feed Nederlandse Etherpiraterij Nieuws

heb jij nieuws?
ons !!

nieuws artikel
Fotos 60cm meeting in Peize uit 1994!!
punt
2015-09-02-yagi te koop.JPGFotos en klein stukje tekst, ingezonden door Wietse ( Radio Palermo ) waarvoor onze dank.
Deze zijn terug te vinden na het inloggen in het menu onder Geschiedenis > DX60cm > Meeting Peize.

Heeft u ook foto's uit vervlogen tijd, 60cm, 3mtr, middengolf, stuur deze dan op met klein verhaaltje naar Johnny.
Wij zullen trachten deze dan zo spoedig mogelijk op de juiste plek op deze website te plaatsen.

Mvg Het Epc team!

nieuws artikel
Platenmarkt bij het Vinylparadijs in Geesteren(ov)!!
punt
2015-08-19-Platenmarkt 29 augustus.jpg29 augustus aanstaande organiseert het Vinylparadijs een geweldige platenmarkt bij de winkel van het Vinylparadijs aan de Langeveenseweg 23 te Geesteren (ov)
 
Dit keer met extra particuliere verkopers.
 
Aanvang: 9:00 – 17:00
 
De koffie staat zoals altijd voor iedereen klaar.

nieuws artikel
BNA haalt onbemande 'Drentse Hit Meisters' uit de lucht!
punt
2015-07-31-IMG-20150731-WA0089.jpgEerder vanavond rond de klok van zeven uur is de vanuit de locatie Barger-Compascuum (gemeente Emmen, provincie Drenthe) draaiende etherpiraat 'Drentse Hit Meisters' uit de lucht gehaald door de BNA, de Duitse tegenhanger van het Nederlandse Agentschap Telecom. Voor zover bekend is dit de eerste actie van de BNA op nederlands grongebied zonder ondersteuning namens het Agentschap Telecom.

De ambtenaren hebben tijdens de werkzaamheden de gebruikte zender met een geschat vermogen van driehonderd watt samen met de overige apparatuur zoals de stream-pc in beslag genomen. In tegenstelling tot de door het AT normaal gevonden activieten zijn er ditmaal geen onderdelen vernield of weggenomem van de mast.

Namens het gehele EPC team succes met de wederopbouw die waarschijnlijk zeer binnenkort wel weer plaats gaat vinden!

nieuws artikel
Kort onbemand avontuur voor Anti AT en Bosgigant
punt
2015-07-28-pbZiSdx.jpgActief zijn ze de laatste dagen de heren van het Agentschap Telecom, dit keer moest de zender schuilgaand onder de naam 'Club Anti AT en de Bosgigant' het ontgelden. De onbemand geplaatste opstelling in de omgeving van Vilsteren hield het wel geteld negentig minuten vol voor de boswachter ter plekke was, de man was druk doende om de stormschade op te ruimen en stuitte toen op de opstelling.

De aanwezige aggregaat is door de man uitgezet waarna er contact is gezocht met Politie en het AT, beide partijen waren relatief snel aanwezig waarna de ontmanteling ook zo gebeurd was. Tijdens de actie onder leiding van Harry Nijland is de gehele opstelling inclusief zender (een enkele mosfet), aggregaat, computer en mast meegenomen door het AT en de gemeente. Om de aggregaat draaiende te houden was er een 60 liter vat met brandstof aanwezig ook deze is door de ambtenaren in beslag genomen.

Na een korte zoektocht door Meer

nieuws artikel
Nieuwe ontvangst locaties voor piraten stream toegevoegd!!
punt
2015-07-24-Stream Hoorn en Nijkerk.pngDe afgelopen week hebben wij weer een tweetal nieuwe ontvangst locaties voor onze piraten streams toegevoegd.
Dit maal niet in de gebruikelijke provincies maar te weten in Nijkerk - Gelderland & Hoorn - Noord-Holland.

Wij hopen met de nieuwe ontvangst locaties weer wat nieuw aanbod aan piraten stations toe te voegen aan ons stream aanbod.
Denk jij ook nog iets te kunnen toevoegen aan ons stream aanbod en lijkt het je leuk om een stream te verzorgen??
Neem dan voor meer informatie over een stream even contact op met Michel alias Ontvangst Emmen.

