feed Nederlandse Etherpiraterij Nieuws

heb jij nieuws?
ons !!

nieuws artikel
34-jarige man aangehouden voor mishandeling Theo Brouwer!
punt
2016-04-18-KnooienPolitie.jpgLangeveen - Politie heeft een 34-jarige man uit Hengelo aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van de toezichthouder die clandestiene zenders opspoort.

Op zondag 17 april omstreeks 15.00 uur voerden twee bijzondere opsporingsambtenaren (BOA) van Agentschap Telecom een controle uit aan de Rouweweg in Langeveen. In de boom werd onder andere een zendmast waargenomen. Toen de controleurs het erf op liepen richting de woning kwamen er vier mannen hun richting oplopen. De controleurs vertelden wie zij waren en waar ze voor kwamen. Ze zeiden tevens dat ze alleen kwamen kijken en niets in beslag namen.

Één van de aanwezige mannen nam meteen een dreigende houding aan door zijn vuisten te ballen en dreigende taal te roepen. De man sloeg in de richting van controleurs. Deze konden zijn slag echter ontwijken. De BOA’s maakten daarop aanstalten om weer weg te gaan om de situatie niet te laten escaleren. Op dat moment kreeg de 60-jarige BOA een klap in zijn gezicht. De me Meer

nieuws artikel
De opname stream is gevuld met nieuwe opnames!
punt
2016-04-05-89060ee2-a6f4-41e9-b08c-19c9df3121aa.jpgBijna anderhalf jaar na de introductie van onze 'opname stream' draaide er nog steeds het zelfde setje opnames met daarbij een aantal 'foute opnames' die onder andere ruis bevatten. Eerder vandaag is er een nieuwe set aan opnames toegevoegd en zijn alle oude opnames verwijderd. Op het moment van schrijven zijn er 24 opnames aanwezig in de cyclus, dit aantal zal de komende dagen gestaag aangevuld gaan worden.

De manier waarop de opnames opgehaald worden voor de stream is veranderd waardoor we de mogelijkheid hebben om tussendoor vaker de opnames te wijzigen, we zullen dan ook met regelmaat nieuw werk toevoegen. Hierdoor zal er vanaf heden weer een gevarieerd aanbod te horen zijn. De opnames zijn ook ditmaal weer afkomstig van Piratenopname.nl, mocht je zelf een toevoeging hebben voor zowel de 'opname stream' als de opname website kun je contact opnemen met Meer

nieuws artikel
Druk weekend voor het Agentschap Telecom
punt
2016-04-04-12592594_1072943032773317_5747133071720135815_n.jpgNadat eerst Albert de Boer vrijdagavond om 22:30 uur uit bed gebeld was door de dj's Barend en Wijnand van 3FM moesten de heren de Boer en Russchen zaterdag alweer vroeg op pad om enkele illegale zenders uit de ether te halen. De eerste zender die uit de lucht gehaald moest worden was tot de inbeslagname eigendom van station KOS FM (Keals oet Soasel) draaiende vanuit Saasveld (Gemeente Dinkelland, Overijssel). Het station verzorgde zoals ieder jaar een weekendlang plezier in de feesttent en middels de 97.30MHz. Na enkele gaten gemaakt te hebben in de deur om te kijken naar de beveiliging, is de beveiliging verwijderd door deze kapot te slijpen waarna de stuurzender en MPX-tuner zijn meegenomen. De eindtrap is onklaar gemaakt en coax is doorgeknipt. Enkele foto's zijn hier te vinden.

Vervolgens was het de beurt aan Station Los Banditos, eveneens bezig met een illegale uitzending, dit station w Meer

nieuws artikel
Piratenlegende Golden Oldie Man is niet meer!!
punt
2016-03-26-d48ed900e79fa9547169c26138b4cd8d_XS[1].jpgVandaag goede(slechte) vrijdag 26 maart 2016 kwam ons het treurige bericht onder ogen dat de piratenlegende Golden Oldie Man uit Slagharen niet meer onder ons is. De Golden Oldie Man draaide jarenlang zijn plaatjes uit de linker vleugel van het gebouw in Slagharen hoe hij dat altijd zo mooi kon zeggen. Vele uren luister plezier hebben we gehad eerst op de 95.1 mhz en later op de 95.9 met een vast programma op de zaterdag.

De crematie zal in besloten kring plaats vinden.
Voor wie er behoefte aan heeft is er wel de mogelijkheid om afscheid te nemen op donderdagavond 31 maart 2016 in aula Hazepad 1 te Slagharen.

Namens het EPC team willen wij de familie, vrienden en kennissen veel sterkte toewensen met het verlies van piratenlegende Golden Oldie Man uit Slagharen.

[foto: TeamFM]

nieuws artikel
Vlaaiensound!!
punt
2016-03-21-vlaaiensound.jpghttp://www.limburger.nl/cnt/dmf20160320_00012284/de-man-achter-de-vlaaiensound

Vlaaiensound??? U had er net als ik/wij natuurlijk nog nooit van gehoord, lees het artikel maar eens, mooi stukje leesvoer.

