteren via de nieuwe frequentie: 92.00Mhz dit in plaats van de 95.60Mhz. Voor meer informatie zie de website van Dynex: 

http://www.dynex.homestead.com


Jukebox radio 1
Wageningen-Op de 93.70mhz te beluisteren met 100Watt in stereo: Juxebox radio 1

Nieuws:  07-01-2001 

 

Loostad draait door
Afgelopen weekend kreeg Etherpiraten.com de melding dat Loostad Radio, uitzendend op 95.0 FM vanuit Apeldoorn, uit de lucht was
gehaald door de RDR. Nadat wij telefonisch contact hadden gezocht met Loostad Radio, kunnen wij melden dat dit niet het geval is geweest. Op zaterdagavond ging inderdaad de zender rond 23:30h uit de lucht, maar dit vanwege een stroomstoring. Na ongeveer een kwartier waren ze weer terug. Dus Loostad draait vrolijk door, elk weekend vanuit Apeldoorn op de 95.0 FM. Je kunt ze ook vinden op het Internet, ga dan naar: http://www.loostad.comDe history pagina is ge-updated 
1) DBS Amersfoort, een station dat naast Eemland en Super radio
ook zijn uitzendingen deed in de tijd. 

2) Een kort verhaal en jingles zijn dat ook toegevoegd. Verder een aantal toevoegingen en correctie's aan de verhalen van Digitaal uit Baarn, Contact en Continu uit Nijmegen zijn genoemd en de laatste twee uur van Roulette 103 uit Baarn zijn te downloaden.
 
3) De beloofde krantenartikelen zullen later beschikbaar komen. Deze worden verwerkt over de gehele pagina om zo een mooie toevoeging
te zijn aan de verschillende verhalen.
 
Mike > history@etherpiraten.com

bekijk hier : history.html of gewoon bovenaan de site.....
Future FM het verhaal....

Alkmaar-We zijn al bijna 6jaar bezig eerst met 350watt zeer laag op 15m op een gpa4 maar na lang sleutelen met div. masten , antennes en een telekraan er bij ,hebben wij nu een kantelmast van 30m vrijstaand in een weiland ergens in noordholland, hierin staan na veel experimenteren met bloed zweet en ruzie met vriendin 4 gestekte dipolen met behulp van mfj259b(antenne analyzer) lopen de antennes nu super 1.0 en 50ohm 100% uitgestraald vermogen en dit is erg belangrijk voor de eindtrap (4 pitter 1500watt)want 1% is al gauw 15 watt en wat dan weer word om gezet in warmte. 

Het vermogen meten wij met een Bird 4410a maar die gaat helaas maar tot 1kilowatt en slaat daardoor grof in de hoek.Het is niet alleen de muziek draaien maar ook de rest eromheen, is voor ons de kick. Alles draait zo mooi dat de zender bijna niet gekoeld hoeft te worden en of het lijkt dat er maar 100watt aan staat superschoon. verder werken we met een digitale straalverbinding de rest blijft discreet.

Iedereen veel plezier 
voor reacties:0650486307
 
Groetjes het Futureteam (Martijn&Martijn)

---
opm:

Bezoek hier hun site : http://www.futurefm.cjb.net  (Aanrader!!!)

Future FM is te beluisteren iedere zaterdag en zondagavond op de 96.40MhzLuisteren naar diverse brabantse stations??

Als het goed is moet het alvast te beluisteren zijn via winamp. Er moet dus nog wel een pagina omheen gebouwd worden met welke piraten er wanneer te beluisteren zijn. Ik zou zeggen luister er een keertje naar :)
 
Groeten van Marcel.
In winamp control L drukken en dan ingeven 212.83.84.56:8000
Pagina is dus in de maak!

Nieuws:  06-01-2001 

 

Foto's accuzuur...
Naast de overwinning, interview en andere shit, zijn nu ook de foto's binnen.....zie hier het complete team, mast en studio!

klik hier!!


Laser FM begint het jaar goed
Net zoals vorig jaar gaat Laser FM 95.8 dit jaar ook gewoon door met hun weekelijkse uitzendingen. Elke vrijdag vanaf 18:00h t/m Zondag
middernacht kan je luisteren naar de beste classics en heetste house deuntjes. En mocht je niet de in buurt wonen, kan je altijd even luisteren via Internet: http://laserfm.yi.org:23448 . Of ga naar de website van Laser FM: http://www.laserfm.com


Einde marathon na 2 dagen uitzenden
Met de kerst willen heel wat stations een speciale marathon uitzending er op na houden. Zo ook Fantasy Radio uit Hoogeveen. Ze waren van plan om op de 98.2 uit te zenden vanaf 27 December t/m 31 December. Maar helaas, op 29 December ontving het station de welbekende en gevreesde brief met acceptgiro van de RDR met daarin de dwangsom van FL 10.000,-. Verder stond er ook in de brief dat als ze door gingen met de uitzendingen, dat ze nog een boete konden verwachten, oplopend tot FL 100.000,-. De medewerkers van Fantasy Radio kozen eieren voor hun geld en gingen uit de lucht, om zo hun zender en apparatuur te behouden.


Radio Titanics uit Oldenzaal uit de lucht
Op 17 December werd Radio Titanics uit Oldenzaal door de RDR uit de lucht gehaald. Ze draaiden al vanaf een nieuwe lokatie om dat ze enige tijd daarvoor ook al uit de lucht waren gehaald. Toen kregen ze te horen dat ze een boete van FL 5000,- konden verwachten als ze weer uit de lucht zouden worden gehaald. Dus het is even afwachten voor Radio Titanics of dat echt gaat gebeuren. 

Maar 1 ding staat vast, ze komen weer terug in de ether.

 

Nieuws:  05-01-2001 

 

Fantasy Fantastisch
Ze zijn al geruime tijd op het internet aanwezig en hebben onlangs weer hun site vernieuwd. Kortom neem eens een kijkje op de site van Fantasy en bekijk de mooie foto's van zenders, masten en nog véél meer.

fantasy@dsv.nl

http://www.dsv.nl/~fantasy


Free Radio overzicht!
Met dank aan Piet, die tijdens de feestdagen wederom zijn oor te luister heeft gelegd en het volgende overzicht heeft gemaakt voor het bulletin van de Benelux DX Club.

Wij hebben dit integraal overgenomen en is hier te bekijken! 


Robot & Andrea
Stadskanaal- ieder weekend op de 92.30Mhz met véél vermogen en in stereo!  Bezoek ook eens hun internetsite onder 

http://www.robotfm.com

Waarbij het binnenkort mogelijk is zenders, antennes en toebehoren te koop aan te bieden/ te vragen via deze internetsite.


De eerste editie is uit!
Sinds kort is er ook de internet krant voor zendend en luisterend Nederland...zie hier het resultaat:

http://users.raketnet.nl/de.piratenkrant/De%20Piratenkrant.htm

Het intro: "Welkom bij deze eerste uitgave van de Piratenkrant. Deze krant is bedoeld om amateurs en luisteraars dichterbij elkaar te brengen en om deze hobby beter onder de mensen te krijgen zodat het zenden wat beter wordt begrepen. Zo kunt u verhalen lezen van "piraten" uit Nederland. Hun er- of aanvaringen met R.D.R en kennis maken met hun hobby, het zenden op de 3 meterband (radio). Ook zal u foto`s van studio`s aantreffen en de daarbij behorende link naar de  homepage. Verder houden wij u op de hoogte van uitzendingen waar en wanneer en van eventuele verzetjes zoals bijvoorbeeld een gezellige avond. Wij hebben ook de mogelijkheid gegeven tot het downloaden van schema`s van diverse apparatuur en naar mp3 site`s (Nederlandstalig). Maar ook andere interessante berichten, verslagen en links zullen in deze krant aan de orde komen."Radio 's-gravenhage 2 twee frequenties ???? 
Radio 's-gravenhage was afgelopen donderdagavond weer op twee verschillende frequenties te ontvangen. De uitzendingen tussen kerst en oud-en nieuw hebben aardig wat positieve reacties opgeleverd. Wij waren zelfs op een aantal frequenties te beluisteren, zowel op de 93.00 fm (Radio Fantastica) als op de 97.80 fm een tweede zender van ons.

Afgelopen donderdag waren wij wederom op twee frequenties te beluisteren. Radio Fantastica (93.00) heeft ons wederom ons signaal doorgestuurd. Bij deze bedanken wij de jongens van Radio Fantastica.

De site van Radio 's-gravenhage is weer up-to-date, dus neem ff een kijkje.
http://www.sgravehage.com
 
Rob van Dijck ®


DBS Radio
Omgeving Amersfoort- sinds kort weer ieder weekend in de ether op de 91.1mhz  te beluisteren in stereo: DBS radio, stoken is ons motto!!!

http://home.planet.nl/~blote006

 

Nieuws:  04-01-2001 Nozema's mast warm verlicht...
Lopik-ieder jaar is het tijdens de feestdagen een komen en gaan van mensen, even kijken naar de gigantische -tot kerstboom omgetoverde- zendmast.

Voor diegene die het nog niet hebben gezien: klik hier!


Radio Music.fm
Schijndel-Zaterdagavond in de ether te vinden van 19.00uur tot en met 0.00uur in hifi stereo en RDS. Dit alles op de 102.40Mhz 


Nummerborden en foto's
De nummerborden en het fotoboek zijn weer bijgewerkt, met dank aan alle mensen die weer oplettend zijn geweest!


P.Z.Z.
Enschede-Zondagmiddag om 16.00uur gaat de zender aan tot en met.......Dit alles op de 97.60Mhz in stereo. Voor reacties kun je mailen : alpha.9760@12move.nlRadio enterprise meld ons het volgende:
Drenthe-Uit goede bronnen heb ik vernomen dat de RDR een grote opruimactie is begonnen, en vooral in Drenthe hebben ze het op ons gemund. hierbij meld ik dat even zodat jullie op je tellen moetten passen want die geldboettes, ja dat geld kunnen we beter aan de zender spenderen. ik weet het voorlopig wel.
 
Radio Enterprise
http://www.rendo.dekooi.nl/~dessert


Stille-Genieter
Rijssen- Iedere zaterdagavond in de ether -op de 105.70Mhz- te vinden: De Stille Genieter. Hij beschikt helaas niet over een website, zodat we ook digitaal kunnen genieten van de ........

 

Nieuws:  02-01-2001 en 03-01-2001


Radio 0511 weer terug
Een zender die hoog aanzien geniet in het noorden van Nederland is Radio 0511. Deze zender werd vorig jaar uit de lucht gehaald en was sindsdien niet meer te beluisteren geweest. Maar de medewerkers van Radio 0511 konden het niet niet laten en hebben het hele jaar door hard gewerkt aan een nieuwe lokatie, mast en studio. En volgens berichten op hun vernieuwde website, 

Http://www.radiowereld.nl/radio0511


waren ze de 2e kerstdag weer terug in de lucht. Het is de bedoeling dat er weer regelmatig uitzendingen komen vanuit Buitenpost (Friesland) op de 94.2 FM.


Dance FM uit de lucht
Amsterdam- Dance FM, uitzendend op 96.1 FM in de omgeving van Amsterdam, is vanochtend (1 Jan. 2001) uit de lucht gegaan. Onduidelijk is nog de toedracht. Berichten vertellen ons dat het mogelijk is dat de zender weggehaald is van de uitzendlokatie door de RDR of dat het stroom is afgesloten. 

De zender stond op een hoge schoorsteen met een vermogen van 180 Watt. De trap naar de schoorsteen wa
s door gezaagt, dus mocht de zender weg zijn gehaald, hebben de heren RDR daar veel moeite voor moeten doen. Meer informatie zal nog volgen, aldus de berichtgeving op de website van Dance FM, http://www.dance.fm


Supertip??
Tegenwoordig zijn de etherpiraten populair op de startpagina's zo ook onder deze van startkabel : http://radio.startkabel.nl


Delta FM terug in de ether !!
Een paar dagen geleden berichten wij dat Delta FM, uitzendend vanaf de zeeuwse eilanden, met de kerst uit de lucht was gehaald. Maar ze konden het niet laten om met oudjaarsavond de (nieuwe) zender weer aan te zetten. Onder het motto ,' we zien wel hoelang we het volhouden', konden de luisteraars dus toch nog met Delta FM het nieuwe jaar in !! 

Als dat geen goede voornemen is, dan weten wij het ook niet meer !!Nieuws:  01-01-2001 

 

Een nieuwe jas voor Silvermoon!
De zender staat weer regelmatig aan op zondag, en nu is ook de site van Silvermoon radio uit Geldermalsen weer aangepast. Dit beloofd veel goeds voor 2001!  


Etherpiraat van het jaar !!
Een heel jaar hebben we erop moeten wachten. Een heel jaar van stemmen. En wij hebben heel wat reacties mogen ontvangen. Wat jullie favoriete piratezender van het jaar was. En nu, met oud en nieuw, gaan wij van Etherpiraten.com bekend maken wie de winnaar is, inclusief een interview.

Zelfs de Etherpiraat in kwestie weet nog niet dat ze gewonnen hebben.

Klik op de link om er achter te komen wie zich Etherpiraat van het
jaar mag noemen. 


 Etherpiraat van het jaar 2000 


FreeWave 96.4 weer terug ??
't Groene hart-Wie kent ze niet ?? FreeWave 96.4 vanuit het Groene Hart. Na een jaar van stilte waren ze opeens weer terug met de kerstdagen. Niet met gepresenteerde programma's zoals we dat van hun gewend waren, maar wel met de beste muziek die er maar bestaat. 

Ze zullen t/m oud en nieuw te beluisteren zijn. Ze hebben zelfs een 15 minuten durende jaarmix met 100 tracks erin (LvD: Is dat mogelijk, ongelovelijk !!). 

Helaas hadden ze wel wat last van de Samenwerkings Radio vanuit Utrecht, die op de zelfde frequentie uitzond. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het vertrouwde geluid was weer terug op de radio, FreeWave 96.4, omdat ze een goede traditie niet wilden breken, aldus een medewerker via hun website: http://www.freewaveradio.com . Kijken wat FreeWave ons in 2001 gaat brengen.

Aldus een enthousiaste Lex


Matrix Team heeft een nieuwe homepage
Kanon van de polder worden ze ook wel genoemd. Willem en Marco van het Matrix Team uit Emmeloord. En ze hebben nu een nieuwe,
betere website. Met foto's van hun zender, antenne en verbouwing van de studio. Ze zenden uit, elke zondagavond op 97.4 FM met de beste Nederlandstalige muziek. Bekijk hun site via 

http://members.tripod.lycos.nl/matrixteam

of stuur ze een Emailtje: 
matrixteam@zonnet.nl

Matrix Team, het kanon van de Polder !!!

p.s. nu ook al te bekijken bij het matrixteam: de kerstfoto's

 

Nieuws:  31-12-2000 

 

Zit jij erin tijdens oud en nieuw?...laat het ons hier weten! 
Heb jij nog wensen en de beste wensen?.....laat het ons hier weten!


Internet Piraten
Wat doe je als je gepakt word met je illegale zender, geen zin meer in beslagnames hebt, maar toch je trouwe luisteraars wilt voorzien van hun dagelijks portie muziek ?? Juist, je gaat uitzenden via het Internet. Double Z is zo'n station. Uitzendend via het Internet, is hij 24 uur per dag, 7 dagen in de week te beluisteren via een Winamp of Realaudio player. Heel wat van zijn trouwe luisteraars zijn hem gevolgd van radio naar Desktop radio. Je kan de klanken van Double Z vinden via http://www.internetpiraten.com. Over een paar weken neemt Etherpiraten.com een kijkje in de keuken van Double Z in de vorm van een interview, en verteld hij jou o.a. waarom hij de stap heeft gemaakt van radio naar Internet radio.


Chatroom
Wij hebben een chatroom geopend voor alle piraten, ook jij kan vanaf jou site doorlinken naar deze room voor meer info zie:

www.arenca.com/atletico/piratenonline.htm

groetjes, team atletico


Favoriete of lievelingsplaat??
Ieder station heeft wel een persoonlijk favoriet...een plaat die vaak aan bod en een echt verleden met zich meedraagt...heb jij een plaat en wil die doneren, doe dat bij de etherpiraten.com

Overzicht tonen of Plaat opgeven


Audio Archief van Radio Schorpioen
Was jij in de jaren 80 een zogenaamde DXer of QSOer ?? Dan bestaat er een kans dat je in het lijstje van Radio Schorpioen staat. Op zijn
site vind je wat informatie over 3 meter en 60 centimeter, inclusief een lijstje van ontvangen stations en audio fragmenten van stations die hij ontvangen heeft. Wil je jezelf terug horen, wil je horen hoe je jaren geleden klonk, kijk dan op deze site,

http://www.schorpioen.bizland.com

 en misschien sta je er wel tussen.


Dx rapporten
Wil je meer weten over Haagse radiopiraten en een overzicht te zien krijgen van de frequenties en namen....zie de volgende site:

http://www.geocities.com/Hollywood/Palace/3221/dx.html


Verkenner&trynie
Musselkanaal- Iedere donderdag van 18.00uur tot 01.00uur in de ether: Verkenner & Trynie op de 98.60Mhz in stereo. Ook te vinden onder : http://www.radioverkenner.com waar ook twee jingles van de verkenner zijn te downloaden.


De Morgenster
Marum op de 97.20Mhz te vinden met 350Watt in stereo, Neem ook eens een kijkje op de site, die nog wel onder constructie is maar wel hun eigen zender toont: http://home.hetnet.nl/~kuipers-m/index.html


Fotoboek bijgewerkt
Er zijn wederom nieuwe foto's toegevoegd...ditmaal met Foto's van Hans Future FM. Eerste foto:Overzicht Zender en toebehoren Future FM, anno 2000.Tweede foto:Studio Future Dance Radio 1997.
Fotoboek Tornado team

Dedemsvaart - Onder de naam tornado wordt niet meer uitgezonden, maar onder de naam "de stille genieter" op 92.30fm vanuit Nieuw-Leusen. De zendtijd is variabel

Nieuws:  29-12-2000 en 30-12-2000


Fun
Nijmegen- iedere avond te vinden op 60cm (481.100mhz) in stereo met ongeveer 20Watt.


Favoriet FM draait door.....
Zaterdag werd onze mast overeind gezet met best wat moeite. Zaterdagavond ging de zender aan. Zondag waren er heel veel telefoontjes. Maandag,dinsdag en woensdag was dit hetzelfde. Donderdag ging het ook lekker totdat ik om half twee gerommel hoorde aan de deur en de deur openging en er 2 agenten met van Essen binnen kwam. Hij heeft ons een pll en een mosfet armer gemaakt.  Vanaf dat de zender stil ging was het enorm druk met telefoontjes. Ik denk zo rond de 200 telefoontje van luisteraars en amateurs die met ons meeleefden. Dat heeft ons er toe aangezet om de zender weer aan te zetten. Dus om 16 uur stond er weer een zender aan en de zeer positieve telefoontjes kwamen weer met grote aantallen aan. En het nu maar proberen vol te houden tot 1 januari 2001. Ik wil bij deze iedere luisteraar en amateur bedanken voor de steun.

Ik mail jullie nog wel hoe de rest afgelopen is.
 
Groetjes,
Favoriet FM Oldebroek
 
Bel voor meer info 0525-652409
En vraag naar Erik.


KerstKoe loeit niet lang
Dat tijdens de kerstdagen heel wat piratenzenders een marathon willen draaien is allang bekend. Zo draait er dan ook de zender de Kerst Koe uit Haaksbergen. Ze waren vrijdag 15 December druk bezig met het opzetten van de feesttent en studio, toen ze een werkbezoekje kregen van Theo Brouwer (RDR) en politie van Overijssel. De Kerst Koe kreeg te horen dat als ze gingen uitzenden dat ze een boete van ƒ10.000,- oplopend tot ƒ100.000,- konden verwachten. Omdat de medewerkers van de Kerst Koe niet voor 1 gat te vangen zijn, hebben ze zaterdag 16 December om 06:30h toch de zender aangezet, hetzij op een andere lokatie. Helaas werden ze gedwongen om om 15:45h de zender weer uit te zetten omdat de  heer Brouwer, compleet met politie, in de buurt gesignaleerd was. De Kerst Koe kon net op tijd de apparatuur veilig stellen zodat ze niets kwijt waren.

dijken@etherpiraten.com


Uitslag Kerstballen actie....
De enige juiste hoeveelheid was: 8 ballen. Degene die het beste sccoorde(met 7 ballen) was: Novak, de rest kwam niet boven de 5 ballen uit.....De hulpmiddelen waren kennelijk niet toereikend. Er werd in een enkel geval wel gebruik gemaakt van een scanner....


Mayhem-naam in gebruik??
Hallo Radiocollega's, ik wilde graag even doorgeven dat het "Mayhem" dat op deze site te vinden is als "ex-skyline" niet ECHT is!! 

Dat zijn namelijk gewoon een stel ***** die onze naam hebben gejat, vandaar graag deze info verwijderen. We willen geen enkel verband met die mensen scheppen!! 

WIJ ZIJN HET ENIGE ECHTE MAYHEM 88.8 FM TEAM!! 

Al zenden we op het moment niet uit, we bestaan nog steeds!! Graag dus de overige info over het NEP-mayhem verwijderen 

Groetjes Mark (Mayhem FM) en alvast bedankt

big-mark@zonnet.nl

Mayhem is normaliter te ontvangen in Hoek van Holland op de 88.80Mhz


Radio Albany uit de lucht 
Dat Theo Brouwer een druk mannetje is blijkt uit het feit dat hij in samenwerking met de politie Radio Albany Team uit Losser, uitzendend op 97.4, uit de lucht heeft gehaald. De zender werd inbeslag genomen. Verder blijven de heren RDR hun welbekende brief met acceptgiro rond sturen. Radio Oranje uit Enschede en Radio Dynamo uit Buurse hebben zo'n brief in de bus gekregen. Een traditioneel kerstkaartje was rond deze tijd wat leuker geweest Theo !!


Internos
Kollum-Iedere zondagavond een 'die hard' met 2x CX in de ether op de 10425Mhz in stereo:  http://www.geocities.com/internosfm

En zoals hij zelf zegt : "he he die dagen zijn weer bijna voorbij, wordt het weer lekker rustig op de 104.25 hier bij mijn nieuwe homepage adres de vorige werkte niet naar behoren. Oke ga zo door met www.etherpiraten.com. vr gr alex de Internos"


T'is niet alleen FM wat de klok slaat
Met kerst en oud en nieuw zijn er heel wat FM stations te beluisteren in den landen. Maar ook op de Korte Golf zijn er heel wat stations actief met deze feestdagen. Een overzichtje kan je vinden op de SRS News homepage. Deze word trouwens elke week geupdate, zodat je een beetje kan zien wanneer de meeste stations uitzenden en waar ze allemaal te ontvangen waren. Misschien leuk voor de echte DXers onder ons, om de QSL kaarten collectie uit te breiden. SRS News vind je hier: http://www.lls.se/~jal/news.html


Polderpiraat uit de lucht
Op 24 December is de Polderpiraat vanuit de omgeving Veluwe meer uit de lucht gehaald door Willem van Essen. Maar de Polderpiraat gaat door. Binnenkort weer te ontvangen vanaf een nieuwe lokatie op FM en middengolf.Zwerverteam
Drachten- het nieuwe jaar gaat voor hun knallend van start, vanaf 30 dec tot ????????? te beluisteren op 105.85 mhz in stereo.
Zwerverteam drachten, Voor ieder wat wils

Nieuws:  28-12-2000


Radio Dalton
Veluwe- op de 97.10 te vinden vanaf de Veluwe op verschillende tijdstippen en voor meer informatie over dit station: see the site:  http://www.radiodalton.50megs.com


DX site uit Alblasserdam
Dat mensen graag luisteren naar piratenzenders is algemeen bekend. Maar dat er mensen zijn die de door hun ontvangen stations met iedereen
wilt delen, daar zijn niet zoveel van. Vanaf nu kan je bekijken wat het Luisterstation Columbia allemaal ontvangt. Tussen kerst en oud en nieuw  zal de site een paar keer per dag worden geupdate. Maar na de jaarwisseling is het de bedoeling om elk weekend de lezers te laten zien wat Columbia allemaal ontvangt in Alblasserdam. Een uitgebreid DX rapport en gebruikte ontvangst apparatuur kan je hier vinden: http://home-1.worldonline.nl/~columbia 
of via: http://go.to/dx-alblasserdam .Vrije Piraten Marathon
Vanaf vandaag (23-12) zijn de vrije piraten (rona lisa) in de ether te beluisteren via de 97.2 Mhz. Deze keer ook via internet te beluisteren.
Surf naar de internetsite en luister mee.
 


Nieuws:  27-12-2000


RDR ook in Den Haag actief !!
Dat de heren geen behoefte hadden aan een gezellige kerst met de familie getuigd de inbeslagnames in Den Haag wel. Van de over de 30 zenders die actief waren, moesten er 2 het ontgelden. De eerste was Dynamic FM op 1e kerstdag. Daar waren de heren RDR niet bij aanwezig. Alleen de buurt politie, die kwam klagen dat de zender stoorde op hun frequenties. Maar veel succes had de actie van de politie niet, want naar een paar uur was Dynamic FM weer terug in de lucht. De 2e zender die wel ten prooi viel van de RDR was Digitaal FM 96.4. Deze zender werd rond 18:00h uit de lucht gehaald. Zelfs de antenne mast met dipolen werd omver getrokken en gesloopt. Helaas zagen de medewerkers geen kans om weer terug te komen.


Rodie Radio
Pesse- De gehele zondag te beluisteren op de 105.20Mhz in stereo, tegenwoordig op deze nieuwe frequentie te beluisteren.


Boom FM
Vanaf 6 januari 2001 in de ether iedere dag op de 92.30Mhz te ontvangen met 500 Watt in stereo vanuit de locatie Rosmalen!


Delta FM uit de lucht gehaald 
25 December 2000 om 14:30h. Nou, dat is snel gegaan dit jaar ! De zender begon net een beetje warm te draaien toen Delta FM een werkbezoekje kreeg van Dhr. den Uil van de RDR, die samen met een paar heren van de politie, de zender en eindtrap inbeslag kwamen nemen. Zonder ook maar even aan te bellen heeft Dhr. den Uil zich toegang verschaft tot de plaats waar de Delta zender zich bevond. 'Als hij even om de sleutel had gevraagd, had hij de deuren niet hoeven te forceren en hadden we zelfs meegeholpen met het inladen van de apparatuur', aldus een medewerker. 'Immers, we hebben nooit echt een geheim gemaakt van onze lokatie, getuige de vele kerstlampjes in onze 36 meter hoge zendmast'. De heren vonden het signaal dat de Delta R&S zender produceerde, waarschijnlijk een beetje te hard. Medewerkers vonden dit zelf wel mee vallen ondanks de 650 Watt en 4 gestekte 3-elements antenne's. Gelukkig is wel de studio bespaard gebleven. Dit dankzij de straalverbinding  tussen de studio en hoofdzender. 

