feed Nederlandse Etherpiraterij Nieuws

heb jij nieuws?
ons !!

nieuws artikel
Hugo Heideman komt met boek over Piraten in de Achterhoek
punt
2016-11-22-Geheime-Zenders-in-de-Achterhoek-front.jpg

Dit najaar verschijnt een interessant boek over 'Geheime Zenders in de Achterhoek'. Komende zaterdag overhandigt auteur Hugo Heideman het eerste exemplaar op de boekpresentatie aan Bennie Roozegaarde tijdens een Piratenavond in Zalencentrum De Radstake in Varsseveld.

In het boek schrijft Hugo Heideman over het roemruchte radiopiratentijdperk. Rond piratenzenders heeft altijd een zweem van mysterie en illegaliteit gehangen. Er werd in een kat-en-muis spel steeds grootscheeps jacht gemaakt op etherpiraten door politie en Radio Controle Dienst.

Peilingen, razzia’s en politie-invallen waren aan de orde van de dag. Ze lieten zich er niet door uit het veld slaan en zonden snel weer uit vanuit hun studio in een kippenschuur, duivenhok of zolder.

De meeste piraten bedoelden het goed en wilden niet meer dan hun veelal Nederlandstalige liedjes in de ether brengen, omdat deze op de landelijke zenders niet aan bod kwamen.

Radio Milano
In het noorden en oosten van het Meer


nieuws artikel
Wim van Gorkum, de drummer Mood & Fun is niet meer
punt
2016-11-22-Wim-van-Gorkum-rechts-en-Bennie-Hulshof-Foto-Bennie-Hulshof.jpg

Voor zijn allerlaatste optreden struikelde hij over een stoeptegel. Daarna kwam het nooit meer goed. Wim van Gorkum, de drummer van het stemmingsorkest Mood & Fun is niet meer. Hij overleed afgelopen weekend op 71-jarige leeftijd in Groningen.

Lees het gehele bericht bij RTV Noord.

nieuws artikel
Henk Kroezen (De Taclona's) overleden op 60-jarige leeftijd
punt
2016-11-12-IMG-20161112-WA0009.jpgVandaag ontvingen wij als Etherpiraten.com het droevige bericht dat Henk Kroezen afgelopen dinsdag 8 november is overleden op 60-jarige leeftijd. Henk werd bij het grote publiek vooral bekend als zanger van De Taclona's. De band die tussen 1976 en 1981 meerdere singles uitbracht op het Telstar label, was onder andere verantwoordelijk voor hits als "Kom op ga mee", "Als ik in mijn klamboe lig te dromen" en "De eerste zoen".

Names het gehele EPC-team en de bezoekers van Etherpiraten.com wensen wij familie, vrienden en kennisen heel veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

nieuws artikel
Ootmarsumse Piraatjes weer eens de klos!
punt
2016-11-03-CwV0kPhXcAAavWe (1).jpgIn de dagen voor de ‚Äč'Koale kermis" is het een traditie geworden dat er signaal vanuit Ootmarsum (gemeente Dinkelland, provincie Overijssel) te horen is in en om de stad, dit jaar waren het opnieuw de 'Ootmarsumse Piraatjes' die middels de 95.00MHz te horen waren. Helaas mocht het (1e) feest niet al te lang duren ditmaal, na wat kleine technische problemen begon het gebeuren op woensdagavond en binnen 24 uur was het al gebeurd met de eerste opstelling.

Geassisteerd door de plaatselijke Politie en de mensen van Vitens (Waterbedrijf) was het Agentschap telecom even voor 13:00 uur vanmiddag aanwezig om de dubbele MOSFET met een geschat vermogen van 600 watt samen met de bijbehorende sturing in beslag te nemen. Het geheel was net als de voorgaande keren geplaatst op de oude watertoren die samen met de Kuiperberg een geschatte hoogte van 80 meter boven NAP haalt. Naast de gebruikte zender met sturing en de antenne's is eveneens de computer inclusief internet dongel in beslag genomen.

Ond Meer

nieuws artikel
AT en Tennet halen Drentse Piraten Express uit de lucht!
punt
2016-11-01-IMG_7782.JPGZoals de meeste zondagen tegenwoordig was het ook afgelopen zondag weer een drukke dag voor de heren de Boer en Nijland namens het Agentschap Telecom. Om 09:00uur was het tweetal al gespot in Hoogeveen om even daarna door te rijden naar de mast van de Drentse Piraten Express die uitzond op de 95.90MHz vanuit de locatie Elim (Gemeente Hoogeveen, Provincie Drenthe). Dit station zond uit met 600w met een enkele ros bevestigd op 60 meter hoogte. Na 2 uur wachten op een klimploeg werd de gehele installatie met mpx tuner en inclusief 300 meter luidsprekerkabel voor de stroom meegenomen in de Golf Variant van de heren. Verder werd nog even gemeld door de Boer dat hier in de buurt een professionele bende bezig was met zenders op te hangen.