Bron: http://www.limburger.nl

nieuws artikel
Station KVP op heterdaad betrapt!
punt
2016-03-21-IMG-20160321-WA0007.jpgEerder vanmorgen is de zender 'Kats van't Padje' in samenwerking met de Felzie FM (Station KVP) uit de lucht gehaald tijdens opruimwerkzaamheden op een onbemande locatie. Het station was sinds gisteravond te beluisteren in de omgeving van Hardenberg middels de 96.50MHz. Terwijl de zender reeds in handen was van de heren zijn ze klemgereden door een Caddy van Staatsbosbeheer waarna deze de plaatselijke Politie heeft ingelicht. Op hun beurt heeft de Politie contact gezocht met het Agentschap Telecom, deze lieten weten de mast al enkele weken in de gaten te houden maar niet direct stappen te ondernemen.

Het station heeft de apparatuur (zender van plusminus 1200 watt en de stream-pc) op de antenne na behouden en er zal vanuit het AT geen strafrechtelijk vervolg komen op deze actie, voorwaarde is wel dat de gebruikte antenne in de mast blijft hangen tot het onderzoek van de mastbeheerder afgerond is. De kosten gemaakt door T-Mobile en KPN zullen verhaald worden op de mensen achter het station.

Name Meer

nieuws artikel
Groesbeekse zanger Wim Liebers overleden
punt
2016-03-20-sunstr92vaarwel.large.jpg

GROESBEEK - Zanger Wim Liebers uit Groesbeek is overleden. Hij was bekend als frontman van The Sunstreams.

Met die formatie scoorde hij vele hits, waaronder "Aan de grens van de Duitse Heuvelen", dat in 1979 de derde plaats haalde in de hitparade.

Zijn bijnaam was De Bul. Na The Sunstreams maakte hij nog deel uit van Summersound. Liebers stond bekend om zijn eigen karakteristieke stijl als accordeonist. In 2007 moest hij vanwege nekklachten zijn carrière beëindigen.

Wim Liebers is zeventig jaar geworden.

bron: omroep gelderland


nieuws artikel
EPC server opschoondag zaterdag 19 maart!!
punt
2016-03-18-server_werkzaamheden.jpgZoals we jullie aan het begin van dit jaar beloofde d.m.v. ons Nieuwjaars nieuwsbericht, zal EPC dit jaar vernieuwend zijn!
Omdat het morgen toch Landelijke opschoondag is, leek dit ons een goede dag om ons serverpark eens op te schonen.

Afgelopen november tijdens een preventieve onderhoud bleek onze oudste server erg warm te worden. De oorzaak was al snel gevonden, 6 van de 9 koelers bleken volledig stil te staan!! Waarschijnlijk is een defect in de printplaat de oorzaak, door de koelers wat te wisselen kon de CPU wel weer voldoende gekoeld worden zodat hij nog weer even verder kon. 

Maar het was ons nu wel duidelijk dat het zo niet langer kon en daarom schonen we hem morgen 19 maart letterlijk op.
We vervangen hem door efficiëntere HP dl160 server die ook nog eens 6x sneller is!!

De werkzaamheden vinden plaatst morgen zaterdag 19 maart vanaf 10:00 tot uiterlijk het einde van de middag.

nieuws artikel
Drie stations de klos binnen 24 uur!
punt
2016-03-11-GdJdAPA.jpgHet Agentschap Telecom zit niet stil de laatste weken en zo ook gisteren en vandaag niet, ruim buiten de kantooruren is gisteren de etherpiraat 'Radio Bianca' uit de lucht gehaald. Aanwezig bij het station dat met een enkele MOSFET uitzond vanuit de omgeving van Denekamp waren de heren van der Star en Brouwer. De uitzending zou vanaf de locatie Almelo uitgepeild zijn maar over een boetebedrag zijn geen uitspraken gedaan door de heren.

Een paar uur later op de vroege vrijdagmorgen was het raak in Saasveld waar de uitzending van het Soasels Trio op de planning staat. Het station dat met een geschat vermogen van 1900 Watt en een enkele antenne provisorisch in een boom gemonteerd zijn uitzending vanaf een andere locatie aanstuurde is de gehele opstelling kwijt geraakt. Naast de gebruikte zender van het merk Elenos ging het onder meer om de gebruikte computer inclusief dongle en de sturing. Inmiddels is het station weer te beluisteren via de 94.50MHz!

Het derde station waren de heren draaiende onder de Meer

nieuws artikel
Opnieuw een korte uitzending voor station KMK!
punt
2016-02-29-RZUiDWt.jpgDe meeste mensen zullen zich de stunt van vorig jaar nog wel herinneren, de 70+ meter hoge zendmast net over de grens bij Lingen die ineens samen met de overige apparatuur verdwenen was na het stilleggen van een grootschalige operatie gestart door de Duitse autoriteiten. Een actie van de zender 'Kort maar Krachtig' ook wel afgekort tot KMK, en ook dit jaar stond er weer een uitzending op de planning, ditmaal vanaf een onbemande locatie nabij het Duitse plaatsje Schöningsdorf, niet ver verwijderd van de Nederlandse grens. Evenals vorig jaar geen gebrek aan hoogte en vermogen bij dit station, helaas voor de mensen achter het station en de luisteraars was er dit jaar minder geluk en waren de Duitsers tot op de tanden gewapend om het geheel relatief snel te beëindigen.