Delta FM zal dit jaar niet meer terugkeren, maar willen wel alle luisteraars bedanken voor de leuke reacties, die ze via telefoon, SMS en Email, binnen hebben gehad. Ze wensen daarom ook iedereen een gelukkig kerstfeest en een prettige jaarwisseling toe.


Mascotte
Drachten-Iedere zondag in de ether op de 94.20Mhz vanuit Drachten te beluisteren met 375Watt in stereo!!Duitsland op één lijn?

Ja hoor, het zat er aan te komen.De telekommunicatie-wet in Duitsland wordt gelijkgetrokken mét het Nederlandse beleid, de inbeslaggenomen zenders komen vanaf nu niet meer retour na het betalen van de boete, maar wordt als er geen goedkeurings sticker naar Europese norm op zit voorgoed ínbeslaggenomen. Ook de manier van uitnemen is hier nu gelijk als in Nederland, daarbij komt dat de RDR in Duitsland nu Continu bij de piraten in de Grensstreken in de buurt is en daarbij ook bijna wekelijks de piraten het zwijgen oplegd. dan wel probeert op te leggen. zoals ze in Duitsland zeggen: "nur die Harten kommen im Garten." dit heet zoiets als de Aanhouder wint.

En nog een nagekomen bericht:
Frohes Fest und alles Gute für 2001

Klaus
 
_________________________ 
     ***Radio Driland***
het beste uit het moije dinkeltal
     langs de grensstreek
DX rapporten? 
Misschien leuk om even te vermelden....DX rapporten vanuit Alblasserdam op: http://www.come.to/dynamicfm


Aanmeldingen/wijzigingen eindelijk verwerkt....
Roze panter,Radio Enterprice,Radio Centrum,Zwarte Zwaluw, Baracuda, Radio Rosamunde,Studio Royaal,kleine man,Manuel radio, Comb. Zilverster, Radio Monica, Mega FM,Radio Globetrotter,Henky Holy Day,Pilootstorm,Studio Atlantic,Drentse Eik,Ready Mix,Radio Rainbow,Enesta en Tivoli,Victor Bravo,Talento Team,Saturnus
Telstar,Radio Enterprise,Mi amigo,Radio Speed,Radio Hi-tec, Horizonteam,Mad Team,Internos,Loz FM,Samenwerking Radio,Radio Osaka,Luppo FM,Holland FM,Starpoint Dance FM, Harrie, Energy FM,Trance FM,loostadradio,radio100

De volgende links waren niet in orde: zie hiervoor het bijbehorende document:  BAD Links!!!


Nieuws:  Kerst 2000

 

 

Kerstballen actie?
Na de succesvolle zoekactie: "Een RDR-EI hoort erbij" rondom Pasen is het nu tijd geworden voor de kerst-editie. En dit zijn geen gewone ballen, maar: "RDR ballen!", de kerstballen zijn verdeeld over de diverse pagina's onder het domein etherpiraten.com. 

Tel de gevonden ballen en vul vervolgens het formulier in en win cd bonnen ter waarde van fl.25,-!!!

 


NRC Handelsblad
Vorige week is er een goed artikel vershenen in het NRC Handelsblad van Jochem van Barschot. Een aantal maanden geleden heeft hij een oproep gedaan via Etherpiraten.com om op die manier in contact te komen met Nederlandstalig radiostations. De hoeveelheid reacties en zijn studiobezoek aan radio de Samenwerking heeft het volgende resultaat opgeleverd:

De bijlage over het levenslied staat op http://www.nrc.nl/W2/Lab/Profiel/Levenslied/
Het artikel over piraten staat op http://www.nrc.nl/W2/Lab/Profiel/Levenslied/piratenzenders.html
Een levensliederen-quiz (met fragmentjes) staat op http://www.nrc.nl/W2/Lab/Profiel/Levenslied/raadeenlied/quiz.html

Groet,
Jochen van Barschot
NRC Handelsblad

Deze man verdient een lintje!!!

 


Nieuws:   22-12-2000 en 23-12-2000

 

Dynamic FM
Ja, we gaan het proberen. Wellicht voor de laatste keer, daar er serieus  aan een internetproject word gewerkt. (dynamicfm.nl) DynamicFM Den Haag 98.4FM Stereo. We beginnen met kerst en hopen tot na oud en nieuw in de lucht te kunnen blijven.

Groet, Ron 
***ICQ:12221023**

Live near The Hague, Holland? Listen to Dynamic FM 98.4

http://come.to/dynamicfm

Some 10 minutes of one of our shows is there in Real-Audio Fuck off.... is not swearing! Just a matter of bad grammar; one never ends a sentence with a preposition!


Zwarte Zwaluw gestopt!!!
Delfzijl- het radiostation de Zwarte Zwaluw is er definitief mee gestopt, na 4.5 jaar zonder maar één keer te zijn gesnort, stoppen zij er mee......

reacties onder : zwartezwaluw@hotmail.nl


Speciale Kerstuitzending
Met de kerst kan je gaan luisteren naar een gezamelijke uitzending van Mystery FM 95.7 ism Horny FM. Dit alles zal plaats vinden vanuit een kraakpand met antenne's op een gigantische hoogte en de voeding van de zender zal plaats vinden met 12 (!!) accu's. Zoals de medewerkers zelf zeggen, het zal een tof suc7tje worden. Luisteren dus, met de kerst op 95.7 FM.


Alfa Lima International anounced.
These days around Xmas and newyear we are active on 6305 and 21890 khz. Starting lots of times on sunday mornings around 06.30 on 6305 to continu on 21890 around 09.00 and later in the afternoon ( around 13.30 )  we wil be starting again on 21890 khz

All times given are utc!!

The Alfa Lima web page.Loads of info and free radio stuff,Find out!!
http://www.geocities.com/alfa_lima_international/
http://fly.to/freeradio


Centrum
Baarn-De frequentie is veranderd, eerst te ontvangen via de 92.0Mhz  nu via de 99.55mhz in stereo met 80Watt. Tevens is de Vrije Vogel van frequentie veranderd en ook te ontvangen op deze frequentie...luister dus ook naar hun tijdens de feestdagen!


Ook een brief ontvangen?
Een aantal maanden geleden zijn de acceptgiro en brief opgenomen die door de RDR verstuurd worden. In de meeste gevallen wordt echter niet of nauwlijks gehoor gegeven aan deze brief en dus als 'not done' beschouwd. Voor degene die wel serieus willen reageren op de 'brieven actie' van de RDR is er één praktijkvoorbeeld op de etherpiratensite ondergebracht. Hij is dus hier te downloaden in een tweetal formaten:

Word for windows

RTF formaat

Doe er je voordeel mee!!!


Nieuwe 'kerst'-site voor Unique FM
Twente-De site is vernieuwd ook zijn wij met de kerst te beluisteren 1e kerstdag via de ether afhankelijk van drukte tussen 96.90 en 97.60 mhz okk zullen we met de kerst starten met de beloofde live streaming op onze site , de experimenten zijn bijna klaar hiermee. verder is de site nu in kerst sfeer dus allemaal even kijken,laat eens horen wat jullie van de vernieuwde site vinden. 

groetjes Marco.

Unique fm is te vinden op de 97.15Mhz met 1.5kw in stereo 

http://www.unique-fm.com


Pro-marihuana format???
Hi, I'm Captain Ganja from U.S. Pirate station Radio Free Euphoria.  As you can tell from the name, I have a pro-marijuana format. Tfff... aaah.... cough, cough! Anyway, I just wanted to say hello to everyone and wish you all a real "hempy" ...er, happy holidays. If anyone  cares to write me or whatever, it's cool, your correspondence is most welcome. In the mean time, I will be broadcasting sometime in the next few months, so keep an eye on 6945 to 6955 kHz USB anytime between 2300 and 0500 UTC. Try and catch my euphoric smoke signal if ya can. Reception reports can be sent to: captainganja@pot.com or radiofreeeuphoria@420Email.com and I will reply promptly. 

Again, you all have a real happy holidays and keep on pirating!

73s from Captain Ganja

http://www.egroups.com/chat/SWpiratesStudio Royaal
Hoogeveen,Luisteraars En Amateurs,Namens Studio Royaal Hele Fijne Kerstdagen En Een Super Gelukkig 2001

En Jongens Laat Je Niet Bang Maken, Hou Hem In De Lucht!
En Luister Zaterdag Maar Is Naar Studio Royaal Vanuit Hoogeveen
Op De 103.30 FM In Stereo Vanaf 7.00 Uur In De Lucht!!
Ons Email-Adres Is: royaal@dolfijn.nl


Radio Rosamunde
Zaltbommel-ieder weekend in de ether op de 101.50Mhz , en nu ook via het .org domein te bereiken onder : http://www.rosamunde.org

Nieuws:   21-12-2000

 


De vrolijke strijders
Ze zijn weer los op de 101.95Mhz in stereo en RDS, vanaf een nieuwe locatie...en nieuwe mast.....zie de foto's op de internetsites....onder

www.etherpiraten.com/vrolijkestrijders
Radio 's-gravenhage
Den-Haag
-Tussen kerst en oud een nieuw zullen er een heleboel piraten in Den-Haag actief zijn. Maar wij proberen tot het uiterste te gaan......... Kijk voor meer info op www.sgravehage.com  of mail naar sgravenhage@usa.net. En bij deze wil ik namens het hele team van Radio 's-gravenhage 95.60 Fm. Alle medewerkers van Radio Centraal 92.30 fm sterkte wensen. Wij hopen snel iets van jullie te horen.
En wouden we natuurlijk alle piraten in nederland prettige kerstdagen en een radiovol 2001 wensen.
 
Copyright by Rob van Dijck Radio 's-gravenhage 95.60 FmNieuwe Peilwagens voor de RDR
Vandaag ontving ik een Email van een zeer betrouwbare bron dat vanaf deze week de RDR beschikking heeft over nieuwe peilapparatuur in de auto's. 4 nieuwe auto's zijn voor meer dan een half miljoen aan nieuwe apparatuur uitgerust, waarvan de peilfrequentie oploopt tot 3 Ghz. De bedoeling is dat deze auto's fulltime op de weg komen en elke zender die door het vaste meetnet (van 20 tot 1300 Mhz) wordt gesignaleerd, dat niet op die frequentie thuis hoort, uit gaan peilen. 

De nieuwe apparatuur maakt afstandberekeningen en hierdoor is het mogelijk dat de RDR de piratenzender in kwestie nog sneller uit de lucht kan halen. De RDR heeft verder ook de opdracht gekregen om de ether schoon te gaan maken en dit te houden per 2001. 

De eerste nieuwe auto is vanaf deze week onderweg. Wat gaat dit betekenen ?? Dat de met kerst draaiende piratenzenders zoveel mogelijk gepakt gaan worden ?? Dat de RDR het inderdaad nog harder aan gaat pakken ?? Tijd zal het ons leren, maar 1 ding weet ik wel. Het zal ze niet lukken om de hele etherpiraterij de kop in te drukken.

Mocht ik weer meer nieuws ontvangen omtrend de RDR, dan hoor je het als eerste hier, op Etherpiraten.com !!

Met Vriendelijke Groet,

Lex van Dijken


Celstraf?
Den Haag - Als piratenzender Radio Centraal uit de lucht zou worden gehaald, zou er oorlog komen en zouden de opsporingsambtenaren met alle mogelijke consequenties rekening moeten houden. Het was ‘zomaar’ een van de dreigementen waarvoor de 36-jarige ex-eigenaar van het piratenstation zich vrijdag bij de Haagse politierechter mr. W. Stemker Köster moest verantwoorden.  

Tussen medio 1997 en begin 1999 werd de ene na de andere zendinstallatie van de Hagenaar, die ook actief was voor Radio Trend, uit de lucht geplukt. Het leidde tot hevige frustraties, niet alleen bij hem maar ook bij twee medeverdachten, een 33-jarige Hagenaar en een 35-jarige Maassluizenaar die niet op de zitting verschenen. Opsporingsambtenaren van de Rijksdienst voor de Radiocommunicatie werden volgens officier van justitie mr. D. van de Heem meermalen bedreigd met zware mishandeling. De verdachten wisten ook waar opsporingsambtenaren woonden. Met een veelbetekenend gebaar langs de hals werd één van de controleurs duidelijk gemaakt dat hij met zijn leven speelde. Een andere ambtenaar kreeg een steen door een ruit van  zijn woning in Hoornaar gegooid. 

Tijdens de viering van 25 jaar Haagse piraterij ving Justitie een radiogesprek op dat als bedreigend werd opgevat. De eigenaar van Radio Centraal werd daarin door een sympathisant toegesproken met de woorden: "We gaan ze kelen. We gaan ze allemaal afmaken. We gaan er achteraan". Met ‘ze’ werden de opsporingsambtenaren bedoeld. De eigenaar zou instemmend hebben gereageerd. Officier Van de Heem had de beide Haagse verdachten ook aangeklaagd als leden van een criminele organisatie, die als oogmerk had het zonder vergunning uitzenden van radioprogramma’s. Ze eiste tegen de 36-jarige en de 33-jarige Hagenaar een halfjaar respectievelijk twee maanden cel. Tegen de Maassluizenaar kon nog niets worden geëist omdat de dagvaarding niet was getekend en dus ongeldig was.

Aangezien de materie eigenlijk te omvangrijk is voor een politierechterzitting, besloot de rechter de zaak aan te houden tot 25 januari. De rechter hield de mogelijkheid open de zaak alsnog door te verwijzen naar de meervoudige strafkamer. 

(Bron: Haagsche Courant Maandag 18 December 2000)

 

Nieuws:   19-12-2000 en 20-12-2000Starpoint Dance FM
Een station die zijn begin al in 1988 kent is Starpoint FM uit Hilversum. Elk weekend zijn de DJ's van Starpoint te beluisteren op de 93.7 vanaf Vrijdag 18:00h t/m Zondag middernacht met de heerlijkste classics en dance tunes. Maar ze zijn nu sinds kort ook op Internet te vinden. Met een overzicht van de medewerkers, de geschiedenis van Starpoint FM en uiteraard konden de jingles, fragmenten en foto's van het station niet uitblijven. Dus neem eens een kijkje op de nieuwe site van Starpoint FM 93.7: 

http://www.starpointfm.nlFeestdagen?
vanuit  apeldoorn  prettige kerstdagen en een gelukig nieuwjaar toegewenst door  het mega fm team uit  apeldoorn  en veel draai en luister plezier in 2001

http://www.megafm.n3.net


Radio Combinatie Centraal
Ootmarsum- De eerste zondag van de maand op de 98.60Mhz met 180Watt in stereo en op het internet te vinden onder : 

http://home.wxs.nl/~radiocentraalLeren?
Leren doe je tegenwoordig digitaal, nee niet meer door middel van een boek maar lekker via het internet. Bezoek de juiste site hiervoor onder: http://www.leren.nl en zoek bijvoorbeeld eens naar piraten.....


Laser FM
Na succesvolle tests afgelopen weekend is Laser FM 95.8 naast hun ether frequentie ook weer via het Internet te beluisteren. Via deze link, http://laserfm.yi.org:2344 , kan je nu ook via je eigen desktop radio luisteren. Laser FM 95.8, elk weekend de lekkerste house en de beste classics.

http://www.laserfm.com


Radio Music FM
Schijndel-iedere zaterdagavond is het weer feest op jouw radio met Music FM vanuit Schijndel op de 102.40Mhz met 350Watt. Vanaf 19.00uur tot en met 23.00uur in stereo en RDS.


Ierland??
Wist je dat in Ierland ook heel wat piratenzenders actief zijn, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Flink vermogen en met reklame. Wie kent Nova Radio, Sunshine en Kiss FM uit de jaren 80 niet. Veel besproken in de toendertijd zeer bekende tijdschrift Free Radio Magazine. Nu kan je meer informatie via het Internet krijgen door naar deze site te gaan: http://www.radiowaves.fm . Hier vind je informatie over zenders van vroeger en nu. Met heel veel audio fragmenten, kranteknipsels en zelfs streaming video. Dus wil je meer weten over Ierse Piratenzenders, dan moet je hier eens kijken.

Ok, ik laat het wel weg!Nieuws:   17-12-2000 en 18-12-2000


Iedereen een zalig kerst feest, en een knalled 2001
Ontario-Kijk ook eens op mijn site voor piraten mp3's/software/schema's/lot'zz of  links/ enz  mijn url is

http://www.geocities.com/signalzender

Arjan, Canada, Signal zender


Combinatie Zilverster
Vroomshop- van 18.00uur tot 24.00uur in de ether op de 97.65Mhz met maar 'weinig' vermogen in stereo. Aanpassingen worden later opgenomen in de databases!


Foto's
Ga jij met kerst ipv onder de boom, onder de mast zitten en naast de zender, maak een kiek en stuur hem op naar fotos@etherpiraten.com Radiostatons vind je hier??

Het hedendaagse aanbod is enorm : lokale radio, regionale radio, commerciële radio, landelijke radio, illegale radio en internetradio. Iedereen kan overal luisteren naar zijn of haar favoriete station. Binnenkort worden er een aantal nieuwe sites geopend met 'vertrouwde' items als: nieuws, forums,links en nog veeeel meer.....
 
Aanmelden.....
Een ieder die graag opgenomen wil worden kan zich: Hier aanmelden!!
 
De opzet van de sites
De aanwezige radiostations hebben zich middels het formulier aangemeld en zijn niet alleen interactief te benaderen door een 'hyperlink' met omschrijving, maar ook te beoordelen middels het uitbrengen van een stem. Bovendien heeft ieder station/aanmelding een eigen userid en pass zodat op elk gewenst tijdstip aanpassingen doorgevoerd kunnen worden.
 
 
Alvast bedankt!
 

RDR viert feest!
Groningen-nu 50jaar verder is de rdr na vele naamswijzigingen (bijv. rcd, hdtp) toegekomen aan hun lustrum, dat wordt dit weekend gevierd en de verwachting is dan ook dat er weinig zal 'gebeuren'. De vraag is dan ook direct.....wat hebben zij bereikt in die 50jaar??

Laat het ons weten in dit forum 


Paradise FM doet het lekker lang
Studio Vaartzicht-Vanaf 27 december 06:00AM denderd het wel vertrouwde signaal weer door de Noord Nederlandse Ether!!

Vanaf dat tijdstip begint Paradise weer met de jaarlijkse marathon. Ook zoals voorgaande jaren, draaien we tot en met oudejaarsdag op de wel bekende Frequentie: Fm 105.80 MHz. Dit jaar ook op internet te beluisteren.

Kijk op onze vernieuwde website voor meer informatie: http://www.paradisefm.ontheweb.nl

(hoezo boeven??)

Alvast Veel luisterplezier!!


Spitsuur?
Kerst en oud-en nieuw zijn altijd een drukke tijd voor de heren piraten, dus ook voor ons, gezien de hoeveelheid mail die wij dagelijks moeten verwerken kan het leiden tot enige vertraging. Gaarne begrip. Wij doen ons best om alles erop te krijgen en up-to date te houden.

Wat zit er nog in het vat??

1) bekendmaking radiostation van het jaar 2000
2) RDR-ballen actie, zoek de ballen en win!
3) Opening Engelse afdeling Etherpiraten.com
4) Uitbreiding History door middel van diverse artikelen en geluidsfragmenten

kortom....wij gaan door......


Nieuws:   15-12-2000 en 16-12-2000


boom fm BAAS XAVIER
Oss- op verschillende tijdstippen te vinden op de 93.30Mhz met 11 dj's en één directeur:

DE DJ TEAM:dj jan,dj roy,dj bregje, dj,ertjan,dj sjonnie,dj mandy,dj bianca,dj bas,dj rob,dj wimpie EN DE DIRECTEUR DJ X,

Maken zij de ether 'onveilig' surf voor meer info naar: 

http://www.boom923fm.nl


Alfa lima gaat actief doen!
Het gaat weer gebeuren de komende tijd. Alfa Lima Wordt weer redelijk actief en gaat weer op dx. Wij gaan weer regelmatig op 6.305 uitzenden in de vroege uurtjes en wel op bijna elka zondag morgen en beginnen dan om ongeveer 06.30 utc Dan gaan wij ook regelmatig uitzenden op 21.890 en beginnen daar dan om 09.00 utc op de zondag morgen waar later in de middag nog weer een uitzending op volgt op de zelfde plaats om ongeveer 14.00 uur utc

Dit allemaal speciaal voor de luisteraars in Noord centraal en zuid amerika en de uitzending op 21890 s'morgens voor luisteraars in de pacific

The Alfa Lima web page.Loads of info and free radio stuff,Find out!! http://www.geocities.com/alfa_lima_international/
http://fly.to/freeradio

Email: alinter@rendo.dekooi.nl


Silverster
Vierhouten-Op oudjaarsdag van 12.00 tot 24.00uur in de ether op de 98.00mhz met 100Watt in stereo. Kortom lekker knallend het oudjaar uit met Silverster....op de 98.00mhz. 

mijn hartelijke dank

groetjes SILVERSTER


Montana krijgt ook brief RDR!
Nu de RDR toch aan het feesten is en geen tijd meer heeft voor het ouderwetse opsporen...hebben zij de brief verstuurd, De montana uit Almelo was hierbij een van de gelukkige die de brief in ontvangst mocht nemen. Op basis van deze brief is er nu een briefwisseling gestart, gezellig, waarbij de uitkomst nog niet bekend is...wij houden jullie op de hoogte! voor de brief en acceptgiro verwijs ik jullie naar brief en acceptgiro in het menu.


Buitenland wordt wakker...THE DUTCH PERSPECTIVE
Free radio's a global thing, after all - and when you look at the action in many European countries, the U.S. microradio movement looks  like a whisper in comparison. One hot spot is The Netherlands, where a new visitor to our Forums tells us all about the scene there: 

http://about.delphi.com/ab-pirateradio/messages?msg=151.8


Manuel radio
Venlo-(limburg)-vorige week berichtten wij al over manuel radio. helaas is er iets misgegaan waardoor de site verkeerd is opgenomen. Het juiste adres is: http://members.home.nl/manuelvenlo.

Ik wens jullie pretigge kerst dagen en een gelukkig nieuwjaar,en dat we in 2001 nog veel mogen verwachten van jullie.

De groeten van de manuel uit venlo


Zandokan
Dokkum- etherpiraat via het web....nederlandstalige muziek op internet via www.live365.com en natuurlijk in stereo! 

Nieuws:   14-12-2000 Ballen doen zeer....

Piraten team Friesland- vanaf 26december tot aan oudejaarsnacht in de ether op de 97.70mhz in stereo met voldoende vermogen om de kerstverlichting aan te steken, dus luister allemaal naar piraten team friesland.

www.jump.to/ptf

neem ook even een kijkje op deze grappige site!!


Kerstkaarten ???
Heerde-radio de Wittepostduif(en blanke lak) wenst een ieder alvast een prettig kerstfeest en een gelukkig 2001

voor de kerstkaart en veeeel meer zie de site onder: 

http://www.wittepostduif.com


Radio GLOBETROTTER
Musselkanaal- radio Globetrotter is veranderd van frequentie en tegenwoordig te vinden op de 95.30mhz vanuit Musselkanaal met 200Watt in stereo.


Pilootstorm & Joke
Boven-Pekela- De site is veranderd, nu een echt .com domein voor de Pilootstorm. Iedere zaterdagavond vanaf 18.00uur op de 95.30mhz in stereo.

http://www.pilootstorm.com


Atlantic
Gasselternijv.mond- ieder weekend in de lucht op de 95.30Mhz met 500Watt in stereo. Ook voor Atlantic nu een .com domein dus te vinden onder : 
http://www.studioatlantic.com


Studio Royaal
Hoogeveen- Zaterdag vanaf 08.00uur s' ochtends in stereo en nu met de mast op 20meter en 2rosdipolen. Te bereiken onder telefoonnummer:  06 15 39 86 28  En binnenkort een vast nummer.. dit komt vanzelf hier te staan...

freq : 103.30Mhz en met 75Watt in Stereo.


Gezocht!!!

Wodan en Holiday FM 91.2 een goed ID! Elke vrijdag vanuit TielDolgedraaide hond en maffe zweefvlieger
alias Wodan & Holiday. Voor het laatst waargenomen in de omgeving van Tiel.
Deze boeven zijn medio kerst al weer drie jaar lang samen op het illegale pad.
Mocht u wat van deze twee piraten vernemen/ontvangen. klik dan hier

Bedankt voor uw medewerking namens
de piraten-collega's uit de Betuwe.


READY-MIX
Ter-Apel/Roswinkel-Tegenwoordig uitgerust met een internetsite onder: http://www.readymixfm.com Op de 102.00mhz in stereo! Bovendien zijn ze nog op zoek naar nederlandstalige muziek en artiesten...

 

Nieuws:   13-12-2000 Manuel radio

Venlo- op onregelmatige tijdstippen te vinden op 60cm met 25Watt in stereo vanuit de locatie venlo. Voor meer informatie zie de website : http://members.home.nl/manuelvenlo

Dank u,en gaan jullie zo maar door het is tof.


De FM-Jager
Zwartemeer- op verschillende tijdstippen te vinden op de 96.55Mhz met 178Watt in stereo. Oftewel :"met veel kabaal is dit de fm-jager vanaf het kamerlings-kanaal"


Silverster
Vierhouten-de frequentie 98.00mhz is al gereserveerd door de Silverster, zij zijn op oudjaarsdag weer opnieuw in de ether in samenwerking met de Blauwe Engel en de Blauwe Panter.

Zit jij erin tijdens kerst?...laat het ons hier weten!
Zit jij erin tijdens oud en nieuw?...laat het ons hier weten!Trend FM uit de lucht!!!

Op 08-12-2000 om omstreeks 21:30 is Trend FM uit Valkenswaard het zwijgen opgelegt. De zender werd alleen meegenomen, voedingen etc mochten blijven staan!!! Er was voor ons een nieuwe opsporings ambtenaar op het toneel, deze man bleek uit Limburg te komen, en is voor ons ongebruikelijk. Het bleek een routine te zijn, volgens de ambetenaar bleek de zender storings vrij te zijn (schrale troost) en bleken gewoon in de "buurt"te zijn. Volgens de Politie ambtenaar besteden ze zelf weinig aandacht aan dit soort activiteiten, en alleen als zij tijd hebben komt er een inval op de dus oude manier. Volgens de opsporings ambtenaar willen ze de band vrij hebben voor het einde van dit jaar (begin volgend jaar), dus we zijn weer gewaarschuwd!!!! De internet uitzendingen gaan gewoon door, alleen houden we het hier voorlopig rustig. Verdere informatie volgt nog binnenkort via etherpiraten.com.
 
Groetjes het 102.50FM Team. Brabant
En we wensen natuurlijk iedereen veel succes, en tot binnenkort (hopen wij)

 

Nieuws:   10-12-2000 en 11-12-2000 

 

Nieuw? internetpiraten.com
Double Z radio 99.10FM in stereo heeft er sinds kort een 'nieuwe' hobby bij: internetpiraten.....Vanaf 6 december is de site te bereiken via de intenetsite: http://www.internetpiraten.com ,oftewel: "'De gigant van Brabant gaat digitaal illegaal!!!"

