feed Nederlandse Etherpiraterij Nieuws

heb jij nieuws?
ons !!

nieuws artikel
5 Musketiers uit de lucht gehaald!!
punt
2015-03-29-IMG-20150329-WA0006.jpgVanaf vrijdag avond 27 maart zonden de 5 musketiers al uit via de 95.1mhz. Helaas was er vanmiddag ineens ruis te horen rond kwart voor 1 op de radio. Al snel werd duidelijk dat het Agentschap Telecom de onbemande zender van de 5 musketiers had uit gepeild en meegenomen. De heren de Boer en Walraven waren ook deze zondag alweer op pad gegaan na hun kerkdienst.

Er werd door de 5 musketiers uitgezonden met een zender die zo'n 750watt gaf en een mobiele mast die afgelegen in een veld was opgesteld ergens in Barger-Compascuum. De mast had een totale hoogte van zo'n 18 meter waar een J-stick antenne bovenop was gemonteerd. Enkel de sturing, stereo decoder en de telefoon zijn in beslag genomen door het Agentschap Telecom.

Namens het EPC team wensen wij de 5 musketiers succes met de eventuele wederopbouw!!

nieuws artikel
Onbemande Warm FM ten einde gebracht
punt
2015-03-26-EOCWarm.jpgEerder vandaag is opnieuw de onbemande zender Warm FM uit de lucht gehaald door de plaatselijke ambtenaren, waarschijnlijk in samenwerking met het Agentschap Telecom gezien de werkwijze. De zender geplaatst in een boom in de omgeving van Hoogeveen (provincie Drenthe) heeft geen al te lang leven gehad, sinds zaterdag was de zender met enkele tussenpozen te beluisteren.

Het geheel afgesteld op de 96.50MHz bestond uit een zender op basis van een enkele mosfet en een enkele ros die op een hoogte van plusminus achttien meter in een boom hing. De muziek kwam live vanuit de studio door middel van een stream. Tijdens het verwijderen zijn er meerdere onderdelen gesloopt waaronder de sturing, laptop en eindtrap.

Namens het EPC opnieuw succes met een mogelijk vervolg, en foto's van het geheel staan HIER.

nieuws artikel
VV combinatie gepakt
punt
2015-03-24-IMG-20150324-WA0110.jpgVanavond heeft de VV Combinatie bezoek van Brouwer gehad. 
Op dit moment draaide ze niet maar naar aanleiding dat ze vrijdag  13 Maart zijn uitgepeild door de Boer.
Kwam brouwer vandaag langs met de mededeling dat de brief kwam met de bekeuring. 
De hoogte van de bekeuring was nog niet bekend.

Wij van het Epc team wensen u succes met een eventuele wederopbouw.

nieuws artikel
Drommelse Jongens uit de lucht gehaald.
punt
2015-03-19-IMG-20150319-WA0041.jpgEerder vanavond is de uit Nieuwleusen draaiende zender Drommelse Jongens door het Agentschap Telecom uit de lucht gehaald. De zender opgesteld op een onbemande locatie is ter plekke gemolesteerd achter gelaten. Onbekend wie er namens het AT aanwezig waren.

Na ruim een jaar en drie eerdere pogingen was het dan toch tijd om de zender te slopen aldus het AT.
De RVR 1000 op half gas met een geschat vermogen van 600watt afgesteld op de 95.90MHz kon zijn vermogen kwijt aan een tweetal antennes op ongeveer dertig meter.

Namens het EPC team succes gewenst met een mogelijk vervolg!

nieuws artikel
TV tip: Andere tijden op NPO 2
punt
2015-03-17-Andere tijden NPO2 - Het avondtuur van de radiopiraten.jpgVanavond komt er wellicht een interessant televisie programma op voor ons als piraten. De NPO heeft een documentaire gemaakt over de opkomst van radiopiraten, nadat radiozenders Veronica en Noordzee begin jaren 70 uit de lucht werden gehaald.

Voor wie vanavond dus een keer wat anders wil dan "aan de ontvanger gekluisterd zitten", zorgt dat ze de afstandsbedining vroeg in beheer krijgen en sapt omstreeks 21:20 even naar NPO 2.

Update: Terugkijken kan HIER.

fotobron: NPOgeschiedenis

nieuws artikel
Probleemjeugd uit Denekamp uit de lucht gehaald!!
punt
2015-03-15-IMG-20150315-WA0005.jpgOok op deze zondag waren de heren van het Agentschap Telecom alweer op pad om signalen uit te peilen van piraten. Helaas voor de Probleemjeugd uit Denekamp werd hen signaal opgemerkt door de heren Walraven en (DE) Leo Ket. Aangezien deze heren nog zo vaak in deze richting zitten moest het geheel voor het thuisfront nog even worden vastgelegd met een foto op de mobiele telefoon.