Waar de uitzending eigenlijk gepland stond voor vorig weekend moest het geheel een week verlaat alsnog doorgang vinden na Meer

nieuws artikel
Muzikant Appie Koop uit De Lutte overleden
punt
2016-02-25-image-5760174.jpgDE LUTTE - Op 75-jarige leeftijd is afgelopen dinsdag (23 februari) Appie Koop overleden. Als horeca-ondernemer maar vooral als muzikant genoot de Luttenaar bekendheid in heel de regio. Hij maakte deel uit van de Wiconé’s en later Country, twee orkesten die vooral in de jaren zestig en zeventig menig dansavond en bruiloft in de regio muzikaal opluisterden.

De liefde voor muziek liep als een rode draad door het leven van Appie Koop. Al op jonge leeftijd leerde de Luttenaar accordeon spelen. Alles uit het hoofd. Tot het laatst toe bleef hij muziek maken. Vorige week dinsdag, slechts een week voor zijn overlijden, werd hij thuis nog opgezocht door de Boeskool Toppers, het smartlappenkoor uit Oldenzaal dat hij begeleidde. Op zijn ziekbed begeleidde hij ‘zijn’ koor voor de allerlaatste keer bij drie nummers. Afgesloten werd er met ‘Bis bald auf Wiedersehen’.

Met zijn vrouw Annie bestierde Appie Koop 23 jaar een café in hartje De Lutte. In 1996 werd Meer


nieuws artikel
Zenders in Ootmarsum en St Jansklooster uit de lucht gehaald
punt
2016-02-23-IMG-20160223-WA0081.jpgNog maar net bekomen en nog met het zweet op het voorhoofd van de nodige acties bij de Firma Bosgigant was het volgens het Agentschap Telecom noodzakelijk om nog een station uit de lucht te halen. Dit maal was de twijfelachtige eer aan de 'Ootmarsumse Piraatjes', deze eveneens onbemande zender geplaatst in de locatie Ootmarsum (gemeente Dinkelland, provincie Overijssel) was rond de klok van twee uur op zondagmiddag de klos.

Ter plaatse is een dubbele Mosfett met een geschat vermogen van 600 watt samen met de bijbehorende sturing in beslag genomen. De zender was verbonden met een tweetal antennes gesitueerd op een oude watertoren met een hoogte van 16 meter, het geheel inclusief de Kuiperberg had een geschatte hoogte van 80 meter boven NAP. Naast de zender en de antenne's is eveneens de gebruikte computer inclusief dongle in beslag genomen. De pijp waaraan de antenne's verbonden waren is in stukken geslepen en op locatie achtergelaten. Het station heeft aan EPC laten weten sowieso weer retour te komen aan Meer

nieuws artikel
Agentschap Telecom een week lang in de ban van de Bosgigant!
punt
2016-02-23-Bosgigant16-V1.jpgEen week lang illegaal een signaal de ether in slingeren middels de 94.50MHz was de bedoeling, sowieso al een uitdaging en helemaal wanneer het over onbemand opgestelde zendinstallaties gaat zo blijkt wel de laatste maanden. Toch was het de moeite en de centen waard om het te proberen volgens de mensen achter station 'Firma Bosgigant'. Weken van te voren ging het verhaal al rond en waren er stelselmatig afbeeldingen te zien waarop gehint werd naar een nieuwe uitzending van de Firma Bosgigant. Waar men vorig jaar hartje zomer al meermaals kennis maakte met het beleid opgesteld in Groningen was het de afgelopen week maar liefst driemaal raak, maar uitgedraaid werd er en een week lang Firma Bosgigant op uw radio was een feit!

Driemaal inderdaad, dat is ook direct het aantal zendinstallaties die na deze week als verloren mogen worden beschouwd. Al begon de week nog zo mooi, van zondag op maandag nacht was het startsein gegeven na het stoppen van de Bentelose Winter Formatie en tot en met donderdagochtend was er geen Meer

nieuws artikel
BNA neemt zender Hully Gully in beslag!!
punt
2016-02-22-BNA_Hully_Gully.pngAfgelopen zaterdag 20 februari is er door de duitse tegenhanger van het AT de BNA een inval geweest bij de geheimezender genaamd Hully Gully, de duitsers hebben een ander beleid dan het AT en komen achteraf controleren nadat er een storing dan wel illegaal signaal is waargenomen.

Aanleiding voor de inval is waarschijnlijk de illegale uitzending van dit station geweest op vrijdag 19 februari middels de frequentie 106.30MHz. Tijdens de actie zijn de gebruikte stuurzender en eindtrap in beslag genomen door dhr. Briest die namens de BNA (Bundesnetzagentur für Elektrizität, Gas, Telekommunikation, Post und Eisenbahnen) aanwezig was 

Het EPC team wenst de zender Hully Gully succes met de eventuele wederopbouw.


Meer nieuws vind je in het nieuwsarchief