Accuzuur gaat uitbreiden....
Na een zender te hebben via de FM, kabel en internet...is het de beurt aan de AM, wie heeft nog informatie voor de heren van Accuzuur zodat ze ook via deze golflengte buiten Europa te beluisteren zijn! 

accuzuur@hotmail.com of hun internetsite onder: Accuzuur hitradio 88.5FM


Atletico Wezep
De Atletico vanuit Wezep is al jarenlang de Beul van de Veluwe. Elke zondag van 10:00h tot 13:30h met een vermogen van ruim 800 Watt of meer. En binnenkort een interview met Jan de Atlectico hier op Etherpiraten.com. Maar tot die tijd kan je het 1 en ander al lezen over 

Atlectico via het Internet: http://www.atletico.x1.nl


Piratensite uit de UK
Niet alleen in Nederland hebben wij piratenzenders. Ook in Engeland (vooral Londen en omgeving) zijn er heel wat zenders te vinden. Als je wat meer wilt weten over de piraterij in Engeland, kijk dan eens op deze site: http://pirates.fused.com/fs.htm


Music Power House uit de UK
Een station die eind jaren 80 begonnen is als een piratenzender in Londen, is nu weer terug als een Internet station genaamd Music Power House. Op hun site zijn enkele audio fragmenten te beluisteren van vroeger alsmede een livestream. Ook kan je op deze site een aantal streaming video clips vinden waarvan 1 wel erg interessant is. Je ziet namelijk een inbeslagname van JBC (een andere piratenzender) door de Engelse RDR (DTI). Dit zie je toch niet vaak. Kijk en oordeel zelf: http://www.musicpowerhouse.co.uk


Laser FM 95.8 nu ook via Internet te beluisteren.
Haarlem-Laser FM 95.8, het weekend radiostation uit Haarlem, is nu ook te beluisteren via het Internet. Door gebruik van deze link, http://216.32.166.75:23448 , kan je nu ook naar Laser FM luisteren als  je zelf niet in staat bent om ze te ontvangen via de antenne. Laser FM zendt uit elk weekend van Vrijdag 18:00h t/m Maandag 08:00h.

Het internet adres is: http://www.laserfm.com

 

Nieuws:   08-12-2000 em 09-12-2000 

 

Etherpiraat betaalt boete
ASSEN/NIEUW-WEERDINGE – Twee inspecteurs van de Rijksdienst voor Radiocommunicatie maakten op zondag 13 februari dit jaar een eind aan het illegale radiostation Radio Magnum. De enige discjockey, de 29-jarige H. B. uit Nieuw-Weerdinge, stond gisteren voor de politierechter in Assen. Die veroordeelde hem tot een boete van duizend gulden en vijfduizend gulden voorwaardelijk. B. gebruikte een caravan in zijn achtertuin als studio. De zender, vijfhonderd gulden waard, stond op zolder. Het was de derde keer in vier jaar tijd dat B. opgepakt is voor illegale zendactiviteiten, die volgens hem een verslavende hobby zijn.


Aanmelding/aanpassingen te verwerken
komend weekend worden de wijzigingen weer verwerkt, sta je er nog steeds niet goed in...laat het ons weten door middel van het wijzigingsformulier!


Radio Rainbow
Oirschot-Op verschillende tijdstippen met 350Watt op de 99.40Mhz en ook op winamp: 212.187.80.174:8000 en bijbehorende site:  http://members.brabant.chello.nl/~t.toelen


Wie helpt Sebastian......
 HI,I am Sebastian from Germany.I am very happy that I found a page for Ether-pirates,but I´m very unhappy that thi page is written in the Netherland language.I am very interested in In Pirate-Radio.A friend of me and I want to make our own radio.We have the technical know how(a little studio).And we know how to build antennas.But ther is one problem.We have a transmitter with 0,5 watts :-( (Yes I know thats very weak)...If anybody has some adress for help and support we would very proud.We are searching for friends all over the world.Please write us.

TNX Sebastian 13DLSH7

DLSH7@AOL.com


Talentoteam
Slagharen-Ze stonden nog niet in de lijst, en worden zsm opgenomen. Vanuit Slagharen iedere dinsdagavond vanaf 18.00uur in de ether op de 95.40Mhz met 400Watt in stereo: Het Talentoteam!

http://www.talentoteam.cjb.net (site af en toe onbereikbaar)

 

Nieuws:   07-12-2000 

 

Fout op History site!
Afgelopen maanden heeft er een fout in het e-mail adres gestaan van history, deze is nu aangepast. Alle mensen die naar history hebben gemaild, graag nog even een keer mailen....

Het enige juiste adres is: history@etherpiraten.com

Bedankt!


Horizontaal it works fine!,
Afgelopen weekeinde nog getest met de zender experience. Resultaten opnieuw verbluffend. Met slechts 1.5 Watt werd er verbinding gemaakt vanuit Valburg naar Meteren! Dit is hemelsbreed een km of 35 - 40! Dus heren/dames amateurs er zijn dus nog steeds mogelijkheden voor het maken van een leuke verbinding op laag vermogen.. Natuurlijk zat er op 1.5 watt wat ruis op het signaal, maar met zo`n 10 watt was het al ruis vrij!! Dus kom op zet de antenne horizontaal en roep CQ DX

Groeten,

De Flux amateur Meteren

Discussieer mee over de horizontale perikelen.... Horizontaal heeft nog steeds toekomst!!!Montana uit de lucht!
Met ingang van 2 december is radio montana uit groningen na 19 jaar uitzenden gestopt met draaien.1 december j.l. was de allerlaatste uitzending.in al die jaren waarin ik gemiddelt 20 uur per week draaide, ben ik(montana) 2 keer uit de lucht gehaald.  Ook via deze weg wil ik mijn vaste luisteraars bedanken voor de steun die ze mij hebben gegeven. Uiteraard blijf ik een trouwe luisteraar van piratenzenders.
Etherpiraten: hou ze hoog en droog, ik denk aan jullie

Groetjes van (ex)piraat radio montana uit groningen-stad.


Piraten Team Zeldam
Ambt-Delden-Iedere vrijdag vanaf 18.00uur in de ether op de 94.55mhz met 240Watt in stereo.


Saturnus
De krim- het station Saturnus is er mee gestopt en niet meer te beluisteren op de 104.00Mhz vanuit De Krim.  Bedankt en veel succes.......


Aangeven?
Bodegraven-Ik wil mijn piraten zendertje aangeven bij jullie. De werkfrequentie is 96.4MHz en de naam is Horny FM. Lokatie: Bodegraven, zender: 150W PLL stereo RDS. Antenne 1X special tuned ROSS op 18m hoogte. Uitzendtijden: variabel. Thevens op vele MW/SW freq's bij wijze van test.

Ik heb jaren met Freewave 96.4MHz meegedraait, maar dit is einde oefening, dus heb nog een zendertje voor mezelf gebouwd en rommel daar wat mee.

Voor vragen, stel ze gerust!

Groeten, Gijs

 

Nieuws:   05-12-2000 en 06-12-2000

 

Karel en Miep
Naar aanleiding van de discussie in het forum, hebben zij de brief en de acceptgiro toegestuurd(zie hiervoor het menu onder brief rdr). Nu inmiddels een aantal weken verder hebben ze nog steeds niets vernomen......


Atlantic FM viert 1 jarig bestaan homepage!
Ochten-Hierbij deel ik mee dat er weer een update is geweest van onze homepage. Tevens bestaat onze homepage op 1 januari 2001 precies 1 jaar. Dit willen we vieren met een PRIJSVRAAG. Kijk snel op onze homepage en doe mee, succes!!!

De groeten van Henk, ATLANTIC FM

<<<klik hier voor de prijsvraag!>>>


Eldorado 95.8 Den Haag uit de lucht.
Op zondagmorgen 3 December rond 01:45h. werd in Den Haag de zender
Eldorado 95.8 uit de lucht gehaald. In de studio stonden 2 man van de RDR en 2 man van de politie. De zender (30 Watt) werd inbeslag genomen. Radio 's-gravenhage!
Den Haag-Radio 's Gravenhage is weer helemaal de oude.......alleen in een nieuw jasje. We zitten nu op een nieuwe frequentie..........89.80 Mhz. Ook is onze website weer helemaal vernieuwd met nieuwe foto's van masten en inbeslagnamens. Dus neem eens even een kijkje op http://www.sgravehage.com Voor meer info mail dan naar sgravenhage@usa.net 
 
Team 's-gravenhage. (Rob van Dijck ®)

 

Nieuws:   03-12-2000 en 04-12-2000

 

Roulette 103
Wie kent ze niet? wie weet het nog?? Roulette 103 vanuit Baarn, 24uur per dag 7 dagen in de week feest op de radio. Bij onze afdeling history hebben wij er al het een en ander van opgenomen, nu is er een site bijgekomen: http://www.roulette103.com met alle fragmenten van de laatste uren...Wie verdienen er hier nou een medaille en/of lintje?

Hier het verhaal van degene die de site(roulette 103) heeft opgezet:

Hallo radiofreaks, Goh wat een ontzettend gave pagina !! Per toeval kwam ik op deze pagina terecht en toen ik onder het kopje history keek was het pas echt genieten!

Ik zelf woon in Biddinghuizen (Flevoland) en ik luisterde in de jaren 80 dagelijks naar de FM piraten. Atlantis Amsterdam, Decibel Amsterdam, Horizon Enkhuizen, Delta Nijmegen, Contact FM Nijmegen, Keizerstad FM Nijmegen, Super Amersfoort, Eemland Amersfoort, Eemstad Amersfoort, Keistad Amersfoort, Digitaal Hit FM Baarn en Roulette 103 uit Baarn waren de stations waar ik toen naar luisterde. Helaas heb ik niet veel meer van die tijd bewaard. Daarom vond ik het prachtig om te zien dat er op Internet nog voldoende te vinden is.

Wat ik nog wel in mijn bezit heb zijn fragmenten van de laatste twee uitzenduren van Roulette 103 uit Baarn . Roulette was naar mijn idee het laatste echte station van de jaren 80. 

Hee nogmaals dank voor je prachtige pagina!

Reacties: history@etherpiraten.com


Radio Enterprise
Noord-Nederland-Een aantal aanvullingen op de bestaande aanmelding: Radio Enterprise voor Noord-Nederland met een vermogen van 5Watt op de 6275Khz. Op de zondag van 07.30-10.00uur in stereo en te vinden op het internet adres http://www.rendo.dekooi.nl/~dessert


Aanpassing.....
De nummerborden zijn aangepast, de nieuwe staan er tussen. Blijf vooral niet rechts rijden en haal regelmatig in!!

Aanvulling: Er komen wederom nieuwe kentekens binnen, weet jij er ook nog eentje...laat het ons weten!!

 

Nieuws:   01-12-2000 en 02-12-2000

 

Inval bij Radio Bonanza Team(1e maal sinds 1983!!!!)
Terheijden-Op woensdag avond om 20:10 is er een inval gedaan door de rdr, de opsporingsbeamte waren Dhr. Heemskerk en de Dhr. de Boer en 6 politie-agenten. Ze hebben de zender, mengpaneel, microfoon en platenspeler meegenomen. Over de boete konden ze helaas niks vertellen het was de eerste keer dat we gepakt zijn nou en dat we niks te klagen hadden, want hij zag in de studio bekers staan van af het begin dat we uitzonden en dat is al van af 1983. Omdat we niet moelijk deden heeft ie het bij de inbeslag genomen spullen gehouden, alleen de volgende keer neemt ie wel de gehele studio mee, was het laatste wat hij zei voordat hij het pand verliet.
 
Met vriendelijk groeten
           Van
Radio Bonanza Team
Terheijden brabant
 

Ohio doet het via de SMS
Hallo mede radio piraten / luisteraars. We kunnen nu ook e-mail ontvangen via sms ons adres is: ohio@sms.genie.nl Dus 24 uur per dag uw e-mail ontvangen via sms (gsm telefoon). We zien uw rectie's graag tegemoed. http://radio-ohio.ontheweb.nl


Radio mi amigo
Breda- Voorheen nog geen URL, maar tegenwoordig met site te vinden onder: http://miamigobreda.homestead.com/ad1 Tevens te beluisteren op de 99.60Mhz met 50Watt vanuit Breda.


Nieuwe foto's in fotoboek!
Fotoboek- De ontvangen foto's van Double You en Malaga uit Duitsland zijn opgenomen in het fotoboek


Megafm
Apeldoorn-Nu ook met site op het internet onder: http://www.megafm.n3.net Vanuit Apeldoorn op de 99.05Mhz te vinden in stereo!

 

 

Nieuws:   30-11-2000

 

Enestaentivoli
Klazienaveen-iedere zondagavond te vinden van 18.00uur tot 23.30uur in de lucht en met internet site: http://home.wanadoo.nl/enestaentivoli

of via de email onder: radio@bambino.myweb.nl


Studio Bakker.....
Albergen-De Studio Bakker FM draait iedere dinsdagnacht vanaf 23:30 op de 92.3 Mhz. vanuit Albergen (Twente).  Dus luister (elke)dinsdagnacht naar deze studio. Nieuw nummer voor reacties:06-12603847


Brief thuis??
He alles goed ik wil even kwijt dat ik een brief in huis heb gehad van de rdr met daarin een verhaal dat wij een bekeuring moeten betalen van 2500 gulden, wij zijn het daar niet mee eens. 

Groeten piraten firma nieuweroord.

Goed zo......laat ze maar zweten!


Fotos!
Valburg- sinds kort zijn dan eindelijk ook de foto's te zien van de onlangs gehouden 60cm meeting te Valburg. http://www.60cm.nl


MAD Team Zwolle
Momenteel zijn wij een paar weken niet te beluisteren, omdat we onze antennemast moesten weghalen, maar online kun je wel 24 uur per dag meeluisteren naar onze zender, via webradio ! Dus kijk nu op onze website: www.radiowereld.nl/mad972

Normaliter is het MAD Team te vinden op de 97.20Mhz vanuit Zwolle met een vermogen van 750Watt in stereo.Polder FM online!
De polder fm nu ook on-line we hadden al een pagina(maar daar konden we niet veel mee) dus dit is het nieuwe adres van de home page  http://members.tripod.lycos.nl/polder_fm_ochten/de_polder_fm_dus.html

Veel kijk plezier en laat eens weten wat je er van vind?Nieuws uit Duitsland 
Burlage-Donderdag 23 November is de zender Manuel uit Burlage uitgenomen door de Reg TP, hij was niet aan het zenden, voordat die met een huiszoeking wilden beginnen, heeft hij Hubertus Adamski (amtenaar der Reg TP) een stuurzender in de hand gedrukt.  Zijn eindtrap van 100 watt en een andere stuurzender kon hij op die manier behouden en was daarmee de volgende dag al weer in de ether.
 
Op zaterdag 25 november is de zender Milano uit de grensplaats Bunde (bij Nieuweschans) om half tien ´s morgens uit de lucht gehaald, deze was wel op de 104 aan het zenden. Hier zijn de stuurzender en eindtrap van 100 watt wel meegenomen worden. Ondanks deze inval bij de Milano is de Renaldo uit Flachsmeer toch ´s avonds in de ether gegaan, hoewel het link is, om dan toch voór de leeuw te gaan (zie 30 september Nieuws-oud). Maar het is goed gegaan. Hij heeft gedraaid van 20.00 uur tot 04.30 uur.Hi-Tec Radio
Brabant- Effe weer lang geleden maar we zijn erweer. Nu ook op het internet via Real Audio. Elke Dinsdag avond vanaf 20uur (sturen we Trend FM door). Elke Woensdagavond vanaf 20uur op internet. En elke Donderdag avond van 20uur doorplug Trend FM En elke Zaterdag avond vanaf 20uur.  Kijk dus op onze Homepage voor meer informatie http://www.radiohitec.com


Radio-speed
Den-Haag- Te vinden op de 97.20Mhz iedere avond vanaf 20.00uur in de lucht met 100Watt in stereo. Bezoek ook eens de internet site onder: http://www.mijnweb.nu/radio-speed


Horizontaal, het werkt nog steeds!!
Vanavond hebben tussen de zender experience uit Valburg en de zender FluxFM uit Meteren  diverse testen plaats gevonden. Beide zenders waren sinds lange tijd geleden horizontaal gepolariseerd. De resultaten waren verbluffend met een betrekkelijk laag vermogen konden beide stations elkaar ontvangen met een afstemming van zo`n 40 dB waarbij de afstemming in ruis vrij stereo was! De conclusie van beide stations was dan ook !! Er is nog mogelijkheid voor DX op 3 meter. Discussieer dan ook mee in het forum Horizontaal Wie? En amateurs en ook luisteraars monteer uw antenne eens horizontaal!!!! en luister eens CQ DX!     

                                     

 

Nieuws:   28-11-2000 en 29-11-2000 

 

UNIQUE-FM
Enschede- Dit RTV station is af en toe te vinden met 1.5kw aan de band en op de frequentie: 97.00Mhz in stereo. Kom allemaal kijken op de super site van dit RTV station:  http://www.unique-fm.com


Rustig piraten feest...
Heerenveen- het feest van 'It Friese Haagje afgelopen zaterdagavond is redelijk bezocht en er waren ongeveer 250man die zich door middel van muziek en bingo lieten vermaken...Atlantis terug.....
Winsterswijk-na een afwezig heid van 7 mnd zijn wij van radio ATLANTIS winterswijk weer terug in de ether wij zijn te beluisteren elke zondag van 10:00 tot 13:00 uur op de 98.65 fm.  Ondergetekende zijn dj wilco, alex en eef!     

 

LOZ 104.7
Zoeterwoude-iedere zaterdag tot en met zondag te beluisteren via de 104.70Mhz met 20Watt. De url van Quickonline is helaas niet meer dus de vernieuwde url is:
http://www.home.zonnet.nl/zwetsloot44/lozsite2.html 
                                         

 

Nieuws:   26-11-2000 en 27-11-2000 

 

Discussie??
In het piraten praten forum onder progammering is er een discussie gestart: Oost tegen West-Nederland, met interessante opmerkingen.....reageer nu!!!!


Internos
Kollum-Altijd in de lucht nu met homepage..... http://www.internosfm.homepage.com Op de 104.25Mhz met voldoende vermogen in stereo.


Studio B FM
Lienden-Studio B FM presenteert nu ook zijn letter raadsel online dus voor de puzzelaars neem is een kijkje op de site en doe mee......of bel op de vrijdagmiddag tussen 15.00uur en 19.00 voor de oplossing. 

De homepage: http://go.to/studiobfm
tel tijdens uitzendingen: 0344-602952
of email studiofm@hotmail.com


Feestavond p.c.t 'T Friese Haagje
Heerenveen-zuid-Op 25 november a.s wordt er een grote feestavond georganiseerd in de grote zaal van jan & renata v/d meer aan de marktweg 2 in Heerenveen-zuid. Vanaf 20.00uur is de zaal open, kaarten in de voorverkoop fl.10,- en aan de deur fl.15,-


Rataplan radio
Nijmegen-Alternatieve radio op zijn best: Radio Rataplan, neem eens een kijkje op de site waar ook de volledige keuken van Rataplan te bezichtigen is/valt: http://rataplan.com


Verkiezingen...
Het einde van het jaar 2000 is in zicht en dan zal ook bekend gemaakt worden wie de prijs : Radiostation en/of amateur van het jaar 2000 in ontvangst mag nemen...het is een spannende eindstrijd waarbij elke stem is meegenomen: stem hier!!!


Nieuws:   24-11-2000 en 25-11-2000 

 

Studio Royaal
Hoogeveen- Studio Royaal nu met meer vermogen en met het telefoonnummer: 0615398628 iedere zaterdag vanaf 14.30uur in de lucht op de 103.20Mhz.


Aanpassing...Raduga v 3.1
De nieuwe versie van Raduga : 3.1. een update, zo ook bij ons...met oa directx plugins en extra uitleg rondom de nieuwe functionaliteiten.

Bekijk ze hier!!!

Met dank aan mike van Power FM


Marantz is back!!!
Fleringen- Binnen 3 weken weer op de vaste vrijdagavond op FM 92.25 vanuit Fleringen in volop RDS en Stereo. Vanaf de nieuwe lokatie en met de nieuwe mobiele mast  Tot die tijd neemt de Bakker FM uit Albergen de vaste avond over op de 92.3 FM.

Dus zet hem maar alvast "getuned" op de vrijdagavond, want

vrijdagavond....-> MARANTZ avond!!!!!

Nieuws:   22-11-2000 en 23-11-2000 

 

Fotoboek
Er zijn weer nieuwe foto's binnen....neem eens een kijkje bij de zender van Renaldo of meer...... Foto's kunnen nog altijd toegestuurd worden onder : fotos@etherpiraten.com

Fotoboek


SCIROCCO FM
ZwarteMeer(Drenthe) Misschien zullen we nooit met het meeste vermogen draaien maar voor de allermooiste muziek luistert u naar : Scirocco FM op de 98.65Mhz iedere vrijdagavond in stereo!


Starpoint Dance FM uit de lucht!
't Gooi- de populaire zender : Starpoint Dance FM is na 7 weekeinden het zwijgen opgelegd. De zender die op geheime locatie was ondergebracht bleek vrijdag verdwenen te zijn waardoor de uitzendingen zijn komen te vervallen. http://www.starpointfm.com


Atlantis FM 
's-Gravendeel: Zaterdag middag is de zender Atlantis Fm vanuit 's-Gravendeel omstreeks iets voor half 5 uit de lucht gehaald. Er waren 2 politie agenten en 1 rdr man aanwezig. Zender, mengpaneel, cdspeler en  wat cd zijn in beslag genomen. er is een porces verbaal opgemaakt. 

Wij wensen Atlantis veel sterkte...

Nieuws:   21-11-2000 

 
Studio Royaal 25 november in de lucht!
Hoogeveen- STUDIO ROYAAL op de 103.20 FM in Stereo nu met 70 watt en de mast op bijna 20 meter hoogte voor een groet verzoek enz..  Tel:06 15 39 86 28 dit alles vanuit de locatie HOOGEVEEN
Tot Zaterdag Dus Of Alle Andere Zaterdagen!!


Maanridder uit de lucht
Aan de Wilheminastraat in Marrum (Friesland) heeft de RDR op vrijdagavond rond 21:00h de illegale zender Maanridder uit de lucht gehaald. De zendapparatuur van de 30 jarige piraat ter waarde van  ƒ2000,- werd in beslag genomen. Bovendien kan hij een boete verwachten van maximaal ƒ1000,-. De zender was 16 jaar lang met Nederlandstalige  muziek in Marrum en omgeving te horen.


Trancefm
Nijmegen-ieder weekend te beluisteren in de lokatie nijmegen in stereo: Trance FM op de 97.10Mhz met 40Watt.  http://djgreg.hypermart.net (page under construction)


Radio L&B
Breda- radio l&b is nood gedwongen verhuisd van de 97.2fm door de lokale zender kempen fm. Maar geen nood ik ben nog steeds iedere zaterdag vanaf 17:00 te beluisteren op de 99.6fm, is dus bezig naar het zoeken van een betere frequentie. Als iemand in de buurt van Breda een betere weet.....laat het mij weten: aresmann@casema.net

Bezoek ook eens de site onder:  http://radiolenb.com


Postduif en blanke lak 
Heerde-Zowel op het internet als in de ether( 97.10Mhz)  te beluisteren, iedere dinsdagavond: http://www.wittepostduif.com

icQ nummer 88919609


Samenwerking radio
Utrecht- Utrechts grootste radiostation: radio de samenwerking is nu ook live te bewonderen op de site met een live stream: dus plug and pray op de site onder : http://www.samenwerkingradio.nl


RADIO RENALDO
Noord-Duitsland-Zaterdagavond en oudjaarsavond en nieuwjaarsdag alvast besteld: want dan gaat de zender van Radio Renaldo weer aan op de 104.05Mhz met 700Watt in stereo vanuit Noord-Duitsland. Neem ook eens een kijkje op de site onder: http://www.radio-renaldo.com

Zie ook hun zender in het fotoboek!

Nieuws:   19-11-2000 en 20-11-2000 

 
 

De dedemsvaartse boy's
Dedemsvaart- van 6 uur tot 6uur te beluisteren via de 89.30Mhz met 800Watt in stereo. Met onder andere : "de mooiste muziek dj bert van vaasen" mail hem onder : bertboy20@dolfijn.nl


Radio Novak
OldebroekSinds 10 - 11-2000 draaid Radio Novak uit Oldebroek niet meer op de vaste vrijdag avond maar gewoon onregelmatig op de 97.40 Mhz vanuit Oldebroek Website: www.radionovak.com verdere info mail: radionovak@wanadoo.nl

Groeten, Novak Radio Oldebroek


Silverstar team
Klazienaveen-tegenwoordig op de zaterdagavond te vinden op de frequentie: 100.15Mhz met 400Watt in stereo: het Silverstar team


Internosradio
Kollum-altijd in de lucht......nu op de 104.25mhz ipv de 104.15Mhz, voldoende vermogen en in stereo.


Nieuws:   17-11-2000 en 18-11-2000 

 

Mighty Duck FM
Elke zondagavond rond de klok van 5uur 's middags draaid De Mighty Duck Fm uit Oldebroek op 97.7 Mhz Stereo + RDS Internet: www.mightyduck.x1.nl  email Mighty_Duck_Oldebroek@gmx.net 

Bel eens voor reactie's.


Radio Osaka Team
Weiteveen-iedere vrijdagavond(94.50Mhz) met 3kw aan vermogen, genoeg om de gehele regio van muziek te voorzien: Het Osaka Team, tegenwoordig ook met eigen .com domein en te vinden onder :  http://www.osaka.com Kortom: een nieuwe zender en nieuw domein..........domein is zeker van een japanse piraat.....


Radio Enterprise middengolf
Nederland- sinds 12 november weer in de lucht op de 6275khz met een 5Watt aan vermogen genoeg voor geheel Nederland. Zij noemen zich:"het kleine maar zo gezellige station" Voor reacties mailen naar: radioenterprise@hotmail.com


Paradise
Nunspeet- op onregelmatige tijdstippen te vinden op de 97.15Mhz vanuit Nunspeet: Paradise. Mail voor reacties naar:  jabo35@wishmail.net


 
Eindelijk is het dan weer zover.
Propagatie op kortegolf trekt weer aan en men kan al reeds merken dat weer steedts meer luisteraars actief zijn . Ook condities helpen hier een handtje aan mee natuurlijk. Het is dan ook weer tijd dat het Kortegolf station Alfa Lima International weer volop aan het testen gaat.De uitzendingen op 48 meterband gaan gewoon door maar we zijn ook al weer met enige regelmaat te horen op 15.070 Mhz en binnenkort ook weer op de ouwe freqencie 21.890 met programa's vol met dance en trance muziek maar ook het gouwe ouwe uurtje vol met engelse oldies.
Vermogen is momenteel iets lager omdat er enige problemen zijn met de modulatie, normaal hebben wij 1500 wat nominaal vermogen aan modulatie maar dat ligt nu ongeveer in de buurt van 500 wat wat dus weer heel wat anders is. Maar goed we gaan door.
 
