Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3585

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel AT: 36 aanvragen voor kleinvermogen am-vergunning punt 14 Jun 2016 08:12
Het Agentschap Telecom heeft sinds 11 mei in totaal 36 aanvragen voor een zogenaamde ‘Kleinvermogen AM-vergunning’ ontvangen. Dit heeft Mirjam Suurmeijer van het Agentschap Telecom aangegeven tegenover MediaMagazine.

Kleinvermogen middengolfzenders
Sinds 11 mei jl. kunnen er vergunningen voor zogenaamde ‘kleinvermogen’ middengolfzenders worden aangevraagd bij het Agentschap Telecom. Het Agentschap maakt onderscheid in drie nieuwe categorieën voor laagvermogen-middengolf: hobbyradio (zenderuitgangsvermogen van maximaal 1 watt), kleine omroep (vermogen tot maximaal 100 watt) en een laagvermogen middengolfzender voor evenementen.

36 aanvragen
Na een maand staat de teller bij het Agentschap op 36 aanvragen voor kleinvermogen middengolfzenders aldus het Agentschap Telecom. Voor de categorie ‘hobbyradio‘ zijn 7 aanvragen ontvangen en voor de categorie ‘kleine omroep‘ zijn 29 aanvragen ontvangen aldus Mirjam Suurmeijer van het Agentschap Telecom. Er zijn geen aanvragen binnengekomen voor de categorie laagvermogen middengolfzender voor evenementen.

Eerste vergunningen verstrekt
Het Agentschap Telecom is deze week begonnen met het verstrekken van de eerste vergunningen naar de aanvragers. Suurmeijer geeft tegenover deze website aan dat er geen overzicht van de uitgegeven vergunningen op de website van het Agentschap Telecom wordt gepubliceerd.

Aanvragen
De aanvragen kunnen worden ingediend met een elektronisch formulier dat beschikbaar is op de website van het Agentschap Telecom. Aan het aanvragen en het houden van een vergunning zijn ook kosten verbonden. Het Agentschap brengt voor het verlenen van de vergunning € 153,- in rekening. Voor het toezicht in de categorie tot 1 Watt wordt € 161,- in rekening gebracht, en voor de categorie tot 100 Watt € 428,-. Voor het uitzenden op de middengolf is ook toestemming van het Commissariaat voor de Media nodig.

[MediaMagazine]

Trefwoorden: agentschap telecom 36 aanvragen ontvangen suurmeijer middengolfzenders vergunningen categorie website euro;



<< Terug