Op de kaart hiernaast is weer een nieuw overzicht van actieve ontvangst locaties van on Meer

nieuws artikel
Gehele opstelling Grote Boer in beslag genomen
punt
2015-07-24-etqqZit - Imgur.jpgNa de Drommelse Jongens gisteren is het vandaag de beurt aan de Grote boer die sinds afgelopen woensdag via de 94.50MHz een uitzending verzorgde om de gehele opstelling in een vrachtwagen van de gemeente te zien verdwijnen. Naast de medewerkers van de gemeente Olst-Wijhe was namens het Agentschap Telecom Harry Nijland aanwezig.

De zender opgesteld in de buurtschap Middel nabije Raalte had een geschat vermogen van 1 kilowatt en de gebruikte antennes hingen op een eveneens geschatte hoogte van 30 meter. Tijdens de actie zijn alle onderdelen inclusief de mast in beslag genomen door het AT en de gemeente. De mast was door het station reeds ontdaan van de banden, dissel en lier, helaas had dit weinig nut en verdween na het ontdoen van de staalkabels alsnog in de vrachtwagen van de gemeente.

Uit woorden van Nijland kon gemaakt worden dat er vanuit hogerhand bepaald is binnen het Agentschap Meer

nieuws artikel
AT haalt onbemande Drommelse Jongens neer
punt
2015-07-23-VhS5UOa.jpgZojuist is de onbemande zender Drommelse Jongens draaiende via de 95.90MHz vanuit de omgeving van Zwolle opnieuw uit de lucht gehaald, tijdens de actie was het Agentschap Telecom (de Heren Nijland & Russchen) aanwezig in samenwerking met de politie en gemeente.

Tijdens de actie is de volledige installatie meegenomen, het zou hierbij gaan om sowieso de zender, mast en stream-pc. De mast en zender zijn inmiddels bij het politiebureau Zwolle geparkeerd, de zender zal worden gedemonteerd door het AT en als schroot eindigen. Alle overige spullen aanwezig op locatie zijn door het AT meegenomen richting het hoge noorden.

Namens het EPC team succes gewenst met een eventuele terugkeer op de drie meter! 

nieuws artikel
Agentschap Telecom actief in omgeving Staphorst
punt
2015-07-21-pi8Q0ie.jpgOndanks de bouwvak is het aardig rustig op de band en mocht er een piraat draaien is het meestal onbemand, zo ook de Platenboer in samenwerking met Station EPS. Het station draaiend vanaf een onbemande locatie in de omgeving van Staphorst was de uitzending begonnen op maandagavond rond de klok van 20.00 uur en een kleine twintig uur later was het alweer gebeurd. Dit maal door toedoen van het Agentschap Telecom, die opnieuw lieten zien niet voor wat sloopwerk weg te lopen.

Tijdens de eerste poging van het AT om de gehele opstelling mee te nemen werden ze ruw gestoord door omstanders, als reactie hierop kozen ze maar al te snel het hazenpad waardoor de gebruikte zender met een vermogen van 425 Watt en stream-pc in veiligheid gebracht konden worden. Om de actie niet als verloren te beschouwen is het AT teruggekeerd (dit maal met politie ondersteuning) en heeft men in tweede instantie alsnog de nodige zaken kunnen vernielen, waaronder een staalkabel en topbuis.

Naast de aangebrachte vernielingen zijn de gebru Meer

nieuws artikel
Onbemande CMF & Marantz uit de lucht gehaald!
punt
2015-07-17-GxOwpjl.jpgZojuist is de onbemande zendlocatie van de zender CMF & Marantz draaiende via de 97.30MHz vanuit de omgeving van Fleringen (gemeente Tubbergen, provincie Overijssel) door het Agentschap Telcom (Theo Brouwer) in samenwerking met de Poltie, mensen van de provincie en een plaatselijke loonwerker opgedoekt. Met grof geschut is de kokermast die gebruikt werd naar beneden gehaald, de boom waaraan deze bevestigd zat bleek niet bestand tegen een kettingzaag.

De gebruikte  zender een type T2000 van het merk Elenos is achter in de golf van het AT geeindigd samen met de gebruikte aggregaat, de mast zou opgehaald worden door de loonwerker maar dit is tot op heden niet gebeurd. Foto's zeggen meer dan duizend woorden, deze zijn hier te vinden.

Namens het EPC team succes met de wederopbouw en tot horens!

nieuws artikel
Uitzending radio M.B.X beƫindigd door AT
punt
2015-07-03-CI-Whc0VEAAtENZ.jpgVanmorgen rond de klok van negen uur is de zender M.B.X. vermaand de uitzending te doen stoppen door het Agentschap Telecom, aanwezig namens het AT waren de heren Brouwer en Nijland. Als de geruchten waar zijn waren de heren in Twente aanwezig voor een ander station dat op tijd de zender heeft uitgezet, helaas was het voor de M.B.X. toen al te laat.