Hier onder de url van de Alfa Lima web page maar ook hoe je lid kunt worden van de internationaale mailing list SW-pirates voor de kortegolf geintreseerden.
Groeten van Al Finn

The Alfa Lima web page.Loads of info and free radio stuff,Find out!!
http://www.geocities.com/alfa_lima_international/
http://fly.to/freeradio
 
Alfa Lima International
pobox 663
7900ar Hoogeveen
the Netherlands

 


Nieuws:   16-11-2000 

 
 

Lex makes his own show.....
Zeeland-from now on, every single week, a brandnew radioshow on your desktop radio. Lex van Dijken on Kiss FM 92.2, The Sound of the Underground. Every week a 3 hour show with the best hits of the 80's, 90's and today and mindless talks. So, tune in, sit back and enjoy the show, pass the link on to your friends, the more listeners we have, the more things we can do for you. 

Check out my radio station at

http://www.live365.com/cgi-bin/directory.cgi?autostart=kissfm922.

It's an online radio station on Live365.com. Just click on the link to listen. Please keep in mind that this is the try-out show, so, not everything, sounds perfect yet. But we try to do our best. Enjoy the show !!!!

Lex van Dijken 
http://listen.to/kissfm922Uit de lucht!
Ten tweede male in zeer korte tijd zijn de 'Radio Atlanta en de Nevada, in Boen (Duitsland bij Bunde)op vrijdagavond 10 november uit de lucht gehaald,weer op heterdaad, waar Atlanta-paul net een uurtje aan het zenden was. Het gekke, er zaten nog 2 piraten te draaien onder Atlanta door, die zijn weer met rust gelaten, langzaam bedruipt ons dat gevoel, dat het iedere keer Atlanta, Renaldo en Malaga moeten zijn die eruitgehaald worden.

Ook de Malaga moest het 2 keer ontgelden in een week tijd,.eerst werd een stuurzender meegenomen, 5 dagen daarna een stuurzender en een enkel cx.Concorde uit de lucht!!
Utrecht-Hierbij willen we even meedelen dat woensdag avond 15 november 2000 om 19.38 uur de zender Radio Concorde uit de lucht is gehaald. Een persoon van de r.c.d. waarschijnlijk de heer verhoeven en twee agenten van de bijzondere wetten kwamen om 19.38 uur de studio binnen, en namen alleen de zender en voeding in beslag de rest hebben ze gewoon achter gelaten. De eigenaar krijgt een boete van fl 1500,00 gld en mocht hij binnen een week terug komen wordt dit fl 2500, gld en  dan wordt alles inbeslag genomen. Radio Concorde was te beluisteren op de 101.8 fm van uit utrecht.
De heren wisten ook nog wel te vertellen dat het wel de bedoeling wordt utrecht piraten vrij temaken in korte tijd.
 

Vingers branden aan andersmans spullen?
Het vrolijke nieuws is dat de heer Adamski, amtenaar der REG TP in Duitsland, eigenwijs was en de bij Renaldo in beslaggenomen zender ( 30 september) alleen wilde testen. Daarbij heeft hij bij een ingangsspanning (variac 0) al een gat in zijn duim gebrand aan de spanningsbak van  de 4 keer CX. Deze duim heeft hij extra nog bij de Atlanta en Nevada laten zien. Wat moeten ze ook te experimenteren bij spullen waar ze denken verstand van te hebben?
Het zijn fatsoenlijke Nederlandse zenders.
 
Het minder vrolijke nieuws is dat hij deze zender heeft teruggebracht naar het politiebureau in Rhauderfehn, waar dat ding eerst doorgemeten wordt door het elektriciteitsbedrijf en dan door het Ordnungsamt beslaggenomen wordt, omdat ze hem niet terug willen zien en geven, Onder de noemer de Spanningsbak is levensgevaarlijk willen te hem niet weer teruggeven. Mijn advocaat is met de zaak in behandeling, ik houd jullie op de hoogte.


Mathilde
Meppel-Onze homepage is geheel in een nieuw jasje gestoken: kom eens een kijkje nemen op onze site: http://www.rendo.dekooi.nl/~mathilde Wij zijn tevens te vinden op verschillende tijdstippen op de 97.70Mhz met 350Watt in stereo.


Energy Fm 104,3
Geldrop- Energy staat voor de betere kwaliteitsmuziek, bovendien elk uur eigen nieuwsbulletins en veel nieuwtjes, ditjes en datjes. Oftewel luister iedere vrijdagavond/nacht en late tijdstippen naar Energy FM op de 104.30Mhz of bezoek de site:  http://home.hetnet.nl/~energyradio


Enestaentivoli
Klazienaveen- Iedere zondag van 18.00uur tot en met 23.30 op de 94.25Mhz in stereo, En de site ziet er zeker niet verkeerd uit....te meer omdat etherpiraten.com ook is opgenomen....tanx! 
http://home.wanadoo.nl/enestaentivoli


Nieuws:   14-11-2000 en 15-11-2000  

 
 

Radio Anita
Radio Anita heeft na 12 jaar het bijltje erbij neergelegd.
Maar wij zijn volop verder gegaan via het internet. Wij zijn te beluisteren via winamp.Voor meer informatie : Bekijk onze website is www.radioanita.com  Op deze site Veel info en nu ook veel mp3ssss. Dus wat let je kom eenslangs als je durft.Verders wensen wij alle amateurs veel sterkte toe met de nieuwe wet (belachelijk).

radioanita@home.nl 


Radio rosamunde
Zaltbommel-met telefoniste Tamara iedere zaterdag(10.00uur tot en met 17.00uur) aan de telefoon wanneer radio Rosamunde in de lucht is. Voor info en foto's zie: http://radiorossamonde.homestead.com/patrick12.htmlAchtervolging

Roosendaal-(zaterdag 12 november) is omstreeks 16.00 uur de zender Atlanta 101.7 uit roosendaal uit de lucht gehaald, na het wegvallen van het signaal ben ik gelijk op lokatiebezoek gegaan met nog een andere collega piraat, daar waren aanwezig 2 heren van de rdr en 3 politiemensen, de heren van de rdr waren met de politiebus meegereden en hebben bij atlanta alleen de zender in beslag genomen, daarna hebben we het politiebusje gevolgd en bij het politiebureau werden de inbeslag genomen goederen in de rdr Volkswagen Passat TDI geladen en reden de rdr mannen richting bergen op zoom, de snelheden liepen op naar 200 km per uur, waarschijnlijk hadden ze haast., bij hoogerheide hebben we de achtervolging gestaakt omdat het te gevaarlijk werd !
 
Radio Atlanta succes met het verwerken van dit zware verlies en tot snel aan de band.....


Witte Raaf en Moeke
Nieuw-Buinen- Witte Raaf en Moeke hebben dinsdag jl. een brief gekregen van de rijksdienst van radiocommunicatie met daarin dat ze ons 25 oktober jl. hebben gepeild .... We gaan er dus vanuit dat we het haasje zijn.Over 14 dagen krijgen we dus bericht van het incassobureau ... Hopen dat het mee valt.. Jammer 3 uitzendingen gehad en nu al "gepakt" 

Groeten Van wim en Tineke vanuit Nieuw Buinen

(De Witte Raaf en Moeke zenden uit met een vermogen van 30Watt op de 99.60Mhz vanuit Nieuw Buinen.)


Reageer hier..samen met het andere verhaal van Arosa!!!!

Nieuws:   12-11-2000 en 13-11-2000  

 

Radio Contact komt terug
De programma's zullen als van oud's zijn.Ze draaien alleen de beste uit de jaren '70, '80, '90 en vandaag. Je kan alvast een eerste reactie geven in het gastenboek.... http://members.tripod.lycos.nl/radiocontact


Holland FM
Stadskanaal- Iedere zaterdagavond te vinden in de ether op de 106.00Mhz met 25Watt, de url is aangepast en tegenwoordig is deze: 

http://www.hollandfm.net


Casablanca-Team
Wijnjewoude- Er wordt nog stevig aan gewerkt....nog hoger...nog harder. Iedere zondag middag en avond op de 104.20Mhz met voldoende vermogen in stereo.


AtleticoRadio
Deventer, Atletico Radio is tegenwoordig ook te vinden op het internet en op deze site : handige downloads en links te vinden. Atletico is een station wat uitzend vanuit Deventer met een vermogen van 100Watt op de 97.60Mhz.

http://www.atletico2.myweb.nl/AtleticoSite

"voor u door u en met u"

piraat29@hotmail.com

Nieuws:   10-11-2000 en 11-11-2000  

 

Hithouse Radio FM
Utrecht- het hele weekend lang te vinden op de 101.80Mhz met :
Vrijdag en Zaterdag 1900-2100 uur live mix door Dennis.
Vrijdag 2100-1900 uur Radio F.G. uit Parijs.
Zaterdag 2100-0900 uur Contact FM uit Parijs.
Zondag 1400-1700 uur FC Utrecht live.


Studio Atlantic
Gasselternijveenschemond- nu al de geboekt voor 2001.........vanaf 2001 in het weekend te beluisteren op de 95.30mhz met 450Watt te beluisteren. Studio Atlantic

Nu in de lijst als "Atlantic"


LuppoFm & Tineke
Stadskanaal-de homepage is helemaal vernieuwd en heeft een nieuw adres gekregen nl. www.luppofm.com Tevens is LuppoFM nu ook te ontvangen in RDS. Dus luister naar de 99.60Mhz in stereo en ......


 
Zenders te koop?
Zoek je nog een pll of een complete eindtrap, pak dan het winkelwagentje en kom shoppen bij Daniel op het internet adres:
 
Grt, DanielUit de lucht!
05-11-2000, De RDR heeft weer toegeslagen en wel in de lokatie Haelen(nabij roermond). Om 13.45 begonnen met het programma en om 14.00 uur uit de lucht gehaald de Biskaja Radio uit de lokatie Haelen. Het was gelijk raak,de eerste uitzending op de 104.20 Mhz en na het derde plaatje stonden ze al voor de deur. Er is een zender meegenomen en er is p.v. opgemaakt. Verder wil ik toch even melden dat het optreden overdreven was met 4 agenten,2 rechercheurs en dhr. haverkate (rdr), het komt over alsof wij grote criminelen zijn! 

Bij deze willen wij het gehele team van de Biskaja Radio veel sterkte toewensen en hopen dat jullie weer snel te horen zijn.

Groeten van het gehele team van de Morialba.


Harrie/Tweety
Nunhem-Hij is gestopt met draaien op de 106.20Mhz en zal binnenkort verwijderd worden uit de lijst. Wij wensen hem veel sterkte en bedanken hem voor het inschrijven en de verhalen........

Radio Tweety
radio.tweety@wxs.nl

Nieuws:   08-11-2000 en 09-11-2000  

 

Is dit het einde van DE KAMELEON?
Raalte-Zondagmiddag om 16.00uur gaat de bel twee keer, normaal een teken dat er een bekende voor de deur staat, tijdens de uitzending. Maar was het ditmaal een bekende die je liever niet aan de deur wilt hebben, nl. Dhr H. Nijland van de RDR en een politieagent. 

Gevolg: Stuur en eindtrap(enkele cx) plus de voeding in beslag genomen en de mededeling dat wij een acceptgiro van fl.500 tegemoet kunnen zien en een brief waarbij bij de volgende overtreding een bedrag van fl. 5000,- zal worden opgelegd. 

Dus voorlopig geen uitzendingen meer, eerst de brieven van vrouwe justitia maar afwachten. Het is dus voorlopig stil rond de Kameleon oftewel John en Lia uit Raalte! 

Voor reacties: radiokameleon@hotmail.com


Radio Valencia
Oirschot-Ieder weekend te beluisteren op de 103.40Mhz Radio Valencia vanaf vrijdagavond 6uur tot zondagnacht 12uur stem eens af en bel voor een groet en of verzoek.  http://members.chello.nl/~h.vanhoof4 (site nog niet operationeel)


Uit de lucht!
De P.C.H. is zondag door Dhr. T. Brouwer uit de ether gehaald. Hij was
samen met 2 politieagenten. I.V.M. met de harde wind laatst is de stijgepijp met rosse scheef in de boom komen te hangen dus we hadden een zeer zwak signaal en er bromde wat. 

Gelukkig zijn we er net op tijd achtergekomen wat
dat was, het RDS. Net toen we het RDS er achter weg hadden gehaald kwam even later Dhr. Brouwer binnen dus het RDS inclusief de stereo-encoder hebben we kunnen besparen. Wel werd de zender van 350 Watt samen met de sturing en eindtrap meegenomen. Daar bij op komt er een boete van 750 gulden. Volgens brouwer zaten we hard aan de band, dat volgens ons helemaal niet kan omdat we nog geen 10 KM in 0mtrek kwamen. Nog gekker was dat we de zender nog geen 15 minuten aan hadden staan. 

Maar ja we wilden toch wat te doen hebben dus
hebben we de auto's gepakt en op naar de Prengelboer uit Deurningen op de 97.15 FM die ook de hele zondag zou draaien. Na een half uur zagen we die kale kearl al weer en nu dus bij de prengelboer. Daar werd dus wel het RDS meegenomen samen met de 800 watt zender en er werd nog eens een boete van 5000 gulden bij opgelegd. Dat was ons zondagje wel weer dacht ik zo. 

Groeten webmaster P.C.H. 

http://beam.to/pch

Nieuws:   06-11-2000 en 07-11-2000  

 

De Tochtige Koe
Splo- De tochtige koe(dat verzin je toch niet!) nu ook op het internet en via email te bereiken onder http://www.tochtigekoe.tmfweb.nl

Daarnaast in de ether iedere dinsdag-, vrijdagavond en zondagmiddag te beluisteren via de 97.45Mhz met 35 Watt in stereo.


Samenwerking Radio
Utrecht- Al meer dan 15 jaar in de ether vanuit Utrecht, op de 96.40Mhz te beluisteren en sinds kort ook met een eigen domein op het internet: http://www.samenwerkingradio.nl

De Gigant Van Midden Nederland


Internet radio
Via het internet te beluisteren, geen doorsnee dance, maar echte Nederlandstalige muziek 24 uur per dag........
http://www.geocities.com/internet_piraat Kijk op de site of ga naar http://www.live365.com en type bij search nederlands.Dynasty Radio is Back!
Vanaf Zaterdag 4 november is Dynasty Radio weer helemaal terug van niet weggeweest. Vanaf nu kun je elke dag naar een (of meer) live-programma luisteren afgewisseld met de non-sop.
 
Groeten,Hessel Jan,Dynasty Radio
 
PS We zoeken ook nog enkele dj's die vanaf hun eigen computer op onze steam willen uitzenden,
mail voor meer info naar dynasty@hetnet.nlDe volgende wijzigingen zijn verwerkt:
Starpoint Dance FM, Bocky Wocky, Atlantic, De diktrom, Duplex radio, Mega FM, Favoriet FM, Pilootstorm, Powerliner, Tweety/Harrie, Edelweiss, Radio Hitec, Horizonteam, Stockholm, Studio Royaal, Zwarte Zwaluw, Scirocco, Telstar, Rosamunde, Mighty Duck, Luppo FM, WRB Company, Witte Raaf, Zwaarte Meerse Eenheid, Decibel, Radio 11 onwiezen en Daltons.

 

 

Nieuws:   05-11-2000  

 

Luisterrapporten?
Hier nog een overzicht van de Button Box Company ( BBC Radio) uit de locatie Diepenheim - Twente

Zie hier het overzichtDVI's
In september was er al de mogelijkheid om een tweetal etherpiraten.com jingles te downloaden op onze site, nu is dat uitgebreid met de volledige promo van de Budman!!! De budman is een Amerikaanse DVI/jingle-expert

Wij hebben samen met hem een aantal pakketten samengesteld die speciaal voor 'ons' bedoeld zijn. Wil je de nieuwe demo horen/downloaden of meer weten over prijzen en samenstelling, dan kun je onder het menu item : DVI's en jingles!
 
Voor vragen: onings@cwo.com > The budman ovv etherpiraten jingles.


De zwartemeerse eenheid
Zwartemeer- iedere zaterdag op de 98.00mhz te vinden met voldoende vermogen. Bekijk nu ook hun internetsite waar alles te vinden is op het gebied van frequenties en downloads(dit onderdeel is nog in aanbouw). 

 http://piraten.freehomepage.com

 

Nieuws:   03-11-2000  en 04-11-2000

 

Wout is back!
Nou Michel, dan eindelijk weer een verassing van Wout,
Mijn verhuizing naar Amstelveen is nog steeds niet afgerond, ik ga over vier weken alweer naar een andere plek verhuizen dus mijn computer heeft nog steeds geen contact met het internet, 

Gegroet van de nog immer (al laat ie dat niet altijd blijken) enthousiaste

Wout

Voor degene die niet weten waar dit over gaat: Wout is altijd actief geweest als 'correspondent' uit de achterhoek, sinds zijn verhuizing naar Amstelveen heeft hij moeten 'afkicken'.......maar goed, hij gaat nu vanuit de regio Amsterdam verslag leveren.


Actie!
Vorig jaar zijn wij bezig geweest met de inschrijvingen voor een actie met Oss FM, door wat persoonlijke omstandigheden is dit stil komen te liggen, en zal er -wanneer gewenst- weer een nieuwe slag geslagen moeten worden!


Het gaat lekker....
De internetsites van de etherpiraten zijn blij met de toenemende belangstelling....steeds meer mensen weten de weg te vinden en dat merken wij dagelijks. Zo is het 'gemiddelde' flink omhoog geschroefd en dit allemaal dankzij jullie!! en niet te vergeten de inzet van de diverse vrijwilligers(lex, michel, rené, wout en mike)

Heb je nog tips, aanvulling of nog beter...laat het ons weten. Wij zijn er immers voor jullie!!!

 

Nieuws:   02-11-2000  

 

Radio 11 onwiezen
Twekkelo- de heren zijn nu ook  'illegaal' op het gebied van de mp3 muziek, kennelijk zijn de andere boetes te hoog geworden. De site ondergaat een dagelijkse update mbt ontvangsrapporten en stations die uit de lucht zijn gehaald....kortom neem eens een kijkje bij de 11onwiezen:

http://www.surf.to/piraten


Het favoriet team
Elke zondag in de ether op de 97.70Mhz en ook een goede site waar alles te vinden is op het gebied van: 60cm, piraten, mp3 en een eigen top10

 

Witte Raaf en Moeke
Nieuw Buinen- Een veranderd internet adres voor de Witte Raaf en Moeke, het is nu : http://www.surf.to/witteraaf Ze zijn overigens te ontvangen 1 keer in de 14 dagen op de woensdagavond op de 99.60mhz in stereo en zijn dus weer helemaal terug.......

 

Nieuws  30-10-2000 en 1-11-2000  

 

Radioitems??
Precies 1 jaar geleden startte Vennie Interactive Media met deze website. De doelstelling van deze is radio-omroepen en programmamakers voorzien van kant-en-klare radioitems. Dagelijks bestaat de mogelijkheid om bijvoorbeeld de belangrijkste headlines uit het nieuws, popnieuws, internetnieuws, weerbericht, snelheidscontroles, horoscopen en videotip van de dag in MP3-formaat te downloaden. Daarnaast zijn er regelmatig interviews met artiesten en over actuele onderwerpen. Om kwaliteit te bieden zijn de diensten van RadioItems.NL niet gratis. Marco Nillesen van Vennie Interactive Media hierover: “Kwaliteit betaald zich terug. Er zijn omroepen die door middel van het uitzenden van de radioitems juist inkomsten genereren”. Naast het downloaden van losse items bestaat ook de mogelijkheid een abonnement aan te gaan. Hierbij kunnen regelmatige gebruikers of geïnteresseerden met een kabelmodem tegen een vast tarief gebruik maken van de dienst.

Viering van 1-jarig bestaan

De viering van het 1-jarig bestaan gaat gepaard met één week lang GRATIS gebruik maken van de dagelijks geproduceerde radioitems. Daarnaast kan één persoon of radiostation één maand lang GRATIS de items downloaden als het juiste antwoord wordt gegeven op de vraag: Hoe vaak is de “RadioItems Demo” het afgelopen jaar gedownload. De feestweek vindt plaats t/m vrijdag 3 november a.s. De winnaar zal maandag 6 november a.s. bekend worden gemaakt.

http://www.radioitems.nl


Reacties stromen binnen....
Dank dank voor alle opmerkingen, hier dan de echte acceptgiro en natuurlijk ook de begeleidende brief.(naar aanleiding van onderste bericht/forum), want er zijn kennelijk mensen die nog steeds niet geloven dat een dergelijke acceptgiro in de bus kan vallen! De namen zijn weggehaald dit omdat de zaak tegen de RDR nog lopende is!

met dank aan : Karel = held !!!

Brief

Acceptgiro


Het Horizonteam
Tweede Exloermond- Regelmatig te vinden op de 95.30Mhz tevens met eigen internet site:  http://www.horizonteam.com en voor degene die ze dan nog niet kunnen vinden/zien......de mast is toch ook wel aardig overtuigend aanwezig, zie hiervoor ook het fotoboek!!!

 

Nieuws  29-10-2000  

 

Edelweiss
Twekkelo- de zender Edelweiss uit Twekkelo heeft de handdoek in de ring gegooid en is dus niet meer te vinden in de ether op de 97.40Mhz iedere zaterdagochtend!


Studio Royaal
Hoogeveen- Iedere woensdagavond en zaterdagavond in de ether op de 103.30Mhz met een vermogen van 60Watt: Studio Royaal. Dit ipv de 103.20Mhz.


RDR  weer terug bij af?

In het boetes forum staat het volgende te lezen: -knip- In het nederlandse wetboek staat dat als uw een strafbaar feit constateert dat eerst moet worden bewezen door of het pand te betreden of tot inbeslagname van deze apparatuur. Daar dit niet meer het geval was maar alleen maar met een rapport werd gemeld, kon deze rechter niks anders doen dan deze zaak te deze zaak te seponeren. De rechter vond namelijk dat het bewijs niet toereikend was om een boete of welke straf dan ook op te leggen.-knip-.

Zie voor meer info: 
Boetes betalen

 

Nieuws  27-10-2000  en 28-10-2000

 

Starpoint Dance FM uit de lucht!
t-gooi- het weekend radio station zendend vanuit Hilversum is na vier weekeinden al uit de lucht....gisteravond nog te beluisteren via de 93.70 maar vannochtend niet meer, zijn zij uit de lucht gehaald of zijn het de technische gebreken die hun achtervolgen? http://www.starpointfm.com


Foto's
Alle foto-aanmeldingen zijn inmiddels verwerkt en mensen die graag nog wat willen sturen voor het fotoboek....zij kunnen dit altijd doen naar het daarvoor aangemaakte email adres: fotos@etherpiraten.com


Pilootstorm & Joke
Boven Pekela- Iedere zaterdagavond in de ether vanaf 18.00uur tot....... op de 95.30Mhz te beluisteren : Pilootstorm & Joke. De bijbehorende site gaat dan ook als volgt:  http://fly.to/pilootstorm


Flux FM op de promo toer!
We zijn weer even aan het stoeien geweest en de homepage van Flux FM! De site is aangepast met de rubriek Flux FM geeft ruimte voor talent! Met daarin ruimte voor nieuw Nederlands talent. Verder zijn er allerlei andere kleine details zijn bijgewerkt! Ga zelf eens kijken en laat je reactie achter in ons gastenboek!

www.etherpiraten.nl/fluxfm


Radio Flashline FM
Oudwoude-
Radio Flashline FM is vanaf nu elke dag te beluisteren op het werleldwijde web. Ons I.P. adres is : 216.35.106.15 en de poort is:11200 je vult dus bij je real player of winamp in bij adres of add url, 216.35.106.15:11200  zo kun je ma t/m do van 16:00/18:00 luisteren naar Schools OUT 4ever een leuk programma voor bij het leren waarin je platen kunt aanvragen en de groeten kunt doen aan al je bekenden en heel veel meer 

Voor nu alvast veel plezier met het luiseren naar Radio Flashline FM

Gegroet, de Vries.......

http://www.flashline.ontheweb.nl

Tevens in de ether ma t/m do van 16.00-18.00uur op de 105.80Mhz

 

Nieuws  25-10-2000  en 26-10-2000

 

Twentse Nachtegaal
Rossum-  1 keer in de maand van 06.00 tot 18.00 op zondag. Het is alleen niet bekend welke zondag het word, maar het is wel steeds op een zondag!!!! ha ha! Via de 99.60Mhz te beluisteren in stereo.


Wie bestoookt wat?
Het Pelikaan team bestookt met 700 watt niet alleen de omgeving Nw .leusen 
maar sinds kort ook het internet , elke vrijdagavond in de lucht op de 94.30 fm en ook op internet

http://members.tripod.lycos.nl/pelikaannieuwleusen

het kanon van Overijssel.


Zender Radio De Wolden gestolen
ZUIDWOLDE - De zender van Radio De Wolden is afgelopen zondag gestolen uit het gebouw aan het Sportlaantje in Zuidwolde. De zender heeft een waarde van 14.000 gulden. Om binnen te komen werd de deur van het gebouw geforceerd. 

Bron Drentse courant 25 oct/2000


Nederlandstalige muziek???
Kootstertille- Je kunt op mijn Homepage Nederlandstalige muziek Aanvragen & Downloaden oftewel Stockholm die normaliter op de 104.35Mhz is te vinden.

http://www.1freespace.com/stockholm/index.html


60 CM NAJAARS MEETING 2000  VALBURG
Zaterdag 4 november Slijk-Ewijk voor de derde keer op rij organiseren de 60cm amateur uit Valburg een 60cm meeting. Ook dit jaar gehouden in het dorpshuis:Beaxtrix in Slijk-Ewijk.Zorg dat je er dit jaar bij bent en ontmoet je collegea. Wie zal er dit jaar weer uit de kleren gaan????  Deze avond begint om 20.00uur, gezien de activiteiten is de entree dit jaar fl.10,- 

Om deze meeting te promoten is er ook nog een spot gemaakt, deze is hier te downloaden en dient dus ter promotie van deze zaterdag. (klinkt trouwens errrug goed)
 

Route beschrijving is hier te downloaden of is te vinden op : WWW.60CM.NL
 
TOT ZIENS OP ZATERDAG 4 NOVEMBER, EN INFORMEER OOK JE COLLEGA AMATEUR
 
NAMENS HET ORGANISATIE TEAM,
 
 
TONNY - HIGH FASHION
FRED - THE EXPERIENCE
FRANS - THE MEXICO

Aanvulling: Hotels t.b.v. 60cm meeting in Valburg
De volgende hotels zijn kort in de buurt van het dorpshuis in Slijk-Ewijk ( 5 minuten met de auto)
 
Hotel "De Vereniging" - Elst (Gld) 0481 - 371828
Hotel "Wapen van Elst" - Eslt (Gld) 0488 - 371496

p.s antennes zijn binnen niet toegestaan!