Eventuele foto's kun je hier bekijken.

Namens Etherpiraten.com succes met een eventuele wederopbouw en tot horens!

nieuws artikel
Onbemand station Twentse Dekhengst de klos!
punt
2016-10-15-dj.jpgOp dit moment is de plaatselijke politie in samenwerking met de gemeente bezig om het onbemande radiostation 'De Twentse Dekhengst' te ontmantelen, het station was bezig met een uitzending vanuit de omgeving van Weerselo ( gemeente Dinkelland, provincie Overijssel). Het station maakte hierbij gebruik van een tot mast omgebouwde auto. Op dit moment is het nog onduidelijk wat er met de gebruikte onderdelen gaat gebeuren en of het station vanavond zijn uitzending nog weer kan hervatten.

nieuws artikel
Mac FM & Station uit de lucht gehaald!!
punt
2016-10-02-Mac FM en Dolderslag.jpgVanmiddag 2 oktober is de zender Mac FM & station Donderslag uit de lucht gehaald.
Dit station wou het toch weer eens proberen op de zondag maar dit bleek een slecht idee.

Nadat de heren Theo Brouwer en Prijt namens het Agentschap Telecom in Nieuw Moscou waren geweest bij de Piraten Combinatie Nieuw Moscou, zijn ze nog even doorgereden richting Z.O. Drenthe omdat daar weer verschillende signalen waren waar te nemen.
Helaas voor de zender Mac FM & Station Donderslag hadden de heren van het Agentschap Telecom het op hun zender voorzien.
Gelukkig stond ook deze zender onbemand opgesteld, waardoor enkel materiaal buit gemaakt kon worden.

De zender stond opgesteld achter het tuinbouwcentrum van Klazienaveen en wel bij een warmtekrachtcentrale van Essent.
Nadat het Agentschap Telecom daarachter was werd het beveiliging bedrijf eerst gebeld en was het tijd voor een extra rondje Klazienaveen omdat de brandstoftank toch weer leeg moest schijnbaar vandaag?!

To Meer

nieuws artikel
AT en Tennet halen Station P.C.N.M. uit de lucht!
punt
2016-10-02-image1.JPGEven na half 12 vanmorgen is de onbemande installatie van Station 'P.C.N.M.' verwijderd. De opstelling was geplaatst in een Hoogspanningsmast op een meter of 30 nabij Hoogeveen (Gemeente Hoogeveen, Provincie Drenthe). Ter plaatse namens het Agentschap Telecom waren de heren Brouwer en Preijt vergezeld door 2 mensen van een klimploeg en een aantal agenten.

De 700 watt sterke zender is samen met de computer en dongle in beslag genomen en in de Volkswagen Golf van het agentschap verdwenen. Namens het Etherpiraten.com team succes met een eventuele wederopbouw en voor foto's klik je hier.

nieuws artikel
AT en Boswachter ontmantelen onbemande Poalmoat FM Weerselo
punt
2016-09-27-poalmoat.jpgEerder vandaag is de onbemande zendinstallatie van station 'Poalmoat FM' verwijderd, de opstelling geplaatst nabij de Rossumermedenweg tussen Rossum en Weerselo (Gemeente Dinkelland, Provincie Overijssel) was al eerder door de plaatselijke autoriteiten opgemerkt maar was tot vandaag onberoerd gelaten. In overleg met de plaatselijke Boswachter mocht het station de gebruikte onderdelen verwijderen in het afgelopen weekend waarna er geen verdere stappen zouden volgen. Door tussenkomst van de Politie afgelopen zaterdag is deze mogelijkheid verdwenen met als resultaat de verwijdering door het Agentschap Telecom vandaag.

Ter plaatse namens het Agentschap Telecom waren de heren Brouwer en van der Star vergezeld door een viertal mensen van Landschap Overijssel. Door de heren is de 1200 watt sterke zelfbouw zender die afgelopen weekend nog gebruikt werd middels de 95.00MHz uit de boom gehaald, overige onderdelen zoals de mast en de gebruikte antenne zijn achtergebleven in de boom. Namens het EPC-team succes met een event Meer


Meer nieuws vind je in het nieuwsarchief