Het station draaiende vanuit de omgeving van Denekamp was te beluisteren op de 95.00MHz en had een geschat vermogen van 1100 watt waarbij de antennes op plusminus 20 meter hingen. Ondanks dat de ambtenaren ter plaatse de boete zelf niet bepalen, werd de kostenpost op circa 1250 euro geschat, dit na het toepassen van de spijtoptantenregeling.

Namens het EPC team gecondoleerd en hopelijk snel tot een volgende keer!

nieuws artikel
Station Pijl & Boog uit de lucht gehaald!!
punt
2015-06-28-IMG-20150628-WA0004.jpgVanmiddag 28 juni is rond de middag het station Pijl & Boog uit de lucht gehaald.
De onbemande zender werd door het Agentschap Telecom opgespoord en gesloopt.
Namens het Agentschap Telecom waren de heren Brouwer & Prijt aanwezig.

Ze hebben de telefoon, sturing & stereo die werd gebruikt in beslag genomen en de eindtrap werd gesloopt.
Zoals jullie rechts op de foto kunnen zien is er weinig meer over van de kast en kan deze als verloren worden beschouwd.

Namens het EPC team wensen wij het station Pijl & Boog succes met de eventuele wederopbouw.

nieuws artikel
Kort maar Krachtig door BNA uit de lucht gehaald
punt
2015-06-27-IMG-20150627-WA0102.jpgZaterdagmiddag rond de klok van half drie is de zender KmK (Kort maar Krachtig) door de BNA (het Duitse AT) uit de lucht gehaald. De Nederlandse piraat had de zender en mast in Duitsland geplaatst om zo de acties van het AT te ontlopen. Helaas mocht dit weinig baten, aan het einde van de ochtend kwam het BNA in beeld rondom Emlichheim en werden ze al snel gespot in de omgeving van de zender. Na waarschijnlijk een overleg op het politiebureau in Emlichheim is er besloten om tot actie overgegaan.

Rond de klok van half drie is de zender gesitueerd in een zeecontainer uitgeschakeld, dit met hulp van de plaatselijke politie en brandweer, de laatste aanwezig om de container te ontdoen van zijn sloten. Ondanks de preparatie van de container was de klus relatief snel geklaard door de brandweer.

Ondanks alle stampei en het grote aantal aanwezigen vanuit de overheid is slechts de laptop, sturing en de tussentrap meegenomen door de mensen van de BNA, alle overige onderdelen waaronder de gebruikte mast en zender Meer

nieuws artikel
Radiofrequenties opnieuw in de veiling
punt
2015-06-26-363510862_deadc5170e_z.jpg

Ergens in de periode tussen nu en uiterlijk het voorjaar van 2017 moet het gaan plaatsvinden, de veiling voor commerciële radiostations om een vergunningen met minder voorwaarden en een lange(re) looptijd te verkrijgen voor de komende tien jaar op de (overvolle) Nederlandse FM en DAB+ band. De middengolffrequenties worden niet geveild maar verdeeld onder belangstellenden, daarnaast zullen deze gaan dienen  voor evenementenvergunningen.

Dit stelt tenminste minister Kamp van Economische Zaken en staatssecretaris Dekker van Onderwijs Cultuur en Wetenschap mede namens minister Dijsselbloem van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer. Of het er allemaal van komt zoals de bewindvoerders het stellen is nog maar de vraag aangezien De Tweede Kamer volgende week met Kamp over de veilingen debatteert, tot op heden was de PvdA niet voor het opnieuw veilen van de frequenties.

De minister stelt dat "Een veiling van vergunningen met minder voorwaarden en een lange looptijd geeft Meer


nieuws artikel
Politie en AT halen station DKP uit de lucht
punt
2015-06-25-cpidYf9.jpgHet was al weer even rustig als het om onbemande stations en het AT ging maar vandaag was het dan toch weer raak. Opgehangen in een GSM mast in de omgeving van recreatieterrein Zwarte Dennen te Staphorst was het de zender van Stadio DKP die het moest ontgelden. Op last van het AT ondersteurd door de plaatselijke Politie is een klimploeg bevolen om de zender te ontmantellen.

De 160 watt sterke zender was sinds dinsdag te beluisteren in de omgeving, samen met een enkele antennene op ongeveer 42 meter kwam het signaal een aardig eindje weg. 

Namens het EPC team succes met een eventuele wederopbouw, foto's staan HIER.


Meer nieuws vind je in het nieuwsarchief