 

Nieuws  24-10-2000  

 

WRB COMPANY
Fleringen- op wisselende tijdstippen: de kleinste maar de fijnste in de ether op de 106.60Mhz met 350Watt in stereo!


Genesis FM
Binnenkort ook op internet www.genesisfm.org Dan is ook de beruchte kerstduplex live via internet te volgen die in de regio midden brabant jaarlijks gehouden wordt. Verder is Genesis FM in Stereo + RDS op de fm 105.8 MHz te ontvangen in de regio midden brabant (s'hertogenbosch, tilburg, breda, gorinchem en ver daarbuiten)

Dus mocht je een visitie aan de Efteling of land van ooit brengen luister dan naar de fm 105.8 MHz.

Groeten Genesis FM


Hi-Tec Radio
Eindhoven-
Onze homepage is weer aangepast, nu ook met schema's (met dank aan piraten.com).

En nu live op internet via Real Audio!!! Dus als je Real Audio Player 7 of hoger hebt, luister een keer, kwaliteit is zeer goed, mits je een snelle verbinding hebt!!! (bij tijd) Elke Woensdag avond vanaf 21 uur "live"op internet http://welcome.to/radiohitec en natuurlijk ook gewoon in de ether op de 102.50Mhz met 110Watt 

Is dj Evelien ook te beluisteren via het internet?? 


Zwarte Zwaluw.team
Akkrum-tegenwoordig op een nieuwe frequentie te vinden: 97.20Mhz en voor meer informatie zie hun internet site: http://members.tripod.lycos.nl/ZwarteZwaluw


De diktrom
Drachten-Op verschillende tijdstippen te vinden op de 94.20Mhz: de diktrom, met ongeveer 15Watt maken ze de 'buurt' onveilig.


Starpoint Dance FM nu ook met site!
't gooi-sinds kort weer in de lucht te vinden op de 93.70Mhz en dan nu ook op het internet: http://www.starpointfm.com hier zijn programmering, dance charts en veeel meer.....

 

Nieuws  22-10-2000 en 23-10-2000 

 


Het station Wappie fm

De site is bijna klaar, het domein is gerigistreerd.Kom effe kijken bij Wappie fm  : www.wappiefm.net  The new hardcore station !!

Greetings from da wappie terrorist
jean, ramy, jolan, and the rest of da wappie crew !!Gezocht?
Wie heeft er nog piraten/ instrumentale MP3's...Mail deze dan naar: radionovak@wanadoo.nl
 
Alvast bedankt, 

NOVAK --FM-- OLDEBROEK


LuppoFm
Stadskanaal- iedere dinsdagavond op de 99.60Mhz te vinden met een vermogen van 30Watt en voor de foto's zie hun site: http://www.fly.to/luppofm Het is de bedoeling dat uiteindelijk Luppo FM naar de 92.30Mhz verhuisd en daar dan voorlopig blijft 'zitten', maar goed, nu nog op de 99.60Mhz.


Feestavond p.c.t 'T Friese Haagje
Heerenveen-zuid-Op 25 november a.s wordt er een grote feestavond georganiseerd in de grote zaal van jan & renata v/d meer aan de marktweg 2 in Heerenveen-zuid. Vanaf 20.00uur is de zaal open, kaarten in de voorverkoop fl.10,- en aan de deur fl.15,-


Arosa.....
Hardenberg- iedere vrijdagavond te beluisteren op de 96.95Mhz met een vermogen van 200Watt. Staat nu nog in de lijst als Rosa maar moet zijn Arosa...en dan kom je direct ook op een andere site uit.... Http://www.geocities.com/arosa_nl , waar nieuws, schema's en links te vinden zijn....see for yourself!


Hoeveelheid wijzigingen gigantisch
Vol trots melden wij gister dat er weer een slag geslagen was bij de aanmeldingen.....inmiddels zijn er al weer 25 wijzigingen die doorgevoerd moeten worden. (Slik!)

sta jij er niet meer tussen of niet goed.....laat het ons weten!De Reality Radio website is eindelijk weer eens ge-updated!
 
Nu met nieuwe foto's en binnenkort volgen er jingles en het "oppak-stukje"van de laatste uitzending (11maart2000) van Reality Radio (op zaterdagmiddag toen Pieter Winkel draaide).
 
Dus kijk snel op www.radiowereld.nl/realityfm
 
Momenteel draait Reality Radio niet meer, i.v.m. o.a. de hoge boetes.....Gelukkig kan je nog wel 2 DJ's van Reality op de radio beluisteren! op de lokale omroep van N-O-Friesland! Namelijk de DJ's Richard de Haan en Pieter Winkel. Op vrijdagavond tussen 22.00-0.00uur draait P.Winkel en op zaterdag avond tussen 18.00-20.00 draait R.de Haan.
 
M.v.g.:
Directie Reality Radio
Dokkum.

 

Nieuws  20-10-2000 en 21-10-2000 

 

Geheime Zender twee keer uit de lucht geplukt
Kollum - De RDR heeft zondag in de kievitsstraat in Kollum tot twee keer toe de geheime zender "Bloemfontein"uit de lucht gehaald. 's Middags rond vijf uur werd de apparatuur voor het eerst in beslag genomen en kreeg de 26(volgens mij klopt dat niet) jarige etherpiraat zijn eerste proces-verbaal. Enkele uren later stond de RDR weer bij de man op de stoep. De Kollummer was met vervangende spullen opnieuw aan het zenden geslagen. Ook deze apparatuur werd meegenomen. De man kan een forse boete tegemoet zien.
 
Gistermiddag rond 3 uur is in de Meekmastraat in Broeksterwoude de geheime zender 'Kentucky' uit de lucht gehaald. De 32-jarige eigenaar kreeg eveneens een proces verbaal.
 
Groeten,
Dynasty Radio Rinsumageest


Spot thuisgestuurd??

Zou je de spot van de 60cm meeting van zaterdag 4 november a.s. thuisgestuurd willen krijgen.....mail dan even je huisadres naar het volgende email adres: highfash@wxs.nl 

De spot wordt dan zsm per post naar je toegestuurd!!!
 

TONNY - HIGH FASHION  VALBURG


 
Nederlandstalige muziek uitwisselen......
Wie wil er nederlandstalige muziek via mijn ftp server delen?
Heb je interesse mail me op 2000@chello.nl geef tevens aan in je mailtje wat je hebt. Zijn wij er samen mee gebaat!. Momenteel 1000 titels.
Groetjes peter


Nieuw interview: Radio Novak
Er staat er weer een nieuw interview op, gemaakt door Lex en ditmaal met : Radio Novak, en natuurlijk incl. foto's

 

Nieuws  18-10-2000 en 19-10-2000 

 

Geheime Zender twee keer uit de lucht geplukt
Kollum - De RDR heeft zondag in de kievitsstraat in Kollum tot twee keer toe de geheime zender "Bloemfontein"uit de lucht gehaald. 's Middags rond vijf uur werd de apparatuur voor het eerst in beslag genomen en kreeg de 26(volgens mij klopt dat niet) jarige etherpiraat zijn eerste proces-verbaal. Enkele uren later stond de RDR weer bij de man op de stoep. De Kollummer was met vervangende spullen opnieuw aan het zenden geslagen. Ook deze apparatuur werd meegenomen. De man kan een forse boete tegemoet zien.
 
Gistermiddag rond 3 uur is in de Meekmastraat in Broeksterwoude de geheime zender 'Kentucky' uit de lucht gehaald. De 32-jarige eigenaar kreeg eveneens een proces verbaal.
 
Groeten,
Dynasty Radio Rinsumageest


Spot thuisgestuurd??

Zou je de spot van de 60cm meeting van zaterdag 4 november a.s. thuisgestuurd willen krijgen.....mail dan even je huisadres naar het volgende email adres: highfash@wxs.nl 

De spot wordt dan zsm per post naar je toegestuurd!!!
 

TONNY - HIGH FASHION  VALBURG


 
Nederlandstalige muziek uitwisselen......
Wie wil er nederlandstalige muziek via mijn ftp server delen?
Heb je interesse mail me op 2000@chello.nl geef tevens aan in je mailtje wat je hebt. Zijn wij er samen mee gebaat!. Momenteel 1000 titels.
Groetjes peter


Nieuw interview: Radio Novak
Er staat er weer een nieuw interview op, gemaakt door Lex en ditmaal met : Radio Novak, en natuurlijk incl. foto's

 
lees hier het complete verhaal !!!

Nieuws  16-10-2000 en 17-10-2000 


Kei FM is gestopt
Even een berichtje van Kei fm (piraat). Wij hebben een paar jaar als link op jullie site gestaan maar willen bij
deze medelen dat deze link verwijderd kan worden. Reden hiervoor is dat kei fm gestopt is met haar piraten en internet activiteiten.

Wij danken jullie voor de link service.

Berry Teunissen (teunissen28@zonnet.nl)Radio Atlantis laat weer van zich horen!
Hierbij even een berichtje van een oude piraat en webmaster.
Op dit moment ben ik bezig met het bouwen van een internetsite over onze oude piraat. Namelijk Radio ATLANTIS. Wij waren in Rotterdam DE zender.
 
Kunnen wij opgenomen worden op deze site?? "natuurlijk, links volgen later maar hier alvast een voorproefje:"
 
en binnenkort ook

M.A.D.TEAM Zwolle
Vrijdag 20 oktober zijn wij sinds lange tijd weer te beluisteren op 97.2 fm, in en rondom de lokatie Zwolle. Nu met de antennemast nog hoger, en de muziek nog beter! Dus luister mee op fm 97.2 naar M.A.D. 

Of kijk even op hun internet site :  http://home.wanadoo.nl/mad972Nieuwe site en nieuwe url voor Loz FM!

De zender Loz FM uit Zoeterwoude is van format veranderd, en dat is te merken ook, op hun nieuwe site : www.loz.quickonline.nl is hier al het een en ander over te vinden!


Aanpassing site
In het verleden was onder het totaal overzicht niet geheel duidelijk of het betreffende station een internet site heeft, nu zijn alleen de stations/amateurs mét internet site onderstreept en als hyperlink gemarkeerd.

Afdeling techniek


60 CM NAJAARS MEETING 2000  VALBURG
Zaterdag 4 november Slijk-Ewijk voor de derde keer op rij organiseren de 60cm amateur uit Valburg een 60cm meeting. Ook dit jaar gehouden in het dorpshuis:Beaxtrix in Slijk-Ewijk.Zorg dat je er dit jaar bij bent en ontmoet je collegea. Wie zal er dit jaar weer uit de kleren gaan????  Deze avond begint om 20.00uur, gezien de activiteiten is de entree dit jaar fl.10,- 

Om deze meeting te promoten is er ook nog een spot gemaakt, deze is hier te downloaden en dient dus ter promotie van deze zaterdag. (klinkt trouwens errrug goed)
 

Route beschrijving is hier te downloaden of is te vinden op : WWW.60CM.NL
 
TOT ZIENS OP ZATERDAG 4 NOVEMBER, EN INFORMEER OOK JE COLLEGA AMATEUR
 
NAMENS HET ORGANISATIE TEAM,
 
 
TONNY - HIGH FASHION
FRED - THE EXPERIENCE
FRANS - THE MEXICO
 
p.s. wij hebben helaas nog niet de e-mail adressen van alle amateurs. Mochtje er nog een weten welke niet hierboven voorkomt, laat het ons even weten. Kunnen we hem ook deze mail sturen. Je kunt natuurlijk deze mail ook doorsturen.

 

 

Nieuws  14-10-2000 en 15-10-2000


Moonlight Radio uit de lucht!
Limburg-hier een mailtje uit limburg.(volgens onze informatie bronnen)
Op woensdag 11-10-2000 omstreeks 21:15 uur,heeft de RDR weer toegeslagen in Limburg enwel in de lokatie Venlo. Daar hebben ze het etherstation Moonlight Radio Studio 2 uit de lucht gehaald. Dit station zond uit op de fm 104.20. Bij deze willen wij de Moonlight Studio 2 veel sterkte wensen en we hopen dat we hem toch nog een keer horen op de radio! 

Roland sterkte en succes namens de Riverside Radio
(het gaat nu wel erg spannend worden,wie zal de volgende zijn?)
Patrick zoekt ook wat.....

"wie kan mij wat informatie toe stuuren oever pirate ik ben patrick
ik ben  11 jaar en vanaf  een jaar of Drie al ge intereseert in nederlands talig muziek mijn oom jan heeft ook een geheimer zen der gehad en zat altijt onder de naam RONALISA uit assen  en later heeft mijn vader ook een poosje gedaan onder de naam  AMICO TEAM ook uit assen en toen mocht ik er ook al achter  en nu draait mijn opa en oma  nog steets onder de naam ronalis en als hunnie aan het zenden zijn dan help ik mijn opa altijd mee met plaaten of cd uit zoeken  DUS ik zou het heel leuk vinde als julie mij wat info willen geven"

Patrick
 
Mijn email adres is:   f.ensing@home.nl    alvast bedankt!

 

Nieuws  13-10-2000


Nieuwe schema's
Het service team van etherpiraten.com heeft twee nieuwe schema's toegevoegd onder de schema-afdeling. kijk nu!Titanic gaat door waar anderen zinken
Meppel - elke zaterdag in de lucht vanaf 12.00 uur radio Titanic & Mia 6 uur lang nonstop nederlandstalige muziek , neem eens een kijkje op de site van ons.


Radio TITANIC gaat door !!!!
http://www.rendo.dekooi.nl/~ronken/
 

Mighty Duck Team Oldebroek
Oldebroek-iedere zondag te vinden vanaf 17.30uur tot en met 20.00uur in de ether op de 97.70Mhz met 500Watt. 

http://home.wanadoo.nl/radionovak/mighty.htm

 

Nieuws  12-10-2000 


Hit Radio Accuzuur 88.5FM
Balgoij-Na een week van hard werken, zijn we weer terug in de lucht: nu sterker dan ooit!!!! Met een opnieuw afgestemde zender, verhoogd vermogen (400 Watt), nieuwe antenne en verhoogde mast zijn we nu voor eenieder nog beter te ontvangen. Na een aantal weken op de 98.0 te hebben gezeten zijn we vanaf nu weer te beluisteren op de vertrouwde 88.5fm. Dus stem je radio daarop af!!!

LUISTEREN DUS!!!

Hitradio accuzuur 88.5fm

Email: Accuzuur@hotmail.com

URL: http://dermatology.azn.nl/accuzuur

Tel: 06 21938696


Radio Ohio uit de lucht!
De komende 3 a 4 weken zullen er geen uitzendingen plaats vinden van
Radio Ohio wegens Verbouwing aan de studio. We houden u op de hoogte waneer we weer in de ether gaan. Ook op internet zijn we tot die tijd wat minder actief alleen het onderhouden van de homepage en noodzakelijke e-mail zullen worden behandelt.

Veder zijn we even een kleine periode rustig.

www.radio-ohio.com


Fotoboek...
Ditmaal een update met de foto's van : Genesis  FM en Radio Hi-Tec

zie hiervoor fotoboek


Nieuws  10-10-2000 en 11-10-2000


Favoriet FM onder de boom!
Omg oldebroek- Nu al bezig met de kerstdagen?Favoriet heeft ons al gemeld dat ze te beluisteren zijn met kerst op de 97.7-15mhz. Met 1kw aan vermogen wordt het in ieder geval een warme kerst!

http://home.wanadoo.nl/radionovak/favoriet.htm

Voor reactie's : radiofavoriet@wanadoo.nl


LaserFM 
Nog niet zolang geleden berichten wij dat Laser FM 95.8 uit de lucht was
gehaald. Vandaag kregen wij bericht dat Laser FM weer terug in de ether is met 180 Watt. Reacties met deze nieuwe zender kwamen vanuit het Gooi en Alkmaar, keihard dus. Vanaf nu weer ieder weekend, Laser FM 95.8. Of neem eens een kijkje op hun website: http://www.laserfm.com


Silverstar team
Klazienaveen- het Zilverstar team is verhuisd naar de vrijdagavond en is dus nu te vinden op de 100.15Mhz van 17.00uur tot 02.00uur


Ontvangstrapporten nu digitaal...
Omdat er toch veel mensen zijn die graag willen weten tot hoe ver ze wel niet komen, bij etherpiraten.com een kaart van Nederland en per regio de mogelijkheid om de gegevens in te vullen. Hij is nu nog relatief leeg....dus help even mee!

Ontvangstrapporten

Er zit overigens wel een beperking van 255 karakters per invoerveld!! dus verdeel het dan over meerdere velden!!!


Venezia & Costa Brava
Stepelo- Venezia & Costa Brava, nog niet op de site verwerkt, maar het vermogen is opgeschroefd naar 350Watt en de naam is ook aangepast, Nu incl Costa Brava. De frequentie is 92.30 en met de kreet: "Zet hem in de auto, trein, bus, vliegtuig, of tram op de 92.30FM!!!" die ook te vinden is op het internet onder: http://run.to/venezia verwennen ze de luisteraar iedere woensdagavond.


Paradiso
Roswinkel- Iedere dinsdagavond in de ether op de 95.30Mhz te vinden met 800WAtt maken zij de buurt 'onveilig'
.

Nieuws  08-10-2000 en 09-10-2000

 

Radio Heidekrekel
Weitemanslanden- Radio heidekrekel is verhuisd van de 94.55mhz naar de 99.60Mhz en dus iedere veertiendaagse zaterdag via de 99.60mhz in stereo te beluisteren. Wil je meer weten, surf dan naar hun internet adres: http://www.heidekrekel.com


Starpoint dance FM
't gooi- het weekend radiostation waar wij al eerder melding van maakten, is nu 100% terug. Van vrijdagavond 18.00uur tot zondagavond 0.00uur in de ether te ontvangen via de 93.670Mhz. Voor reacties kan je mailen naar: starpoint937@hotmail.com


Masten en meer...
De mast van Speedy, die toch enige naam mag hebben is opgenomen in het fotoboek van de etherpiraten....kijk even en overtuig jezelf Fotoboek


Wie weet meer...
heren zendamateurs,wie van jullie heeft een boete via de post gekregen en deze voor laten komen bij de rechter,ik ben namelijk op zoek naar iemand die dit heeft gedaan en hier voor vrij is gesproken,dit namelijk voor 2 etherpiraten uit het oosten die onlangs op deze manier een blauwe envelope in de bus hebben gekregen om binnen 14 dagen even fl 3000 te betalen,ik heb ooit eens iets gelezen op deze site over mensen in drenthe die dit hebben voor laten komen en daarna nooit weer,WIE HELPT MIJ HIERMEE om deze manier van opsporing naar de kloten te helpen.

Reageer in het Boetes form......en klik hier!!!

 

Nieuws  06-10-2000 en 07-10-2000

 

Geheime zenders uit de lucht gehaald
BORNE/HAAKSBERGEN - Luisteraars van de geheime zender `Zender 626 Radio` zullen hun favoriete plaatjes ergens anders moeten aanvragen. De zender van een 30-jarige man uit Borne is door de politie en de RDR uit de lucht gehaald. De apparatuur in een woning aan de .........straat in Borne is in beslag genomen en tegen de Bornenaar is proces-verbaal opgemaakt.

In Haaksbergen is de geheime zender Venezia & Costa Brava ter ziele. Aan de .....weg is de apparatuur van een 17-jarige jongeman uit St. Isidorushoeve in beslag genomen.


Radio Flashline FM
Oudwoude- Radio Flashline FM komt terug op de FM en daarom is de site ge-update en verplaatst naar een andere URL, namelijk; http://www.flashline.ontheweb.nl

De frequentie zal de 105.80Mhz worden en het tijdstip: 18.00uur tot 0.00uur


Firma Marantz niet in de lucht
Vrijdagavond kunt u niet luisteren naar de firma marantz, het gehele weekend kunt u luisteren naar Radio Silverstone uit Vasse op de 92.25 FM. Maar de firma Marantz binnekort vanaf de nieuwe lokatie,wederom op de vaste vrijdagavond via 92,25 FM in volop stereo en RDS.


Site update..Atlantic FM
Ochten(midden betuwe)- de website van Atlantic FM is ge-updated. 
Ik nodig jullie hierbij uit om weer eens een bezoekje te brengen. Graag jullie reactie en schrijf eens wat op het prikbord.

Groeten van henk

Klik hier!!!!


Lex on holiday!
Zo, ik heb 4 dagen van welverdiende vakantie erop zitten in het Six  Flags Holland (Biddinghuizen) park. En uiteraard moest de autoradio elke dag een paar keer gecheckt worden voor wat illegale signalen. Hier even een klein lijstje van wat ik ontvangen heb op de autoradio:

Vrijdag:

97.5 Paradiso Elburg ZG
97.4 Novak Oldenbroek ZG

Zaterdag:

97.2 Actief FM Hoorn RED
97.15 Moonlight Elburg ZG
97.1 Witte Hengst Epe ZG RDS
95.9 PCZ Nw Leusden RED
97.7 Mighty Duck Oldenbroek ZG RDS
97.15 Kogeboer ?? RED RDS
97.4 Veluwe FM Veluwe RED

Zondag:

95.95 ZZN en Ahola ?? G RDS
97.7 Mighty Duck Oldenbroek ZG RDS
97.1 Witte Hengst Epe ZG RDS
97.4 Matrix Team Emmeloord ZG
98.0 Veronica ?? ZG
98.0 Rode Leeuw Nunspeet ZG
97.1 Duo Onbekend Veluwe ZG RDS
97.7 Ethersound ?? ZG RDS

Maandag:

97.15 Atletico Wezep ZG RDS

En stations die ik zo onderweg heb gehoord:

97.4 Alpenkruizer Emmeloord
97.2 L en B ??
102.4 Atlanta Roosendaal

En uiteraard stations waarvan ik geen naam heb gehoord. Ik heb mijn hart weer op kunnen halen. Iets wat mij erg op viel was het vermogen van de zenders, er zijn een heleboel die ook op de autoradio KEIHARD doorkomen.

Een goeie zaak dus. En dan nog wat nieuws: binnenkort op Etherpiraten.com, het Matrix Team uit Emmeloord interview. Ik ben daar op zondag vlak voor hun wekelijkse uitzending geweest en we hebben de afspraak gemaakt dat zodra de nieuwe studio klaar is, dat ik met camera een uitzending bij ga wonen. Wat ik je wel alvast kan vertellen is dat er weer een mooie R&S zender staat met binnenkort weer de welbekende 4 dipooltjes hoog in de mast. Willem, Marco en de rest, bedankt voor de platen en tot gauw, amateur

Zo, hier had je de 4 dagen van Van Dijken in vogelvlucht. Alle amateurs, bedankt voor de platen. Hou alles hoog en droog en ik hoop iedereen binnenkort daar weer te horen.

Met Vriendelijke Groet,

Lex van Dijken
dijken@etherpiraten.com

 

 

Nieuws  05-10-2000Charles Radio uit de lucht!
Veendam- De zender Charles Radio van een 36-jarige man uit de Middenweg in Veendam is zondagavond door de Rijksdienst voor Radiocommunicatie uit de lucht gehaald. De clandestiene zender werd in beslag genomen en tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt. 

BRON: persberichten politie Groningen

60cm meeting
Zaterdag 4 november is er weer een meeting voor de 60cm liefhebbers, deze wordt gehouden in het Beatrix gebouw in Slijk-Ewijk.

Meer informatie over deze dag is altijd welkom.


Radio RVS uit de lucht!
Wij Radio Rvs uit Bentelo zijn vanmiddag(dinsdag) uit de lucht gehaald. De heer Theo Brouwer en 1 politie agent waren daar bij aanwezig. Ze hebben de zender en voeding meegenomen. Tegen de zestienjarige eigenaar is procesverbaal opgemaakt.

groeten van de radio RVS


Te koop gevraagd en aangeboden?
Ik heb even het volgende te melden aan jullie,namelijk ik heb even een pagina aangemaakt op www.radio-ohio.com daar kun je gratis spulletjes te koop aanbieden of te koopgevraagt worden. Oficeel is het een gastenboek maar ik gebruik hem als verkoop pagina. Dus surf naar www.radio-ohio.com en klik op [ Plaats hier GRATIS uw handeltje  en de rest gaat vanzelf veel plezier er mee.

Groeten Roelof (snoever)Experience met eigen homepage.....
hallo die webmaster hier even een berichtje uit valburg van fred(radio experience) sinds kort een nieuwe homepage te vinden onder http://radioexperience.freeyellow.com Deze site is inclusief Baby!

De groeten van fred en ga zo door!!De Zwarte Kraai en Bonanza uit de lucht!
Drachten  02-10-2000, Zondag middag om ongeveer 12:30 is de zender zwarte kraai uit de lucht gehaald, de heer j ruschen is binnen geweest en heeft gevraagd de zender uit te doen. Na dat de zender uit is gedaan heeft hij het een en ander uitgelegd over de bekeuring, deze wordt 2500 gulden, zender en voeding heeft hij laten staan. 

Met vriendelijke groet de dakota drachten


Nieuws  03-10-2000 en 04-10-2000


Radio Atlanta en Renaldo uit de lucht!
Op 30 September zijn om 19.30 en om ongeveer 22.30 de Zenders Radio Atlanta uit  Boen bij Bunde (Duitsland) en de Radio Renaldo uit Flachsmeer uitgenomen worden. Zeer ongebruikelijk voor Duitsland...

Radio Atlanta werd op het heterdaad betrapt, bijna voor het vrijgeven van de frequentie aan de Renaldo. Zonder huiszoekingsbevel zonder alles. zijn Stuurzender, CX eindtrap en Variac (geleend van de Nevada uit Bellingwolde) is hij nu kwijt. Na het betalen van zijn boete van DM 1061,00 krijgt hij de zender weer terug.  

Omdat Renaldo en Scirocco net wilden doen of ze gek waren, hebben ze besloten, zo gek als een deur te zijn en gewoon voor de leeuw gaan. Dus zenden. En ook met 700 Watt ongeveer 1.5uur ging het goed. De politie alhier moest 2. keer rijden om de zender een vierdubbelCX mee te krijgen. Zeer tot vergnoegen van Scirocco en Renaldo, omdat de Passat kompleet overladen was. ze zijn zich doodgeschrokken van de zender, omdat ze zoiets in duitsland nog nooit gezien hadden.

Met de woorden, volgende week gaat het weer verder met de uitzendingen, dan met 600 watt. zijn de regulierungsbehörde (rdr) weer weg gegaan.

De boete zal op DM 1061,00 komen. Na ja ook die zender komt ja terug....