Dat het Agentschap Telecom inmiddels moedeloos wordt van al die onbemande zenders was bij deze heren wel te merken. De zender een dubbele mosfett met sturing die rustig afgesteld stond op 600watt werd snel ontmanteld en er werd even rapport opgemaakt in een word kladje op de laptop. Het audio signaal werd hier d.m.v. een mobiele telefoon naar de zender gestuurd.

Namens het Etherpiraten.com succes met de eventuele wederopbouw!!

nieuws artikel
Station M.P.F. ook nog uit de lucht gehaald gisteren!!
punt
2015-03-15-IMG-20150315-WA0009.jpgGister middag zaterdag 14 maart werd ook station Mega Piraten Festijn (MPF) rond 14:12u nog uit de ether gehaald. Het station zond uit ter gelegenheid van het Mega Piraten Festijn in Borger wat gisteravond voor de 12e keer werd georganiseerd. Elk jaar wordt voorafgaand aan dit evenement een uitzending gehouden door een aantal piraten.

Helaas werd dit keer de uitzending bruut onderbroken door het Agentschap Telecom. De heren Jelle Russchen en Albert de Boer waren hier binnen 5 minuten weer verdwenen, wat zo snel was dat ze niet eens op de foto vastgelegd konden worden. Waarschijnlijk heeft één van de heren een slechte ervaring opgelopen met de piraten in die omgeving, aangezien ze er als angsthazen weer vandoor zijn gegaan na het ontmantelen van de zender.

Er werd uitgezonden met een mobiele mast die onbemand stond opgesteld op grond van het veilinghuis dat eigendom is van de Rabobank te Borger. De mast  had een hoogte van zo'n 18 meter en er was 1 enkele ross antenne in de top gemon Meer

nieuws artikel
Club ISS ook uit de lucht gehaald
punt
2015-03-14-OeUHjvC.jpgNa eerder vandaag de P&B Combi draaiende vanuit Staphorst uit de lucht gehaald te hebben was het vanmiddag rond half vier tijd om Club ISS ofwel 'Illegaal SBS Signaal' draaiende middels de 95.10MHz vanuit het buurtschap Elshof (gemeente Olst-Wijhe, provincie Overijssel) het zwijgen op te leggen.

Dit maal was het volgens de heren de Boer (Albert) en Russchen (Jelle) nodig om met twee man assistentie van de lokale politie een onbemande zender op te ruimen. Op locatie is de zender weer eens vakkundig gemolesteerd, deze tactiek van het Agentschap hadden we ook al een tijd niet meer gezien. Ook is de computer verantwoordelijk voor de stream meegenomen door de heren.

Namens het EPC team weer succes de volgende keer, foto's staan weer HIER.

nieuws artikel
P&B Combi Staphorst uit de lucht gehaald!!
punt
2015-03-14-IMG-20150314-WA0003.jpgVanmorgen zijn de uit Staphorst draaide piraten P&B Combi uit de lucht gehaald door het Agentschap Telecom. Namens het Agentschap Telecom waren de heren Albert de Boer & Jelle Russchen aanwezig. De heren hadden zich dit maal laten vergezellen door 2 heren van de sterke arm.

Station P&B Combi uit Staphorst zond uit met een mobiele mast van zo'n 27meter die onbemand was opgesteld. De zender had een vermogen van 500watt en was gemonteerd in de kist die op de kar was geplaatst. Ook de computer waarmee het audio signaal naar de zender werd gestuurd was in de kist gemonteerd. Beide zijn door Jelle Russchen van het Agentschap verwijderd en in beslag genomen.

Namens het Etherpiraten.com team succes met de wederopbouw!!

nieuws artikel
Spokenjager Gramsbergen gepakt
punt
2015-03-13-6D4cXds.jpgEerder vanavond is de uit Gramsbergen (gemeente Hardenberg, provincie Overijssel) wegdraaiende zender Spokenjager gepakt door het Agentschap Telecom. Op het moment van de inval was de amateur bezig met een uitzending.

De Spokenjager die uitzond met een geschat vermogen van 500 watt op de 94.50 gebruikte hiervoor een mast van plusminus 25 meter, over de boete is door het AT nog geen uitspraak gedaan maar deze zal de komende weken arriveren.