Loostadradio strikes again....
Het hele weekend lang van vrijdagmiddag 16 uur tot maandag ochtend 9 uur het weekend van de jaren 80, dag en nacht gepresenteerd.
Met op zaterdag en zondag de top 300 van de jaren 80. Op zaterdagmiddag de eerste Top 40 van januari 1980 en op zondagavond de laatste Top 40 uit december 1989. Luister in Apeldoorn en omgeving via 95.0 FM of via internet live audio stream.  En laat eens weten dat je luistert, mail bel, of sms eens.  

http://www.loostadradio.nl


Silvermoon radio helpt Flux FM een handje!
Geldermalsen en omgeving. Vanavond zal tijdens de eerste uitzending van Flux FM in het nieuwe seizoen, ook de klanken via internet te beluisteren zijn! Raadpleeg de site van Radio Silvermoon voor meer informatie en luister vanavond naar FLux FM! vanaf +/ - 20:00 uur vanavond. 


Wodan en Holiday !
Ook wekelijks weer te beluisteren via FM 91.2 uit Tiel de zender Wodan en
Holiday. Retour van zomervakantie draait dit station wekelijks gezellige muziek op vrijdagavond tussen 19:00 en 23:30. Bezoek ook eens de site http://www.listen.to/wodan&holiday


www.thelabelsite.net
Ben je nog steeds op zoek naar dat ene cd- hoesje?? nou bij de labelsite hebben ze hem zeker...surf nu naar labelsite.net en download! The labelsite is nog steeds op zoek naar labels/hoesjes van nederlandstalige en duitstalige artiesten, dus ben jij in het bezit van....surf dan ook naar deze site! http://www.thelabelsite.net


Feestavond p.c.t 'T Friese Haagje
Heerenveen-zuid-Op 25 november a.s wordt er een grote feestavond georganiseerd in de grote zaal van jan & renata v/d meer aan de marktweg 2 in Heerenveen-zuid. Vanaf 20.00uur is de zaal open, kaarten in de voorverkoop fl.10,- en aan de deur fl.15,-

Nieuws  01-10-2000 en 02-10-2000Nou is ie echt klaar, de Radio 7 W@Psite...
Bekijk 'm via je mobile op http://www.wapdrive.com/radio7fm
je kan hem ook via je internetbrowser bekijken, sirf daarvoor even naar http://www.radio7fm.net en check it out! De nummer GEEN Hitradio is er nu dus ook op W@P


Alfa lima gaat de lucht in!
Vanavond(30-09-2000) om 23.30utc gaat Alfa Lima weer uitzenden via de 19mb oftewel de 15070 KHZ AM. Luister mee en stuur zonodig een qsl kaartje! Zie hieronder de engelstalige versie:


Hello Dear radiofriends.

 
here a little notification.
Would like anounce that Alfa Lima International is going to surf the airwaves again. we are starting again this eavening around 23.30 utc ( date : 09-30-2000) freguency will be as always in the 19 mb 15070 Khz AM  
 
i you would like the Qsl card and info sheet send your reception report to our pobox ( see below) and enclose delails and an returning fee ( for example 1 irc or us dollar ) On email or signing in our guestbook on our web page, you will get email reply..
 

Nieuwe site voor Samenwerking Radio
Utrecht- Utrechts grootste radiostation, met meer dan 15jaar lang radio ervaring is bezig met de bouw van een nieuwe website...het een en ander is al te zien onder: http://www.samenwerkingradio.nl Ze zijn overigens iedere zondag te beluisteren via de 96.40Mhz met het nederlandstalige lied!


DR. TIm voor al uw problemen!
Elke week nieuws van het korte en middengolf-front op de site van onze duitse vriend: Radio DR. TIM.  Dit is zijn site:  http://free-radio.de/doctortim  en  http://news.DoctorTim.de

Danek und FFFR von Radio Dr.Tim.


Nieuws  29-09-2000 en 30-09-2000
Flux weer in de lucht!!!
Flux FM gaat weer on air vanaf zondag 1 oktober! tussen 19:00 en 23:00 via FM 94.0 Mhz. Met muziek voor iedereen. Stem dus gewoon af op Flux FM 94.0 Mhz Meteren Gelderland. Kijk eens op de site www.etherpiraten.nl/fluxfm  Waarschijnlijk streamen we as. zondag ook gelijk het programma via internet zodat iedereen kan meeluisteren.. Meer info later in het weekend via onze site!M.A.D. Team

Zwolle- Iedere vrijdagavond vanaf 18.00uur in de ether op de 97,20Mhz met 750Watt in stereo. Voor meer informatie :  http://home.wanadoo.nl/mad972

Luister mee, op 97.2 een goed idee@De historie van Radiopiraten uit de jaren '80 en '90.
Vanaf heden is er een unieke historie van de radiopiraten uit de jaren '80 en '90 op etherpiraten.com te vinden. De fragmenten en jingles zijn een terugblik van de in 't Gooi te onvangen piraten uit deze jaren. Deze zal worden aangevuld met een interactief forum waarin je kunt discuseren over "toen". Verder kun je, wanneer je enig materiaal hebt, jou verhaal of belevennis naar ons mailen, waarna we dit zullen gebruiken of verwerken. Zo groeit dit uit tot een verhaal met landelijke dekking.

Dus heb je foto's, verhalen, fragmenten stuur ze dan naar history@etherpiraten.com 

Je vindt de piraten historie links bovenaan, of hier onder!
 
Mike Timmer

Nieuws  27-09-2000 en 28-09-2000Atletico Radio
Deventer- zowel in de ether op  de 97.60Mhz als ook op het internet  onder:
http://members/tripodnet.nl/radioatletico  Voor al u vragen of tips kijk dan e-mail dan even ! 

Radio " ATLETICO " 

"voor u door u en met u"

h.hettema


Vuurtorenwachter
Houtigehage-In verband met de in gebruikname van de 103.80 door Veronica zijn wij genoodzaakt onze vertrouwde ferquentie te verlaten, wij hopen dat u voortaan ook weer zult afstemmen op onze nieuwe ferquentie de 104.25 mhz.

Oftewel iedere zondagavond in de ether van 18.00uur tot en met 24.00uur met voldoende vermogen in stereo en bovendien een uniek internet adres: http://in de maak

De vuurtorenwachter


It friese haagje, dé etherpiraten club
De derde editie is nu uit! De totaaloplage is vier maal per jaar...voor degene die nog geen lid zijn, de overige nummers worden ook nog toegestuurd. Je kan lid worden door te bellen met : Hiltje de vries onder telefoonnummer : 0513 624046 en door overmaking van fl. 25,- een geheel jaar lang lid worden/zijn!


Hi-Tec Radio
Omgeving Eindhoven- Een enorm vet radio station, al ruim 18 jaar in the ether!! De muziek keuze is bij ons "gewoon lekker voor de jeugd draaien"dus veel house, trance en natuurlijk top 40. Als je van mixen houd, ben je bij ons helemaal aan het goeie adres, want "live"mixen is bij ons een must, de nieuwste muziek komt gewoon voorbij!!! Lees ook even de geschiedenis over ons op onze homepage, met natuurlijk filmpjes, foto's en leuke downloads!!! Dus als je in de buurt bent van Eindhoven gewoon een keer luisteren, er is er altijd wel wat te doen op onze frequentie, als wij het niet zijn dan wel onze collega's, ja ja het bestaat nog, een unieke samenwerking! We hopen tot horens! 

En mischien tot ziens. The Hi-Tec Crew

Frequentie: 102.50Mhz met 55Watt in Stereo

http://welcome.to/radiohitec


Luisterrapporten?
Altijd welkom.....op een onverklaarbare wijze verdwijnen ze regelmatig uit het menu, maar nu weer hersteld: de luisterrapporten. Nu opgenomen: Radio de Capri uit Bentelo. Wil jij hier ook tussen staan en jouw rapporten laten opnemen, mail ze dan even naar ons!!!!


Nieuws  25-09-2000 en 26-09-2000Top50??
De site van Flux Fm uit het gezellige Gelderland is momenteel op een zesde plaats beland in de top50 sites van Nederland, met stip gestegen van de twaalfde plaats afkomstig!!! 

Wil jij hem naar een eerste plaats helpen...........

flux@etherpiraten.com voor meer info en de site is te vinden onder:

http://www.nederlandsetop50.com 


Costa Brava met de Venezia
Sint Isidorushoeve- De radio Costa Brava uit Sint Isidorushoeve, vanouds bekend op de 94.35 fm, is samen gegaan met de Venezia radio uit Stepelo(twente)92.30 fm. 

De Costa Brava met de Venezia draait nu op de 92.30 fm in stereo. Zie hiervoor ook hun site:  http://run.to/veneziaRona Lisa Verhuisd
NO Friesland - Sinds zaterdag 23 september is het Rona Lisa Team verhuisd van de 103.85 naar de 97.2.  Dit omdat het rond de 103.85 vaak bezet was, ze hopen hiermee van die problemen af te zijn.
Na enkele startproblemen (heeft zowat de hele dag uur geduurd) kon de uitzending dan toch rond 19.45 beginnen op de 97.2. Dus luister vanaf nu elke zaterdag tussen 10 en 22 naar het Rona Lisa Team op de 97.2.
 
Groet,
Daffy Duck
 
 
Interpiraten
Piraten zitten tegenwoordig niet alleen meer in de ether maar zijn ook te beluisteren op het internet.  Studio-B uit Delfzijl heeft voor deze piraten een internetsite gemaakt, waar de luisterlink en uitzendtijden op staan. De site is te vinden op listen.to/hitpiraten Hier kun je ook informatie vinden om zelf ook jouw station op internet te zetten.
 
Groet,
Daffy Duck
 

Rosita uit de lucht?
Limburg- Het had niet uit kunnen blijven, na een lange tijd van lekker en rustig uitzenden is er dan nu een slag geslagen door de RDR.

Op zondag 24-09-2000 omstreeks 12.15uur is in Helden de zender Radio Rosita uit de lucht gehaald. (verdere details ontbreken nog)

Dankzij de goede samenwerking onder de piraten (ja ja het is dus toch mogelijk),kon de schade beperkt blijven omdat de 'zendende' piraten telefonisch gewaarschuwd werden door de collega-amateurs!!
Bij deze wil ik dan ook de collega's bedanken die mij hebben gebeld!!!
Groeten en tot de volgende keer,namens de riverside radio uit reuver!!!
    
P.s. Rosita radio ; STERKTE!!!!!


Nieuwe foto's??
De foto van Experience radio uit Valburg is toegevoegd aan het fotoboek....wil jij ook opgenomen worden met mast, zender of ander standje??? mail dan naar: fotos@etherpiraten.com

Zie hier : FotoboekBellamy uit de lucht!!!

Afgelopen vrijdag 22 september werd omstreeks 10 uur de radio zender Bellamy fm uit arnhem uit de lucht gehaalt. Op twee plaatsen werd een inval gedaan en alle apparatuur cd,s collectie en  zender werd inbeslaggenomen. Ook werd de mast omgekapt . Radio bellamy draaide 24 uur per dag .OP de 90.0 mhz . momenteel is het stil op 90.0 maar bellamy komt terug wat er ook gebeurt.  Ohio heeft nieuw domein?

Wij hebben een nieuw domein naam in gebruik genomen dat is geworden www.radio-ohio.com die oude http://radio-ohio.ontheweb.nl is nog 2 weken beschikbaar dan gaat hij uit de roulatie.
 
Dus u kunt ons voortaan vinden op deze url : www.radio-ohio.com
 
Groeten Roelof  (snoever)
 


Nieuws  23-09-2000 en 24-09-2000Flux FM geeft opnieuw technische zender info!

Hoi,

Op de Flux FM site kun je nu ook de technische info vinden over onze zender. Je kunt naar een fragment luisteren van één van onze uitzendingen. Weer nieuwe MP3 downloaden en veel meer!! Check it out www.etherpiraten.com/fluxfm of www.etherpiraten.nl/fluxfm. Verder hervatten wij onze wekelijkse uitzendingen weer vanaf 1 oktober 2000 via de bekende frequentie FM94.0 Mhz in stereo


Update!!!

Hallo Vrienden
 
bij deze weer een update  van onze homepage
we hebben wat foto,s gepubliceerd  van het 8 jarig bestaan wat zondag 17 september plaats heeft gevonden
 
Grz Berend Meneer de actief www.etherpiraten.com/actiefradio


live en met webcam!

Beste etherpiraten,

Goed nieuws van het Frequent-front:

Ook dit weekeinde zitten we weer bomvol met de beste DJ's, live voor jou ! Maar let op !!! Vanaf vandaag draait DJ Roge elke vrijdagavond LIVE in de puurste zin des woords. DJ Roge gaat namelijk met diverse draaitafels de lekkerste Trance- muziek aan elkaar draaien. En jij kan daar bij zijn ! Stem vanavond tussen negen en twaalf af op www.frequent.nl: luister mee via onze streams en kijk
mee via onze webcam.

Dit is slechts een kleine greep van wat we je dit weekeinde allemaal te
bieden hebben. Hieronder tref je het rooster aan:

zondag

06:00 10:00 nonstop
10:00 12:00 jhon hoge doorn (nonstop)
12:00 14:00 berrie buik met de chaos show
14:00 16:00 richard de both met bothje in de middag
16:00 18:00 linda pinda met pinda rotsjes show
18:00 20:00 bo tegno nonstop
20:00 22:00 dj red (hiphop live!!!!!)
22:00 00:00 dj mega en roge (trance)


Ook dit weekeinde ben je weer bij Frequent aan het juiste
adres voor het beste.

Veel luisterplezier,

Het Frequent Team


Nieuws  20-09-2000 en 21-09-2000 en 22-09-2000 


Elk weekend bijgewerkt!
Den-Haag- Voor de regio wordt door Robert ieder weekend het ontvangstrapport bijgewerkt....sta jij er ook tussen? See for yourself op 

http://www.geocities.com/Hollywood/Palace/3221


Zenders?
Neem eens een kijkje op de site van Jack....Hij is gespecialiseerd in zenders voor de korte en middengolf.

http://members.home.nl/radiomorningstar


Wanted!!!
Voor mijn station dat nog steeds ouderwetse (zwart vinyl) singles draait zoek ik de single van Men at work "Down Under" , mocht je die toevallig
hebben en willen verkopen dan houd ik me aanbevolen.

B.v.d. Hans
doctorvalve@hotmail.com


Webstation??
Nu voor 30 piek: Met 538 Webstation kun je voor het eerst zelf radio maken en nog uitzenden ook (via het internet) !

538 Webstation is een cd-rom vol met Desktop Radio Tools. Met behulp van deze cd-rom maak je radio volgens de populaire en succesvolle 538 methode, Gebruik je eigen tracks, commercials ect. in je eigen show. Bereid je shows voor en neem ze live op; op je pc.

Creëer handmatige crossfade en fine tune ze, Gebruik de microfoon wanneer je wilt. Start jingles, geluidseffecten en achtergrondmuziekjes en creëer je eigen programma.

Excl. verzendkosten!! Bestel vandaag nog!

Voor meer info: M@RKO WESTERVELD
marko@z-dancefm.nl


Luisterrapporten 
De nieuwe zijn weer opgenomen van Radio de Capri uit Bentelo! luisterrapporten


Etherpiraten.com nu ook met .nl domein te bereiken!
De internetsite etherpiraten.com die dagelijks ruim bezocht wordt is nu ook te bereiken via : http://www.etherpiraten.nl


6fm radio
Tilburg- Een van de weinigen die het nog 24-uur per dag doen en volhouden : 6FM op de 95.00Mhz met 100Watt in stereo. Neem ook eens een kijkje op de site en zie wie er nou achter dit station zitten in een origineel koppenboek en luister mee via het internet. 

http://www.6fmradio.homestead.com


Hitradio Musicstar FM
Noord-Limburg- Hitradio Musicstar heeft een vernieuwde Website. Je kunt de historie lezen, zenderinformatie, Programmering enz. 

Dus kom snel kijken en laat een berichtje achter wat je er van vind in het gastenboek.

De groeten van het Musicstar FM team
http://fly.to/Hitradiomusicstar

Musicstar is iedere avond en nacht te beluisteren via de 105.00Mhz met een vermogen van 10Watt in stereo.


Radioveiling!
Iets te veilen, een zender, antenne of een cd speler? Wil je van je oude rotzooi af? Dat kan! Surf nu naar: http://www.radio-veiling.fr.st en zet het te koop op de enige echte radioveiling!!!


RDR wederom in actie!
Den Haag en Haarlem- Afgelopen weekend was het weer raak. De RDR was weer op oorlogspad en
voor de 3e keer dit jaar werd het Haagse station Trend FM uit de lucht gehaald rond 01:00h op Zondag 17 September. Ook de Haarlemse radiopiraat Laser FM 95.8 kreeg een werkbezoekje van de RDR. In beide gevallen is de nodige apparatuur in beslag genomen.

Mensen achter Trend FM en Laser FM, sterkte en veel succes met het weer
terug in lucht brengen van jullie stations !!!


Nieuwe berichten vanuit Duitsland
Westoverledingen- De Radio Malaga zend nu met 400 watt en heeft nu ook RDS,
Draait iedere Vrijdagavond vanaf 20.00uur op de 104Mhz FM tot `s zaterdagsmorgens 8.00 uur. De Malaga is bezig met de bouw van een dubbel CX. zodat hij net zo gek is als zijn collega Renaldo De Lokatie is Westoverledingenm, in de buurt van Renaldo.


Nieuw interview? Baseline FM!!!
Voor het volgende interview reizen we af naar het dorpje Wervershoof,  waar BASELINE FM al 15 jaar haar uitzendingen verzorgd. Een gesprekje met de 2 DJ's achter het station : Marcel en Michiel.  

Lees hier verder : inclusief foto's en geluidsfragmenten!!!


Nieuws  18-09-2000 en 19-09-2000 


Capri uit de lucht?
Bentelo-Donderdag 14 september om klokslag kwart over vier
is de Capri omroep organisatie gepakt. Een 16 jarige Benteloer zat achter de knoppen. Tegen hem is een proces verbaal. Zijn stuurzender, voeding en eindtrap werden in beslag genomen.Radio 7, de nummer geen hitradio! 
Eindelijk weer eens een update van de site de jingles zijn al wel geupload, maar er is nog geen
vernieuwde jinglepagina. Wel is de schemapagina 100% geupdated. En dat was nodig ook. Binnenkort zijn we weer helemaal terug in de ether, na een lange stilte rondom de nummer geen hitradio!
 
Groeten Radio 7


Niet in de lucht?
Utrecht en Gooi- dit weekend is het leeg op de 93.70Mhz en de 96.40Mhz, waar respectievelijk Gooi FM en Radio de Eendracht normaliter hun uitzendingen op verzorgen. Zijn het wederom de technische problemen of zijn ze daadwerkelijk uit de lucht gehaald, beide stations waren telefonisch onbereikbaar, kennelijk waren er meer ongeruste luisteraars.....


Assorti FM
Bijdeze wil ik de mensen die mij hebben geschreven na aanleiding van
mijn bezoekje aan de politierechter hartelijk bedanken. In een aantal van deze mailtjes werd er gevraagd wie of wat Assorti FM nu eigenlijk was. En om deze mensen tegemoet te komen publiseren wij de korte Assorti FM story:

Met Vriendelijke Groet,

Lex van Dijken
Dijken@etherpiraten.com

Lees hier verder........


ReLaX FM
Alkmaar- bij het radiostation RelaX FM zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd niet alleen het vermogen is groter maar ook de uitzendtijden zijn gewijzigd: Vrijdagavond 18.00 t/m Zondagavond 0.00 uur, dit alles op de 99.50Mhz met 150Watt in de ether. Surf voor meer informatie over dit station naar hun eigen site: http://www.relaxfm.nl

Groetjes van Ed, technical manager van ReLaX FM.

Nieuws  16-09-2000 en 17-09-2000 

 


Wodan & Holiday

We gaan weer uitzenden op de vrijdag avond met ingang van 15 september a.s. op
de 91,2 Mhz. We hebben onze zomerstop er gelukkig weer opzitten!! Een nieuw seizoen , dus ook een nieuwe website. Vanaf nu te bereiken onder http://wodanenholiday.x1.nl Onze oude url http://listen.to/wodan&holiday blijft nog even werken.
 
Ga zo door , en succes met etherpiraten.com
 
Groeten,
 
Wodan & Holiday uit Tiel


Gevangenis dreigt voor onze Lex?
Zeeland-Lex van Dijken is hierbij veroordeelt tot het betalen van ƒ1500,- of 30
dagen in de gevangenis. Dit was de uitspraak op Maandag 11 Sept rond 15:30h. De reden hierachter was het aanwezig zijn in de studio van Assorti FM tijdens de inval op 18 April 1999. De reden dat ik geen procesverbaal heb gehad lag aan het feit dat ik al eens eerder door de justitie ben aangepakt voor het zelfde vergrijp en tegenwoordig hoef je dan geen procesverbaal te krijgen, als je niet de hoofdverdachte bent (erg krom moet ik zeggen).

Dus al met al mensen, ga niet met te veel mensen in de studio zitten, want tegenwoordig word je daar ook voor beboet. Dus heb je een team van 5 DJ's en ze zitten er allemaal bij met de inval, dan kunnen ze alle 5 een boete krijgen. Afijn, dit was het resultaat van mijn bezoekje aan de rechter. Hopen dat het nu weer een lange tijd duurt voordat ik er weer heen moet.

Met Vriendelijke Groet,

De verhalen van  Lex...beleef het mee!!! : dijken@etherpiraten.com


ZwarteZwaluw
Akkrum- Niet alleen in de ether via de 104.00Mhz te zien/horen en voelen maar ook tegenwoordig op het internet door middel van de internet site: 
http://members.tripod.lycos.nl/ZwarteZwaluw

Nieuws  14-09-2000 en 15-09-2000 


De Viking

Stadshagen-Goede dag hier  is de Vinking helaas moet ik jullie melden dat ik er mee uitgescheden ben te zenden door veel tegen werking. Ik hou het voor gezien de kosten worden mij te hoog om iedere keer nieuwe materiaal tekopen het was leuk om waar te zijn maar het mag niet zo zijn , van daar deze uitschrijven. Nou dit was het dan nog maals de groeten van De Viking stadshagen moi.

De VikingRadio Testelt stopt!!

Testelt Belgie- Vorige maand is het radio station Radio Testelt uit de lucht gehaald door de belgische veldwachter en er is besloten te stoppen met de uitzendingen. 

Radio Testelt
103.6 FM
Testelt, België


Flux FM 
Gemeterd-Flux FM bereikt de 12e plaats op http://www.nederlandsetop50.com  en bewijst daarmee dat piraten in Nederland nog steeds populair zijn! Neem zelf ook eens een kijkje op onze site en download jou favoriete nederlandstalige platen in MP3 formaat. En stem middels de button op Flux FM site
http://etherpiraten.com/fluxfm

Groeten,

Michel
webmaster Flux FM siteArtikel
"NRC Handelsblad publiceert binnenkort een artikel over radiostations die het Nederlandse lied nog draaien. Werk je bij zo'n station, stuur dan een mailtje naar Jochen van Barschot, barschot@pcmuitgevers.nl  "

Groet,
Jochen van Barschot
NRC Handelsblad


Radio Novak
Oldebroek- Het kanon uut Oldebroek met voldoende vermogen is tegenwoordig te vinden op de vrijdagavond van 20.00-22.00uur op de 97.40Mhz  in stereo. Voor meer info surf naar
www.radionovak.com


Ervaring?
Afgelopen weekend was ik weer even in het Overijsselse land en met een tevreden gevoel kan ik zeggen dat het weer heerlijk was om wat piratenzenders te horen. Hier in Zeeland is alle activiteit tot nul gezakt, je hoort hier dus NIETS meer. Wel heb ik gehoord dat er een aantal mensen druk bezig zijn met een comeback (denk aan Assorti FM, waar ik zelf ook een weekelijks programma heb gedraaid, maar na 10 weken was het een gedane zaak) en een nieuw station zal er binnenkort ook komen.

Maar goed, terugkomend op afgelopen weekend, in korte tijd heb ik stations gehoord op de 95.9 FM (Piraten Combinatie Zwolle met een sterk signaal en lekker ouderwetse draaitafels) en op de 97.15, 97.20, 97.25 en 97.40. Helaas was er maar weinig van te maken omdat in de omgeving Zwolle (in de auto) iedereen overelkaar heen, naast elkaar etc zaten. Erg jammer en zeker niet bevordelijk voor de luisteraars (niet te spreken van de storing). Wat ik er uit kon halen was de Vrije Radio live vanaf een markt, maar lokatie kreeg ik helaas niet mee.

Aan de ene kant dus blij dat ik weer wat gehoord had maar aan de andere kant toch weer een woordje van kritiek. Kunnen de amateurs niet ietsje beter opletten voordat ze aan de band komen om te kijken of de frequentie vrij is ?? Want helaas viel er gewoon haast niets van alle uitzendingen wat te maken. Doe jezelf en je luisteraars een plezier en kijk je radio na voordat je je zender aanzet.

Mensen die graag op de hoogte willen blijven van etherpiraterij elders in het land, kunnen bijvoorbeeld eens een weekelijks kijkje nemen op deze URL: http://hvbdx.cjb.net

Hier vind je het allerlaatste nieuws en ontvangstrapporten uit de regio Den Haag. En zoals ik het kon zien was het daar dit weekend ook erg druk geweest. Afijn, neem maar eens een kijkje. Goed, tijd voor mij om alle papieren op te gaan zoeken en een bezoekje brengen aan de rechtbank. Ja, ik moet vanmiddag (Maandag 11 Sept) voorkomen omdat ik aanwezig was tijdens de laatste uitzending van Assorti FM in 1999. Ik laat jullie nog wel even weten wat het oordeel is geworden. ƒ1500,- staat er op het spel, waarom, dat is de grote vraag, ik was geen eigenaar van de zender en ik heb ook geen procesverbaal gehad. Dus ik hoop vanmiddag wat meer duidelijkheid te krijgen.

Tot zover maar weer een kleine update, en mensen, hou alles hoog en droog !!!

Met Vriendelijke Groet,

Lex van Dijken
dijken@etherpiraten.comFeest!!!!

Wageningen - Het is al weer 8 jaar geleden dat  de Zender Actief zijn  zender actiefeerde(ja, je leest het goed), ter ere van die gelegenheid viert actiefradio  zondag 17 september haar 8 jarig bestaan. Wij zijn deze zondag dan ook te beluisteren van 14:30 tot 23:00 op de FM 98.6 MHZ in FM Stereo met natuurlijk : een feestelijke uitzending, voor meer informatie zie onze website:  http://etherpiraten.com/actiefradio of mail   voor reacties:  Actiefradio@hotmail.com

Nieuws  12-09-2000 en 13-09-2000 Mighty Duck

Oldebroek-Iedere zondag zijn te vinden op de 97.70Mhz in stereo met 300Wattt, tot ver in de omtrek te ontvangen. Teven te ontvangen via het internet op hun eigen site:  http://www.mightyduck.x1.nlEen uitstapje waard?

Noord-Antwerpen- Bezoek eens de site van Radio Saffier, op de 88,40Mhz te ontvangen in de regio Antwerpen(Belgie), maar ook leuk om de site te bekijken, want hier staan diverse jingles, foto's en geschiedenis van dit station.

Tim
Radio Saffier 88.4FM
http://listen.to/saffier


Gooi FM hervat uitzendingen.
't Gooi- disco en dance station Gooi FM hervat de uitzendingen en is wederom te vinden en te beluisteren op de 93.70Mhz het gehele weekend lang....tot ver in de regio te beluisteren!!!


Fun
Nijmegen- regelmatig te vinden op de 60cm band op de frequentie: 481.100mhz


Primera fm
Deurningen- primera FM is veranderd van tijdstip en en draaien tegenwoordig op de vrijdagavond in Deurningen op de 97.65Mhz met 400Watt in stereo.


Wat we altijd al wilden weten......
Lees het nu op onze site:  de grafieken en statistieken.....Hoeveel stations per regio? hoeveel stations per frequentieband? wij hebben het voor je uitgezocht....Statistieken 

Statistieken zijn gebaseerd op de inschrijvingen bij Etherpiraten.com en en zijn dus gebaseerd op een steekproef!!!

 

 

Nieuws  10-09-2000 en 11-09-2000 

 

Mathilde
Meppel- op de 97,70Mhz te vinden met 370Watt in de ether ook op het internet onder:  http://www.rendo.dekooi.nl/~mathilde Een stevig geanimeerde site....maar wel enorm grappig!


Dixie Radio zoekt luisteraars!
Enschede- het radiiostation Dixie Radio zoek internet luistereraars,  via het internet kun je zelf een een plaat kiezen uit een voorgebakken playlist. Dit doe je door op de knop verzoekjes te drukken en de rest wijst zichzelf....hoezo mooi?

Kortom leef je een keer uit.....http://www.dixieradio.com

Vincent,Dixie Radio Enschede
info@dixieradio.com


Radio Bestchoice
Zoetermeer-niet alleen de foto in het fotoboek geven een indruk van Bestchoice, maar voor het complete beeld is de website "even-better", dus surf nu naar: http://www.radiobestchoice.tsx.org


Kei FM
Nijmegen- ze zijn tijdelijk uit de lucht de site is nog steeds in de lucht en te vinden onder het volgende url:  http://www.keifm.x1.nl 

Overigens een leuke site waarbij het nieuws, de dj's en de mp3 kanjerlijst een indruk geven over de programma's van Kei. Dan rest ons nog wel de vraag: Wanneer zijn ze er weer?

 

 

Nieuws  08-09-2000 en 09-09-2000 

 

Foto's
Ze blijven maar binnenkomen....leuk, zelfs van een echte radio-amateur die zijn mast ook wel eens wil tonen aan de liefhebber. fotos@etherpiraten.com


Heidekrekel
Weitemanslanden- Nieuw vermogen, nieuwe frequentie en een nieuwe website: de heidekrekel: www.heidekrekel.com Iedere zaterdag van 18.00uur tot in de laatste uurtjes op de 99.60Mhz met 180Watt.


Zoeken verbeterd
Het totaal overzicht van de stations is verbeterd, nu op alfabetische volgorde zoeken en per 20 tegelijk.....neem eens een kijkje : totaaloverzicht.

Ben je nog niet opgenomen in dit overzicht en wel op de andere? dus a-j k-q en de rest...vul dan alsnog het formulier aanmelden in!!!


Veronique draait vermogen op!
Zwartemeer- sinds kort niet meer met 350Watt in de ether maar lekker met 850Watt vanaf de locatie Zwartemeer natuurlijk in stereo op de 98.65Mhz.

 

 

Nieuws  06-09-2000 en 07-09-2000 

 

Alfa Lima-site-update
Het korte golf station uit het oosten van Nederland heeft de site ge-update en diverse links toegevoegd en zoekt nog links van 'free-radiostations' uit Afrika. 

 

Telstar
Oirschot-Radio Telstar is veranderd van frequentie en is tegenwoordig te beluisteren op de 92.30Mhz van 19.00uur 's avonds tot en met 23.00uur 's avonds. Natuurlijk in stereo met 200Watt.


Italo party geslaagd!
Naaldwijk- de op 16 augustus georganiseerde Italo Party was wederom een succes. Op onze site zijn een tweetal foto's opgenomen die wij toegstuurd kregen, voor meer informatie over dit fenomeen, surf naar : http://www.italo.nu . Op deze site kan je ook luisteren naar de beste Italo

 

Nieuws  03-09-2000 en 04-09-2000 

 

Frequent start weer met testuitzendingen
Na veel uren zwoegen is het eindelijk voor elkaar: Frequent live op het internet. Op het internet adres: http://www.frequent.nl is er dit weekend weer wat te beleven en zorgen de dj's  Richard de Both, DJ Roger,DJ Flex, Linda Pinda en Berrie Buik voor het broodnodige vertier.

Wil je op de hoogte gehouden worden bij het verwezenlijken van hun droom, stuur een email naar: nieuwsbrief@frequent.nl


Visual Fm
Langedijk- Nu ook onder een ander internet adres te vinden op het internet: http://www.visualfm.nl  Iedere avond in de ether van 21.00uur tot en met 09.00uur de volgende dag in stereo met 3Watt.


Record!!!
De piratenzender Team 2000 uit Deventer heeft het Deventerse uitzendrecord van 550 uur gehaald. De 9 Zendamateurs starten in April hun poging voor 500 uur. Ze lieten zich sponsoren en de opbrengst zou ten goede komen aan een actie tegen Zinloos geweld. De RDR heeft de piratenzender 4x uit de lucht gehaald. Alle keren zijn de zender en de cd's in beslag genomen. De opbrengst van de actie is nog niet bekend. Bij deze feliciteren de mensen achter http://www.etherpiraten.com, Team 2000 met het behalen van het record. 

 

Nieuws  01-09-2000 en 02-09-2000 

 

Weg kwijt?
ben je de weg kwijt of zoek je gewoon de juiste omschrijving...Arjan weet raad. Hij heeft een nieuwe site gebouwd die antwoord geeft op de meest gestelde vragen rondom de computer en Het Internet.....

http://www.crosswinds.net/~arjan12


Fotoboek
De nieuwe foto's zijn opgenomen : zoals die van Radio Renaldo en Radio de Steenarend. Andere/nieuwe zijn nog altijd welkom onder: fotos@etherpiraten.com

Malaga
Verder zijn enkele Duitse piraten weer volop aktief op de 103.5mhz en op de104.00 mhz.
Waaronder de zender MALAGA die met 300 Watt in de noordelijke Nederlandse provincies ook te horen is.

Renaldo
De zender RENALDO die met 700 Watt tot 1,5 Kw ook zeer duidelijk te horen is inde Noordelijke provincies in Stereo en RDS. deze is elke 2e zaterdagavond aktief
tussen 19.30 en zondagsmorgens 08.00 uur.

Verder aktief zijn de Radio Atlantis, de liberty, de MUSICHALL, de Miami, de zender Manuel, de zender Melody, de zender Atlanta, de Holiday, schwarze Barbara, Tarzan na 10 jaar weer terug, radio Ramona, zonnenschijn, Regenboog, Milano, Seeschwalbe, radio Macarena. en vele andere die hier alle vechten om 2 frequenties, (hier is het zo, dat de sterkste wint.)

Groeten vanuit Flachsmeer (Duitsland)van de

Radio Renaldo
Renaldo-Flachsmeer@t-online.de


Gezocht!
Hallo daar allemaal wie kan mij ff helpen aan de naam van de etherpiraat in Drenthe die de dwangsom niet hoefde te betalen
het gaat dus ook om de uitspraak van de rechter. Mij is het zelfde overkomen en mijn advocaat zou graag de naam van de advocaat willen weten die dit voor elkaar heeft gekregen want zo n uitspraak is natuurlijk ook op etherpiraten van toepassing elders in het land dacht ik.


Groeten nachtstroper 487.9
nachtstroper@hetnet.nl
 

Labels
Liefhebbers die in het bezit zijn van audio labels kunnen sinds kort ook terecht op de label site, Vooral Nederlandstalige en duitse muziek die veel door piraten wordt gebruikt, is errrug gewenst...ben jij dus in het bezit van, surf naar de site en mag die up-/downloaden. Het internet adres is: 

http://www.thelabelsite.net

 

 

Nieuws  31-08-2000 

 

Korte golf de klos?
Zwolle- Op Maandag 28 Augustus is de Korte Golf piraat Planet Radio uit de lucht gehaald door de RDR, dit vanwege HF storing op de telefoonlijnen in de buurt waar Planet Radio zijn uitzendingen verzorgde. De boete zal ƒ2500,- bedragen. Planet Radio wil iedereen bedanken voor het luisteren naar de uitzendingen en de heren amateurs, kijk uit !!! 

Je kan Planet Radio bereiken via dit adres: 
PO.BOX 1104, NL-8001 BC Zwolle. 
E-mail :planet@home.nl


Flux FM vernieuwd zijn site
Wij kunnen jullie trots berichten dat we naar wat uurtjes arbeid de gehele Flux FM / AM site in een nieuw jasje hebben gestoken. Met al groot voordeel de toeganssnelheid.. Neem eens een kijkje en laat eens weten of je inderdaad de verbeteringen kunt waarnemen.. http://etherpiraten.com/fluxfm


Uit de lucht!
Heerde- Vorige week Donderdag-middag is de zender de BRUINE BEER uit Heerde uit de lucht gehaald. Het station was die dag voor het eerst weer aan de band sinds maanden. Het mocht niet lang duren volgens de RCD. Dhr. van Essen heeft enkel de zender en versterker meegenomen,kabels e.d. laten liggen.


Buitenlands nieuws?
Niet alleen Nederland heeft piratenzenders. In de UK (vooral in Londen eo) wordt er ook veel uitgezonden, zeker in het weekend. Dan is er haast geen lege frequentie te vinden. Maar wie denkt dat ze in Nederland druk bezig zijn met het uit de lucht halen van illegale zenders, die heeft het mis. Ook in Londen hebben de piratenzenders het zwaar te verduren. Hierbij krijgen jullie een kleine blik in de keuken van de Londense etherpiraterij:

July 19th 2000:

The DTI (Engelse RDR) raided Powerjam 92FM is S.E. London, joined by a filmcrew of Channel 4. Passion 91.8 and Pure Magic 90.2 also recently received a studio raid. Many others have probaly occurred but have been hushed up. Risk FM from Bedford was also raided on July 14th.August 12th: Nord London, 7:30am. 7 DTI officers accompanied by 23 policemen in riot armor and bullet-proof vests entered the studio of Rude FM 88.2. The suspicion was that cocaine was being used or sold on the premises. The police found none whatsoever and Rude FM have assured us that they have nothing to do with drugs whatssoever. We believe they have been a victim to revenge, most likely an old DJ or such. Studio raids are on the up, lots of transmitters are being stolen, aerials are becoming more difficult to get hold of, things are definately getting difficult in London.

Zo zie je maar weer, ook in andere landen zijn de piratenzenders de klos. Voor meer informatie over piratenzenders van vroeger en nu in de UK, surf dan naar: http://website.lineone.net/~stealth54/ Of neem eens een kijkje op een site van 1 van de bekendste piratenzenders in Londen, Rude FM 88.2: http://listen.to/rudefm.co.uk

ok ben ik druk bezig om een interview te krijgen met 1 van de veleLondense piratenzenders, om eens te horen hoe het daar aan toe gaat. Ik hou jullie op de hoogte.

Met Vriendelijke Groet,

Lex van Dijken


Free Radio Camp
Gronau- Op 2 en 3 september is het er weer: het Free Radio Camp in Gronau Duitsland. Om 12.00uur zaterdamiddag gaat het feest van start en duurt tot zondagavond. Voor degene die nog vragen hebben, kunnen mailen naar: driland@gmx.de of bellen: 0177/7797961 (BRD). Hieronder is de routebeschrijving voor de nederlandse deelnemers. Veel plezier namens de organisatie!

Aus Richtung Niederlande kommend die B 54 folgen Richtung Ochtrup

ganz durch Gronau durchfahren, nach dem Ortsausgang ca 3km links

in den Timpker Weg einbiegen von dort aus noch ca 500m gerade aus,

auf der linken Seite befindet sich das Campgelände!

(Auf Beschilderung "RCNW" achten)

Nieuws  29-08-2000 tot  30-08-2000

 

Radio Novak
Luister vanaf 2 september elke zaterdagavond naar Radio Novak op de 97.40Mhz vanuit de locatie Oldebroek wordt de ether weer gevuld. 

Het internet adres: http://go.to/radionovak

RADIONOVAK@WANADOO.NL


Schaarste?
Etherpiraten hebben te kampen met frequentie schaarste. Maar de paar lege frequenties die er nog zijn worden langzaam maar zeker ook ingebruik genomen. Voor mensen in Brabant is het nu al begonnen. Een
lokale omroep genaamd Kempen FM hebben sinds kort een 400 Watt krachtige zender in gebruik genomen op de 97.2, een frequentie die lange tijd helemaal schoon en vrij was voor etherpiraterij. Dat betekend dat de etherpiraten nu wel mogen gaan uitwijken naar een andere frequentie in de ontvangstzone van Kempen FM. Om een klein beetje een indikatie te geven hoever Kempen FM te ontvangen is, vlak onder Antwerpen komt het nog keihard door op de autoradio. Dus heren Amateurs, u zijt gewaarschuwd !!! Een klein detail, Kempen FM had al een etherfrequentie, 105.7 als ik het goed heb, dus waarom er nu gewisselt wordt, is een groot raadsel.(Als de RDR de piraten niet via inbeslagnames klein kunnen krijgen, proberen ze het nu met alle vrije frequenties vullen met lokale omroepen ??)

Met Vriendelijke Groet,

Lex van Dijken
dijken@etherpiraten.com


Mailproblemen opgelost!
Na een tijdje wat problemen te hebben ondervonden is het lek nu eindelijk boven, en kan er weer naar hartelust gemaild worden naar de volgende personen en dus naar de etherpiraten site voor nieuws,foto's, wijzigingen en sappige vakantieverhalen. De haaspiraat, lex van dijken en fluxfm zijn nu direct te mailen onder: haaspiraat@etherpiraten.com, dijken@etherpiraten.com en flux@etherpiraten.com

 

Nieuws  27-08-2000 tot  28-08-2000

 

Uit de lucht?
Haaksbergen- de eerste vermelding voor weer wat nieuws: op 22-08 is Radio Velatio uit Haaksbergen uit de lucht gehaald.


Gezocht!

In ieder geval een grote pluim voor jullie, ga zo door, "bedankt Michel"

Maar waar ik voor mail, is het schema van de DEL100 (3 elements), ik hoop dat jullie die daar ergens hebben, of natuurlijk een andere leuke 3 elements, liefst halve golf, 10 cm dik reflectors en ros dipool!!!!


Ps. het schema van de Italiaanse 3 elements zou helemaal te gek zijn.
Zoek ik al lang die werkt echt uit de kunst, ons vermogen is maar 50 Watt, vandaar!!

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen

Groetjes ,

Ing Michel

Ehh, ja we hebben dit even voor je opgesnord....antennes.zip en je email adres voor mensen die nog meer schema's hebben zetten wij er maar direct onder: hi -tec

 

Nieuws  25-08-2000 tot  26-08-2000

 

Utrechtse piraten
Utrecht- de verhuizing van de radiostations : radio de eendracht en de samenwerking is klaar. Met veel nieuwe luisteraars die ook die ieder weekend weer afstemmen op deze nieuwe frequentie: 96.40Mhz. 

Radio Moonlight overigens is nog wel gewoon te beluisteren via de oude frequentie: 99.40Mhz.


Radio Caroline
Vanaf afgelopen weekend weer in de lucht maar dan via het internet overal ter wereld te beluisteren: Radio Caroline. Niet alleen via de ether(1584 Am) maar ook via het internet: http://www.radiocaroline.nl

Lees op deze internet site ook over techniek en bekijk de foto's van toen en nu!


mp3 en videoclip een beste combinatie!!
Nu naast de beste en nieuwste mp3's nu ook een site voor de beste video's/muziekclips: http://www.musicbabes.com en dus voor de mp3 shit : http://www.eurotipten.com 


Vakantie voorbij?
De etherpiraten vakantie loopt ook weer op zijn einde en dus weer lekker genieten van tweedagelijks nieuws......vers van de....


Mail problemen bijna opgelost!!

Als het goed is dan zal in de loop van aankomende week de mailserver weer functioneren. Dus dan kunnen ook alle berichten weer worden gestuurd aan webmaster@etherpiraten.com


Flux FM update!

Nu ik zelf nog deze pagina regelmatig bijwerk wil ik alle lezers nog even laten weten dat we de Flux FM pagina weer hebben bijgewerkt. O.a. met een groot aantal nieuwe mp3's kijk dus gauw even op de site http://etherpiraten.com/fluxfm

Groetjes,

Michel

 

 

Nieuws  23-08-2000 tot  24-08-2000

 

Start op FM 

Wij zijn op zoek naar mensen die in midden nederland een radiostation willen opstarten op FM. Surf naar: http://members.tripod.lycos.nl/startopfm/  tik daarna een H" in op je keyboard om binnen te komen.

Praat mee over het te volgen plan in het overlegbord, bij voldoende

animo zal de website opnieuw en beter beveiligt worden om met de

juiste groep mensen e.e.a. uit te werken.


Jingles koop ze via etherpiraten.com

Hallo daar,

Ik wilde jullie alleen even laten weten dat Power FM in huizen als eerste een Etherpiraten.com jingle pakket heeft gekocht! Wie volgt?? 

 

Groeten,

 

The Budman!

Voor meer info: Mail The Budman of kijk hier eens.. 

Herrie in de tent met de Budman.. De beste keus voor jou jingle pakket


 

The Dutch Relay service!!!

Hier even wat nieuws wat waarschijnlijk al veel weten.

Ik ben de manager van het kortegolf vrije relay station

Dutch Relay Service die programma makers en collega stations de gelegenheid geven onze zender te gebruiken.Nu is dit op zich niet zo bijzonder als het niet om een kortegolf zender ging.

Wij verzorgen uitzendingen voor stations wereld wijd, ( onze zender heeft kun je zeggen ook een wereld wijd bereik) afhankelijk van de condities natuurlijk. We krijgen overal ter wereld emails en post binnen dus dat zit wel goed. Nou hoor ik al denken/zeggen, hahaa die ga ik ff een Md of tape sturen met een programma er op,moet ik jullie teleur stellen want er zijn een aantal voorwaarden die je op onze pagina kunt lezen http://www.geocities.com/dutch_relay_service/
Het is alleen een engelse pagina omdat wat veel al internationaal werken natuurlijk.
Mocht er echter veel belangstelling komen voor een Nederlandse site word hier wat aan gedaan.

 

Is nu het enige wat even wil zeggen gericht tot die gene die binnenkort nog weer naar het buitenland willen,,,,,KOOP EEN GOEIE WERELD ONTVANGER en luister naar Nederlandse etherpiraten op kortegolf. Ze zijn er die Nederlandse muziek draaien maar ook engels.

Je kunt ze vinden in de buurt van de volgende frequenties

3.900/6.250/7.300/11.480/15.070/en heel enkel op 21.890 MHz

maar toch de meest gebruikte en die ook het beste is voor ontvangst in europa is 6.250 MHz

 

groeten van Alfred

 


Gaan we allemaal legaal? Zal wel niet....!!

hallo daar,hier even een nieuwtje voor alle piraten in het zuiden des lands (met name de piraten zendend vanuit district roermond)

Er komt een legaal etherstation,namelijk omroep maas en grens,zendend vanuit maasniel (gemeente roermond) en wel op 107.40 fm. Daar deze frequentie door verschillende zendamateurs wordt gebruikt wilde ik dit even meedelen. p.s. de proefuitzendingen zijn al begonnen!!

                

         groetjes van de riverside radio uit reuver.


De brief.... 

Goedendag heren van de etherpiraten wij hebben een brief ge had met een bekeuring van 2500 gulden hoe moeten wij dat aan pakken of als jullie iets weten mail mij dan even onder boemerang@netmail.nl

 

 


Nieuws  01-08-2000 tot  04-08-2000


Flux FM ook in de zomer!

Het laatste Flux FM nieuws.

Neem een kijkje op onze homepage www.etherpiraten.com/fluxfm en blijf ook tijdens onze zomerstop luisteren naar Flux FM in real audio. Ook voor de meest recente foto's van onze studio en mast raden we je aan om eens langs te gaan maar zeker als je opzoek bent naar echte Nederlandstalige mp3 piratenkrakers. 

Nou tot ziens dan maar op www.etherpiraten.com/fluxfm


Piraatje?

Een nieuwe site! Een nieuw station? http://www.piraatje.myweb.nl/


Hallo radio vrienden,

Hier weer wat nieuws van ons. Onze web-site is weer ge-update en vanaf nu ook d.m.v.   go.to/atlanticfm  op te roepen. Ik hoop jullie hiermee van dienst te zijn geweest.

groeten van,

webmaster Henk.


Plaats ff een linkje!!

Hello Dear friends.
 
Why this email.. well We have a question for you, As all of you have a need web page we would like to ask if you could place a link to:
As you might already know that we did lauched a new thing called Dutch Relay Service ( D*R*S ) active on 15070 khz. And we have a web page but no one can find this web page. there for we need your help.so ,,, ( On my knees) Pleace could you place a link...?????
we also going to put an link page there so send us that you are going to place and we will do the same for you soon...
We thank you all in advance and hope you will catch our signal soon on the 19 mb. Offcourse we will stay also active with our radio station Alfa Lima International.

 

greetings and all the radio love from our side ..73 51 \
greetings from,

 Alfred

 

 

    

Nieuws  31-07-2000 tot  01-08-2000


'Luisterraporten'

Er zijn weer 78 nieuwe luisterraporten binnen van radio capri uit Bentelo (Overijssel) Kijk of je er tussenstaat! ontvangstrapporten


Schande!! 

Het is een schande  hoe  de RDR in twente  te  werk gaat dit is niet leuk meer  de piraten krijgen  de kans niet meer  om een marathon te draaien of  er wordt al gedreigd met een boete van 10.000 dit  is toch niet  leuk  meer laat de wet  maar  bij andere dingen meer hun best doen hogere straffen, maar een etherpiraat die andere mensen die  gezond of ziek zijn jong of  oud  plezier brengen zo  straffen dan  vraag  ik  mijn  af  waar  zijn  we  hier  in  Nederland het  land  van  de  onbegrensde mogelijkheden  mee bezig ?????   zo  dit  is  er  uit !! Heren RDR als jullie kinderen nu piraat waren? Denk daar eens aan!!

 

Een   piraat   uit  Gelderland        


Het Etherparadijs...??

 

Zoals je misschien al hebt gemerkt wordt de etherparadijs site niet meer bijgewerkt.

Dit door persoonlijke omstandigheden. Nu ik de pagina overneem zal de pagina een tijdje verdwijnen ... om dan eind augustus weer met een verfrissend nieuwe pagina terug te komen. Ook kun je ons dan vinden op een nieuw adres (domein).

Meer info volgt binnenkort. Natuurlijk kun je ons voor vragen e-mailen.

 

Hessel Rintjema

Het Etherparadijs

 


Dynasty Radio..

 

Radio 2000, The Music Express, Dynasty Radio, hoe hebben we eigenlijk niet geheten? En ja hoor.. we gaan weer de naam veranderen, dit omdat we nu niet meer in de ether zullen gaan uitzenden maar 24 uur per dag internetradio worden.

Rond eind augustus zul je de eerste  @llternate klanken kunnen horen.

Dan natuurlijk de beste mix van de 80's 90's en nu, natuurlijk mogen ook de smartlappen niet ontbreken, binnenkort volgt ook de nieuwe programmering, als de nieuwe site klaar is.

 

MvG

Hessel Jan Rintjema

Allternate Radio

www.allternateradio.com (Vanaf eind augustus)

 

 

Nieuws  29-07-2000 tot  30-07-2000


 

Rustig?

Er schijnt nog geen einde te komen aan de problemen met de mailserver. Gebruik voorlopig dan ook het volgende adres voor nieuws vragen en opmerkingen: webmaster@fluxfm.com 


Bijdehand?

De homepage van het bijdehandje uit Roosendaal (60 cm Dx en 3 meter station) is nu ook online, je kan hem bekijken via http://members.home.nl/bijdehand/

Later deze week komen er nog een paar foto's bij

 

Met vriendelijke groet,
Maurice Kriesels

 

Italo....

fantasy radio 93 .0 fm heeft nu een eigen SHOUT CAST met de lekkerste italo !!!!

bezoek ook eens onze chatbox altijd gezellige italo praat

dus kom eens langs    http://www.dsv.nl/~fantasy/


Hallo Radio vrienden,
 

Wij zijn weer terug van 14 dagen camping-vakantie.
Het was een leuke tijd, maar toch ook wel een beetje wennen om
op zondag geen programma te hoeven te maken.
Het kriebelde wel om 12:30 uur, maar goed a.s. zondag 30 juli
zijn we er weer met onze uitzending op 93,7 MHz.
Ik hoop jullie hiermee van dienst te zijn geweest.

Groeten en tot horens / ziens,

Henk en de rest van ATLANTIC FM


Rustig
Goed het is nog steeds rustig qua nieuws dit ivm met de aanhoudende problemen met de mailserver. Wij doen ons best om dit zsm op te lossen, blijf dus vooral.....niet mailen!


Actie!
De aanmeldingen(50stuks) die afgelopen maanden zijn verzameld via : Oss FM, worden overgedragen naar de piraten club 'It Friese Haagje' zij zijn bezig met het voorbereiden van een handtekeningen actie en een actie in een breder verband waar wij natuurlijk ook weer onderdeel van gaan uit maken. 

 

Nieuws  28-07-2000 tot  29-07-2000


Etherveiling efficient?
Veiling van etherfrequenties is niet per definitie efficiënt. Dat is de uitkomst van de het afstudeertraject van Drs. H.J van Henten waarbij hij onderzoek heeft gedaan naar de aanstaande frequentieveiling(2001). Dit onderzoek is uitgevoerd onder ambtenaren, commerciele radiostations en andere belanghebbenden. Lees hier het complete verhaal:  veiling


Ontvangstrapporten
Nu in de lijst opgenomen..de ontvangstrapporten van Radio Capri uit Overijssel. 

zie hier meer: ontvangst


Piraat die goed doet goed ontmoet?
Wierden-Vrijdagavond zou ie van start gaan, de reeds lang aangekondigde marathonuitzending van de Glimlach van Twente uit Wierden. De opbrengsten van de marathonuitzending zouden ten goede komen aan stichting handycamp Overijssel, een stichting die vakanties voor gehandicapten mogelijk maakt. Al in het begin van het jaar is er contact geweest met de RDR hierover, niet dat ze toestemming wilden, maar enig begrip hiervoor werd wel gevraagd, het heeft helaas niet mogen baten. 