Namens het EPC team weer succes met de mogelijke wederopbouw, foto's van het AT bezoek staan hier!

nieuws artikel
RadioNL neemt (steun)zender 97.0mhz Hoogeveen in misbruik!!
punt
2015-03-13-RadioNL 97mhz Hoogeveen dankzei slapende Agentschap Telecom ambtenaren.pngVandaag vrijdag 13 maart (toepasselijke datum) heeft RadioNL een (steun)zender in Hoogeveen in gebruik genomen!! De extra zender was op 02-06-2014 aangevraagd door KPN Broadcast in opdracht van Omroep Vereniging Veendam (daar zijn ze weer). Radio NL gebruikt hun frequenties voor een groot deel voor het uitzenden van hun programma in de provincie Groningen en Drenthe.

Volgens de aanvraag zou het bereik in Hoogeveen vanaf Smilde onvoldoende zijn. Jaja vanaf 100meter boven NAP krijgen ze het niet eens voor elkaar om voldoende signaal in Hoogeveen te krijgen. Maar goed nu de aanvraag door een (slaperige) Agentschap Telecom medewerker toch was goedgekeurd, moest de zender in Smilde ineens verhuizen naar Assen. Tja waarschijnlijk zijn ze er nu zelf ook achter hoe kort 21km hemelsbreed is en dat de signalen elkaar dus toch gaan storen. Maar goed als de verhuizing van de 97.1 naar Assen doorgaat zal het signaal in Smilde wel weer worden verstoord waarvoor ook weer een (steunzender) nodig is dan!! Agentschap Telecom wanneer word Meer

nieuws artikel
Onbemande Bosgigant na zes dagen verwijderd
punt
2015-03-11-EPCgigan.jpgEerder vandaag is de onbemande zender Bosgigant draaiende vanuit de regio Salland verwijderd van zijn locatie waarmee ook direct het signaal op de 94.50MHz verdween. Aanwezig waren twee tot op dit moment onbekende personen namens het AT en een klimploeg om het geheel naar bededen te halen.

De gebruikte zender op basis van een BLF278 die goed was voor een geschatte 300 watt kon zijn signaal kwijt aan een tweetal rossen. De combinatie van deze componenten zorgde voor een stabiel signaal dat in de weide omtrek opgemerkt werd, dit zorgde weer voor de nodige reacties en niet alleen vanuit de directe omgeving.

Namens het EPC team succes met een mogelijk vervolg en voor de foto's klik je HIER.

nieuws artikel
Netverbetering voorstel RadioNL 96.7mhz Stadskanaal!!
punt
2015-03-11-Netverbetering voorstel voor kabel B13 - Stadskanaal 96.7 mhz.pngOp 9 maart j.l heeft KPN Broadcast namens omroep vereniging Veendam een netverbeterings voorstel ingediend bij het Agentschap Telecom. Het voorstel bevat een aanvraag voor een steunzender in Stadskanaal en wel op de 96.7mhz!! Omroep vereniging Veendam verhuurt zijn ether frequenties voor een groot deel aan RadioNL, de enige andere frequentie wordt verhuurt aan Joy Radio wat ook weer van dezelfde eigenaar is als RadioNL.

RadioNL heeft gek genoeg al een zender op de 96.0mhz in Stadskanaal, die ze hebben bemachtigd via een restveiling van frequenties. De restveiling was destijds bedoeld om lokale omroepen een frequentie te bieden waar een REGIONAAL programma op uitgezonden moest worden!! Dat RadioNL geen regionaal programma uitzend moge duidelijk zijn dus hebben ze deze frequentie naar ons en menig ander inzien onrechtmatig in gebruik. Nu is het ook nog eens zo dat ze er op het moment nog geld aan verdienen door de 96.0mhz te verhuren aan Radio Simone, wat ook geen regionaal programma voor enkele Stadskanaal daarop ui Meer

nieuws artikel
Radio Dakota wederom bezoek van de BNA
punt
2015-03-09-DakotaEPC.jpgAfgelopen donderdag heeft de radiozender Dakota uit Twist (nabij Nieuw Schoonebeek) wederom bezoek gehad van de BNA (Bundes Netz Agentur, 'Het duitse AT').

Aanwezig waren de heren Huypen en Stingel vergezeld door dienders van de plaatselijke politie en Gemeente.

In beslag genomen is een defecte combiner van het merk RVR. Aangezien alle zenders en overige randapparatuur al reeds uit het pand verwijderd waren voor de inval, heeft de BNA deze niet in beslag kunnen nemen.

Bron: Baupartner


Meer nieuws vind je in het nieuwsarchief