Na enkele technische problemen ging de uitzending vrijdagavond dan eindelijk van start, ze zaten nog geen half uur in de lucht of onze vrienden van de RDR stonden alweer in de feesttent. Ik heb een van de jongens zaterdag aan de telefoon gehad en hij vertelde me dat er nog wel wat ging gebeuren, en ja hoor, ik kwam maandag terug uit Amsterdam met de trein en ontving bij Deventer (!) al een signaal op de 92.3 op mijn walkman, en dat wil wel wat zeggen. In de buurt van Wierden kon ik de mast vanuit de trein zien staan, maar ook maandag had alles een slecht afloop. 

Tegen half tien werd er omgeroepen dat er helaas weer een einde kwam aan de uitzending, men moest om tien uur stoppen anders zou er een boete van 10.000 gulden volgen. Hierna volgde er nog een scheldpartij die ik julie bij deze maar zal besparen. De reden hiervan volgt ook binnenkort op deze pagina.

Haaspiraat

(haaspiraat@etherpiraten.com)


Problemen?
De afgelopen dagen zijn er diverse problemen geweest met de mailserver dit ivm met de verhuizing. Dit is nog niet helemaal opgelost...dus stuur voor de zekerheid je mail van de week nog maar een keertje, sorry voor het ongemak!


Daisybell Radio 
Arnhem- sinds kort de internetsite van daisybellradio on-air. Dus vanaf nu niet alleen te beluisteren maar ook te bekijken: Dit is het adres:
  http://www.daisybellradio.com . Ze zitten overigens met 60Watt op de 91.70Mhz in de regio Arnhem.
 

Commercials, jingles etc etc
Op de site zijn een tweetal voorbeelden opgenomen van jingles die gemaakt zijn door de Budman in opdracht van Etherpiraten.com. Je kunt ze downloaden en wanneer je meer wilt weten over deze pakketten neem dan contact op. promo's

 

Nieuws  23-07-2000 en 24-07-2000


FLASHBACK FM
Beuningen- Flashback fm. Het station voor de jongelui van nu, maar met de muziek van toen.
Jaren 70,80,90 en natuurlijk op z'n tijd een hit van nu. Veelal non-stop, voornamelijk in weekend en doordeweeks 's avonds gepresenteerd. Flashback fm draait zonder gelul, het lekkerste spul...

http://flashbackfm.iscool.net

 24 uur per dag op de  89.80 Mhz


RDR?
Dat de nieuwe acties van de RDR heel wat stof op doen heeft waaien weet
iedereen nu wel. Maar nu schijnen de heren RDR alles weer terug te draaien naar de oude methode, op de koffie en met een zender onder arm weer weg. 

Ik kreeg een uitleg van Christiaan die hierbij heel hartlijk
bedankt word hiervoor: Eén van de grote Hollandstalige jongens uit Drenthe heeft een advocaat in de arm genomen en een kort geding aangespannen tegen de werkwijze van de RDR. De rechter vond dat de RDR niet kon aantonen dat de persoon in kwestie daadwerkelijk de "piraat" was. De RDR is namelijk nog steeds niet instaat om op de meter nauwkeurig te kunnen aantonen dat er uitgezonden wordt vanaf een betreffende lokatie. 

De rechter doelt hiermee op meetrapporten (harde bewijzen). Je zal dus op heterdaad betrapt moeten worden. De bewoner c.q. eigenaar van het terrein kan niet aansprakelijk worden gesteld. Deze hoeft namelijk niet op de hoogte te zijn dat er op zijn of haar terrein "gepiraat" wordt. Je zou maar eens is een jaar op vakantie zijn en een aantal grapjurken heeft een antennetje op jouw terrein geplaatst...........

Maar dat neemt niet weg dat de RDR nog steeds het streven heeft om voor het einde van dit jaar de ether piraat vrij te krijgen. Het ministerie van WVC heeft deze opdracht aan de RDR gegeven om ruimte voor commerciële radio te maken. Ook zullen commerciële omroepen schadeclaims tegen piraten indienen die eventueel storingen veroorzaken op hun frequentie's. Het kan dus maar zo zijn dat als je door de RDR eruit gehaald wordt en een boete krijgt voor de overtreding er nog "gratis" een rechtzaak bij krijgt van een commerciële jongen die vind dat jij luisteraars van hem hebt afgepikt. Zij betalen immers flink geld voor hun frequenties en het bewijs dat jij gestoord hebt is er want de RDR heeft jou uit de lucht gehaald. In

Engeland kennen ze deze situatie al. Het advies van die jongens uit Drenthe is voor iedereen die een "faktuur" heeft gehad, gewoon doorgaan met uitzenden. En niet betalen zoals sommige al gedaan hebben. :-((

Veel succes in den landen !.

Tot zover de uitleg van Christiaan. Dus heren, zet de koffie en gebak maar weer klaar, want ze komen weer volgens de oude stijl de zenders weer uit de lucht halen. En wees eens eerlijk, het doet je toch wat, die persoonlijke aandacht ipv die onpersoonlijke brief in de bus ;-))

Met Vriendelijke Groet,

Voor meer info en discussie: forum rdr

 

 

Nieuws  21-07-2000 en 22-07-2000Gepakt of niet?

Hallo hier even een berichtje van het Horizonteam uit Tweede Exloermond(dr) Wij draaien elke zondag op de 95.30 Mhz zo ook deze zondag Nou kom ik maandag avond van het werk thuis en wordt even later door een collega piraat gebeld met de vraag of wij zijn gepakt
ik heel verbaast en zegt van nee hij zegt nou kijk maar eens op de kabelkrant daar staat het op en daar had hij gelijk in,dinsdag stond het ook te lezen in de emmerkrant en ook in het nieuwsblad van het noorden hoe kan dit wij weten zelf van niks ?????

Is dit de nieuwe wet ????? en kunnen wij binnenkort een fikse boete thuis verwachten.
Het zefde lot onderging ook Het Coevorder duo, Piraten combinatie Nieuweroord, Pitalo team uit de Kiel en nog een uit de krim(naam helaas niet bekend) in de krant staat vermeld uit de lucht gehaald bij ons allen is hiervan niets bekent er staat ook dat we niet te maken krijgen met de politie rechter maar met de bestuurs rechter
Wat het allemaal in houd ik weet het niet. Afwachten.
 
GROETEN    HET HORIZONTEAM     LOK TWEEDE EXLOERMOND

Horizonteam [Horizonteam@planet.nl]


Visual Fm
Langedijk- Kom eens langs op onze website. Er worden zowel aan de zender en website gewerkt. Je kunt ons beluisteren Vrijdag & Zaterdag van 21:00 t/m 09:00. Frequentie is 95.80 Mhz en met 3 Watt in stereo
http://www.visualfm.cjb.net

 

ENERGY FM NA TWEE MAAND AL BEZOCHT DOOR DE RDR
Het afgelopen weekend was het al raak, zondagmiddag omstreeks vier uur werd de Energy studio bezocht door de welbekende mensen van de RDR. Er werd vriendelijk verzocht de uitzendingen te staken. Na een klein afscheidswoordje werd het stil op de 97.2 FM waar Noordoost Frieslandsplattelands Popradio op uitzond. De namen van de perceelhouder en de dienstdoende jock zijn opgeschreven en latere maatregelen volgen. Het zal eerst wennen zijn dat het nu al weer stil is op de Noordoost Friese Radio............. maar the crazy diamond will shine on that's sure!!! Dus hou alles scherp in de gaten en voor de laatste nieuwtjes kijk je op http://www.hetallerbeste.net/energy.
 
Nou kan zo op de site naar wij dachten,
 
Groeten H. Weistra energy fm

 

Nieuws  21-07-2000 en 22-07-2000Gepakt of niet?

Hallo hier even een berichtje van het Horizonteam uit Tweede Exloermond(dr) Wij draaien elke zondag op de 95.30 Mhz zo ook deze zondag Nou kom ik maandag avond van het werk thuis en wordt even later door een collega piraat gebeld met de vraag of wij zijn gepakt
ik heel verbaast en zegt van nee hij zegt nou kijk maar eens op de kabelkrant daar staat het op en daar had hij gelijk in,dinsdag stond het ook te lezen in de emmerkrant en ook in het nieuwsblad van het noorden hoe kan dit wij weten zelf van niks ?????

Is dit de nieuwe wet ????? en kunnen wij binnenkort een fikse boete thuis verwachten.
Het zefde lot onderging ook Het Coevorder duo, Piraten combinatie Nieuweroord, Pitalo team uit de Kiel en nog een uit de krim(naam helaas niet bekend) in de krant staat vermeld uit de lucht gehaald bij ons allen is hiervan niets bekent er staat ook dat we niet te maken krijgen met de politie rechter maar met de bestuurs rechter
Wat het allemaal in houd ik weet het niet. Afwachten.
 
GROETEN    HET HORIZONTEAM     LOK TWEEDE EXLOERMOND

Horizonteam [Horizonteam@planet.nl]


Visual Fm
Langedijk- Kom eens langs op onze website. Er worden zowel aan de zender en website gewerkt. Je kunt ons beluisteren Vrijdag & Zaterdag van 21:00 t/m 09:00. Frequentie is 95.80 Mhz en met 3 Watt in stereo
http://www.visualfm.cjb.net

 

ENERGY FM NA TWEE MAAND AL BEZOCHT DOOR DE RDR
Het afgelopen weekend was het al raak, zondagmiddag omstreeks vier uur werd de Energy studio bezocht door de welbekende mensen van de RDR. Er werd vriendelijk verzocht de uitzendingen te staken. Na een klein afscheidswoordje werd het stil op de 97.2 FM waar Noordoost Frieslandsplattelands Popradio op uitzond. De namen van de perceelhouder en de dienstdoende jock zijn opgeschreven en latere maatregelen volgen. Het zal eerst wennen zijn dat het nu al weer stil is op de Noordoost Friese Radio............. maar the crazy diamond will shine on that's sure!!! Dus hou alles scherp in de gaten en voor de laatste nieuwtjes kijk je op http://www.hetallerbeste.net/energy.
 
Nou kan zo op de site naar wij dachten,
 
Groeten H. Weistra energy fm

 

Nieuws  19-07-2000 en 20-07-2000


Nieuw jasje!
De site is zoals je wellicht ziet enigszins veranderd. Voor degene die al aangemeld zijn, het vriendelijke verzoek zich nog een keer in te schrijven onder aanmelden. Dan hebben wij weer overzicht over de actieve stations en dat is in dit geval al hard nodig!

aanmelden?

(zie vervolgens het resultaat onder : zoeken bij etherpiraten of gewoon het totaaloverzicht)

Dus gewoon iedereen doen......


Aanmeldingen verwerkt?
De aanmeldingen van afgelopen maand zijn verwerkt:
High-freak fm, Favoriet FM, Sky Line radio, Tempo radio, Hoe heet UT FM!, World wave, Radio 7, Musicstar, Future FM, Decibel, RTS, Radio Zielepoot, Etherpiraat, Clos FM, Gros Diesel, Riverside, Delta Radio, Combinatie Zilverster, Alpina en Asterix, Venezia Radio, Stek FM, Radio Arosa, Eclips, Radio Telstar, Mebo 2 en Victoria, Alien Broadcasting, Bonanza Fm, Radio Centrum, Freetime Radio, Valencia Radio, Zilver Vogel, Digitaal Fm, Mysterie FM, Manderse Piraten, Matrix Team, Power FM, Atlantic en Company, Horizonteam, Radio Ohio, Spitfire, Radio Monaco, Buitenzorg, Santa Rosa, Daisybell, Radio Autobaan, LMF, Paradiso Radio, Cucamaracha, Apollo, Rijn radio, Vier musketiers, Peelstar, Happy fM,  Power team, Ronalisam Flashback, Eldorado, Titanics, Disco Jan, Freewave, Firma Marantz, Fantasy, Cosmos, Happy FM, Maximaal fm, Decibel, Radio Mexico, Melody FM, Beleanier, Kolibrie, BPM, Megahertz, Viagra team, Baracuda, Paloma Radio, Radio Palen, BO BO, Radio Twillight, Duistere man, Kleintje pils, Sudako, Musketier, Blonde dollie, Twente duo

 

Nieuws  17-07-2000 en 18-07-2000interview?

Het interview ditmaal is gehouden met: Fantasy FM uit Oss. Zie hiervoor : interview

Verandering?
Maarssen-
High-Freak Fm wordt POWER-FM. Vanwege het (nood)gedwongen stoppen van de medewerkers van POWER-FM. Hebben de medewerkers (oud-medewerkers van POWER-FM). De naam POWER-FM overgenomen. Zodat de naam POWER-FM na vele jaren niet verloren gaat. Na de zomerstop gaat het nieuwe POWER-FM van start met programma's.

Nu is High-Freak Fm/POWER-FM nog te beluisteren op de 102.3 MHz.

Meer info is binnenkort te lezen op de Homepage van High-Freak Fm : www.highfreakfm.com


SKYLINERADIO niet meer terug in de ether!
Honserlesdijk-  Wij zijn 29 april uit de lucht gehaald en komen niet meer terug. Na meer dan 10 jaar te hebben uitgezonden (ook onder andere namen: zoals radio benelux) Wij wensen dan ook elke piraat veel plezier met de hobby. En wat de RCD/RDR betreft: opgepleurd/weg ermee!

Afzenders:

FABIAN VAN DER MEER[DJ-FAB],
PETER VREUGDENHIL[DJ SYBERTRONE]
PATRICK VD BERG[RINUS RADIJS] EN AAD POOT ALS DJ EN
MC AAD OP JOU RADIO.

Bedankt jongens!


TEMPO RADIO 96.2 FM
Den haag- Wie dacht dat er niets meer te beleven was in Den Haag heeft het mis. Tempo radio is De NR 1 van gabberend HAAGLANDEN!!! Luister elke Vrijdagavond vanaf 22.00 uur naar: CAFÉ 962, met DJ Theo & Hielke de Kale

http://www.tempo962.com

De overige tijden zijn: Vrijdag 22.00 tot 8.30 uur, Zaterdag 20.00 tot 8.30 uur & Zondag 20.00 tot 8.00 uur, dit alles op de 96.20 Mhz.


Worldwave Radio Eindhoven
Sinds kort kun je het internet radiostation Worldwave Radio uit Eindhoven online beluisteren! http://listen.to/worldwave

Email: worldwave@usa.net

 

Nieuws  16-07-2000


Het Favoriet Team
Ergens op de veluwe- Nu ook op internet te vinden : de site van het favoriet team en zij zijn een feestzender en zenden dan ook alleen uit op feestdagen zo rond de kerst(1e en 2e kerstdag op de 103.90Mhz) Voor meer informatie zie hun site: http://www.favorietfm.x1.nl


Piraat die goed doet, goed ontmoet
Etherpiraten die uitzenden voor een goed doel, zijn beter af dan collega's die het enkel doen voor hun eigen lol. Dat bleek gisteren toen medewerkers aan een zendmarathon in Holten/Rijssen voor de rechter stonden. De illegale sessie was door tientallen winkeliers in vooral Nijverdal, Rijssen en Holten gesponsord. De opbrengst (2700 gulden tot de derde inval van de Radio Controle Dienst) ging naar het brandwondencentrum in Beverwijk.

Politierechter mr. L. Vogel neemt nota van de intenties van de piraten. 'Ik zeg niet dat het mag omdat het voor een goed doel is, maar hou er wel   rekening mee in de strafmaat.' Tegen organisator H. (26), vaker veroordeeld   voor hetzelfde vergrijp, was 2000 gulden boete en een week voorwaardelijk geëist. Het wordt 1000 gulden. De rechter is ook coulant omdat de in beslag genomen apparatuur 10.000 gulden zou kosten.

Haaspiraat (bron Twentsche Courant/Tubantia)


Hoeheetutfm! met uitroepteken!
Alkmaar-Surf nu ook eens naar de site :  http://come.to/hoeheetutfm!

Het uitroepteken mag je niet vergeten. Overigens ze hebben geen vaste uitzendtijden en zijn te vinden op de 99.30Mhz met 60Watt in stereo.


Hitradio Musicstar Fm
Noord-Limburg- Het is bijna zover,even een paar dagen er tussen uit er we beginnen met meer vermogen en in stereo en binnen 'n paar dagen zijn we weer te beluisteren op 105 FM dus tot gauw. Elke dag van 19.00uur tot en met 07.00uur in de ether op de 105 Mhz. Voor meer informatie : http://fly.to/hitradiomusicstar


Future FM
Noord-Holland- Future FM - Dance Radio - STEREO/RDS/1500 WATT
De beste Dance, Trance, Club en Speed Garage! Elke zaterdag en zondag te beluisteren van 21.00uur tot en met 09.00 's ochtends. Bellen mag ook : 065-0486307  http://www.futurefm.cjb.net


Aanmeldingen?
Wederom gigantische hoeveelheden aanmeldingen, meer dan 100 in 1 maand tijd, helaas is het er nog niet van gekomen om deze te verwerken en op de site erbij te zetten. Dus weest niet ongerust....

 

Nieuws  14-07-2000 en 15-07-2000


Radio de Eendracht
Utrecht- Op de site was al te lezen dat Radio de Samenwerking is verhuisd naar de 96.4 mhz. Jullie vroegen zich af wat Radio de Eendracht zou doen. Nou die gaat vanaf a.s. zaterdag dus ook naar de 96.4 mhz. Wij hebben een steunzender staan op de 99.4, mhz die je verwijst naar de 96.4 mhz.
Ik kan je niet zeggen wat de andere twee stations, Moonlight en Concorde doen, die zijn lang niet zo hard qua zender, als de Samenwerking en de Eendracht (zaterdag nieuwe zender) dus hun hebben er geen last van denk ik.


Luister dus 96.4 M.H.Z op zaterdag van 9.00 uur tot laat in de nacht naar de Eendracht op zondag van 9.00 uur tot meestal 23.00 uur naar de Samenwerking.  96.4 M.H.Z de gezelligste frequentie van Midden Nederland!!!!!

Een bekende? Radio 7 FM
Rotterdam- De nummer geen hitradio vanuit zoals hij zelf zegt: De mooiste stad van Nederland. Te vinden op de 88.80Mhz en voor de uitzendtijden en meer info surf naar:   http://www.radio7fm.net


Radio Het dalton Team
Geesteren-Regelmatig te vinden op de 97.50Mhz met 200Watt tot ver in de regio te horen: Het dalton team


Ontvangstrapportje Duitsland

Monday, 10.7.00
6219 khz 20.28h LHH 33323
1646 khz 20.42h Hertog Jan 45334
1646 khz 20.51h Toulouse 45324
1636 khz 22.35h Tijdbreker 45234
6295 khz 22.53h Planet Radio 44334
6219 khz 22.58h LHH 44324

Rx:TechniSat ATS-909

Antenna (5-30 Mhz): 8m wire indoor

Antenna (MW/76mB): GRAHN GS2 & MW-2-3

QTH: Eimeldingen, South-West Germany,10 km north/Basel

 

 

Nieuws  12-07-2000 en 13-07-2000Verhuizing?

Afgelopen zondag is de Utrechtse zender : Radio de Samenwerking van frequentie veranderd. Niet meer te beluisteren op de oude vertrouwde 99.40Mhz maar verhuisd naar de 96.40Mhz. Dit doordat er een nieuw lokaal radiostation uit Zoetermeer de uitzendingen verstoorde(of andersom) en luisteraars uit de regio Alphen last hadden van... Door twee zenders in de lucht te hebben, een op de 99.40Mhz en eentje op de 96.40Mhz werden mensen geattendeerd op de nieuwe frequentie van Radio de Samenwerking. Bovendien is deze frequentie/zender een stuk harder in de regio waardoor nog meer mensen kunnen genieten van de uitzendingen van dit radiostation. Wij zijn benieuwd wat de andere radiostations doen die deze frequentie deelden? zoals: de eendracht en moonlight.

Radiozielepoot
Dokkum- iedere dinsdagavond van 07.00uur tot en met 10.00uur in de ether op de 97.70Mhz met 150 Watt in de ether geslingerd. Surf nu naar dit internet adres om meer te weten te komen over onze zielepoot, sjoerd:

http://www.radiowereld.nl/radiozielepoot icq: 76344335 en 27mc kanaal 38


Etherpiraat uit de lucht....
Heerde, 4-7-'00. Radio Vrij Heerde is om 20.05 uur uit de lucht gehaald door dhr. van Essen en Vermeulen. Nog 40 seconden op de cd speler en daarna zou hij stoppen voor die dag. Dat is gebeurd,maar niet op de gewone manier. De heren zijn nog op zoek geweest naar een eindtrap maar die bleek er dus niet achter te zitten. "Je draait zo hard" werd gezegd door van Essen.....


DECIBEL
Nunspeet- geen decibel meer op de 60cm dus deze niet meer tussen de piraten op 60cm maar nog wel in de ether op de 3meter band. Op de 97.4Mhz te beluisteren met 300Watt in stereo.


Arends oog uit de lucht!
Hoogezand-vorige week zaterdag omstreeks 21.30 uur is in Hoogezand de zender "arends oog " uit de lucht gehaald de zender die regelmatig uitzond op de 103.35 Mhz. is nu voor de 3e keer geliqiudeerd . Onze verwachtingen zijn dan ook dat de "etherpiraat" snel weer terug zal zijn in de Ether.

Koos


Country Avond
Ochten Midden Betuwe- zaterdag 15 juli 2000 organiseert de radio Flamingo en Polder Fm uit Ochten een countryavond met de Major Dunee band en wordt allemaal gehouden in zaal de Victory in Ochten

Aanvang 20:00 Kaarten kosten 17,50 en zijn te bestellen bij
Radio Flamingo Tel.en Fax 0344-642054 Email glaponder@hetnet.nl
Polder FM Tel en fax 0344-643160 Email polderfm@freemail.nl

en de Radio Flamingo is er iedere donderdagavond van 18:30-23:00 op 99.4 mhz en Polder FM iedere zaterdagmorgen van 05:00-12:00 via 99.4 mhz
en dat allemaal vanuit Ochten In de Midden Betuwe.

Met vriendelijke groet Radio Flamingo/Polder FM

 

Nieuws  10-07-2000 en 11-07-2000

 

CLOS FM
Tilburg-24uur per dag en zeven dagen per week in de lucht met 300Watt in de ether op de 99.70Mhz natuurlijk in stereo: 'Clos FM'  .
Oftewel : Nederlands en Engels talige muziek voor jong en oud; dus voor elk wat wils.


Decibel
Ryssen- 's avonds en 's nachts op de 60cm te vinden met 100Watt in stereo. Dit is de frequentie : 486.20Mhz en natuurlijk met de alom bekende internet site :  http://www.kwik-net.nl/users/wr1bbs


Ether schoon?
In de OLON stond een kort berichtje de frequentie van RTB3 zal worden veranderd van 104.9 naar LET OP :-> 92.2 ! ( ex -freq centraal Den Haag )

Tevens zal de Haagse lokale omroep op de ferq van 92 MHz gaan uitzenden is nu 94 MHz  Verder geeft de RDR toe dat DenHaag de 1e stad is de officieel " schoon "is verklaart van illegale zenders

** in de praktijk is dit ook zo er zijn geen piraten te horen zeker na dat men de zender Exclusief heft opgerold deze zond elke avond van 2200 tot 09.00 uit en in het weekend 24 uur lang.

De Zender Exclusief is nu gestopt na dat men 5 keer is gepakt en wil nu legaal worden Op het Internet zeggen veel Haagse zender dat men weer wil gaan beginnen maar in de praktijk komt het er niet van en kijkt men de kat liever uit de boom.

Op het Memu ( van de RDR ) staat nu nog Utrecht en Nijmegen ( Rotterdam en Amsterdam waren al -- volgens de RDR -- "Piraten vrij")

Dit alles heeft te maken met de freq verdeling in sept 2000 - 2001 voor de com. lokale zenders.(lees hierover ook op de internet site onder RDR)

tot zo ver

met vr gr Robert !

 

Nieuws  08-07-2000 en 09-07-2000

 

Zomerfeestje?
Baarle-Nassau- Op 19 augustus zal er weer een feest gegeven worden op de belgische-nederlandse grens. Een heus piraten festijn met muziek en drank en natuurlijk...... . Je kunt hier gewoon camperen of overnachten in een lokaal hotel. Voor aanmeldingen, vragen en nog veel meer:

komopdeband@hotmail.com
of
P.O.Box 136, NL-5110 AC Baarle-Nassau


Zender??
't Zandt-(gro)- Wij (Rodeo en Anita) sturen jullie even een foto van onze zender die nu waarschijnlijk al is vernietigt, be muller heeft ons al 3 keer gepakt dus het laat nog even op zich wachten dat wij weer terug komen!

Zie voor de foto: fotoboek

Tevens zijn er weer nieuwe foto's in het fotoboek opgenomen!!!!


Grosdiesel
Beckum-Dit dankzij goede kameraden en met veel plezier dus luister allemaal op de 92.3fm in stereo.

Vermogen  = 400 Watt
Tijdstip = geen vaste tijdstippen
Locatie = Beckum

 

Nieuws  07-07-2000  


Signal Zender is verhuisd

Dit betekent ook dat ik een nieuwe adres heb! Mijn nieuwe adres is http://www.geocities.com/signalzender

Mijn oude adres was http://www.crosswinds.net/~signalzender

Vergeet je bookmarks niet bij te werken!

Alvast bedankt

Groeten Arjan,
Signal zender


Rustig?
De laatste tijd lijkt het het rustig op de site, maar niets is minder waar...achter de schermen zijn wij druk bezig met een verbeterde site en die volledig database driven is, kortom....wij gaan door...jullie ook?


Alien broadcasting
Vlaanderen-met 1Watt in de lucht, zoveel als mogelijk op de 97.70Mhz. Kortom een heel eigenwijs zendertje: Alien Broadcasting.

 

Nieuws  05-07-2000 en 06-07-2000 


Radio 's-gravenhage?
Radio 's-gravenhage is weer verhuist naar het volgende adres....... http://www.sgravehage.com

Het oude adres was http://www.homestead.com/sgravenhage

B.V.D. Rob van Dijck.......Radio 's-gravenhage 91.30 fm

Etherpiraten Nieuws het friese haagje!!
Het nieuws van het friese haagje is binnen en is wederom verwerkt op onze site onder : nieuws!


Attentie!!
Actie voeren heeft geen zin, het mag simpelweg niet...dit maakt
het echter wel extra spannend. De radiopiraten die legaal zijn geworden hebben niet de charme of eigenschappen die zij eerder hadden. Dit komt enkel en alleen door de gedachte : hoe overleef ik de opgelegde procedure's en hoe krijg ik daarmee toch voldoende luisteraars om een bestaans-recht te hebben.

Tuurlijk, de huidige commerciele radiostations hebben enkele goede
programma's, maar er wordt geen radio gemaakt voor luisteraars
maar voor adverteerders. Dit uit zich in goede programma's maar
met muziek die "veilig" is om te draaien.

Het aantal "kleine" radiopiraten zal afnemen, leef nu en doe mee
een radio station voor midden Nederland op te richten... nog een keer.
Het mag niet............... maar het is zooooo leuk.

Geef aan wat je inbreng is!

mail:  startopfm@hotmail.com

 

           
                 Copyright © 1999 Etherpiraten.com All Rights Reserved.