feed Nederlandse Etherpiraterij Nieuws

heb jij nieuws?
ons !!

nieuws artikel
Station Henkies Bar uit Wijster alweer de klos!
punt
2016-07-24-henkiesbar.jpgNa een paar dagen van rust was het vanavond weer eens de tijd om ouderwets op de zondag een piraat uit de lucht te halen. Deze keer was het de pech voor Station Henkie's Bar, wat uitzond via de 95,90MHz. Met een enkele dipool in een hoogspanningsmast op 40 meter vanuit de locatie Wijster (Gemeente Midden-Drenthe, Provincie Drenthe) was het signaal in de wijde omtrek te ontvangen. De uitzending was begonnen rond 18:00 uur en om 21:00 werd het Agentschap Telecom in Wijster gesignaleerd. Onder leiding van Jelle Russchen en Collega werd de Dubbele Mosfett inclusief sturing en computer met dongel meegenomen. Anders dan de vorige keer, toen de zender en computer was blijven staan maar compleet gesloopt met een schroevendraaier. Helaas door de snelle actie zijn er geen foto's gemaakt van de ontmanteling.

Namens het team van Etherpiraten.com succes gewenst met een eventuele wederopbouw!

nieuws artikel
Politie maakt einde aan uitzending Brekdeer FM
punt
2016-07-03-E9Pkf5P.jpgVanmorgen vroeg is de vanuit de omgeving Deurningen (gemeente Dinkelland, provincie Overijssel) draaiende etherpiraat Brekdeer FM uit de lucht gehaald door de plaatselijke politie, in tegenstelling tot eerdere berichten met assistentie van het Agentschap Telecom. Na al een aantal plaagstoten vanuit de politie op de vrijdag en zaterdag was het zondag in alle vroegte tijd om ter plaatse de mast dusdanig onklaar te maken door een tooipunt door te slijpen en een bout te verwijderen met als gevolg dat de mast in elkaar is gestort en daarmee de nodige onderdelen als verloren beschouwd mogen worden. Het is niet de eerste keer voor dit station dat er een mast neergehaald wordt door de politie of AT.

Het station maakte gebruik van een mobiele mast geplaatst in het buitengebied met een geschatte hoogte van 55 meter met daarin bevestigd een twee kilowatt sterke zender, het vermogen werd door middel van een viertal antenne's de weide Meer

nieuws artikel
Volkszangeres Renée de Haan (61) overleden
punt
2016-07-02-maxresdefault.jpgDe Amsterdamse volkszangeres Renée de Haan is op 61-jarige leeftijd overleden.

De Haan leed aan kanker. Ze is in het bijzijn van haar familie overleden, meldt haar schoonzus zaterdag op Facebook.

De zangeres groeide op in de Jordaan waar ze op 31-jarige leeftijd ontdekt werd door platenmaatschappij EMI. In 1986 brak ze door met twee nummers, In Een Wereld Zonder Jou en Weet Jij Dan Niet Wat Liefde Is

Andere bekende nummers zijn Vuile Huichelaar en Mannen (Steeds weer de verkeerde).

Bron:Nu.nl


nieuws artikel
AT maakt korte metten met de Hans en Alie Radiow
punt
2016-06-23-gUWiYj0.jpgRond de klok van vijf uur vanmiddag was het weer zover, opnieuw een signaal vanuit de locatie Manderveen (gemeente Tubbergen, provincie Overijssel), ditmaal afkomstig van de Hans en Alie Radiow. Middels de 94.50MHz was in een groot gedeelte van Twente en omstreken het signaal waar te nemen. Helaas mocht het feest dit maal niet heel lang duren want rond de klok van zeven uur was het AT ter plaatse, dit maal de heren Brouwer en Nijland ondersteunt door de plaatselijk politie die maar wat graag namen van passanten had opgenomen.

Blijkbaar was er tijd genoeg en hadden de heren ondanks de tropische temperaturen de puf om het geheel is goed te molesteren, blijkt maar weer dat een AT'er met een slijptol in de hand een aardig eind komt qua degelijk sloopwerk. Ditmaal moesten onder andere de CTE antennes, de zender, de motor en de koppelbalk het ontgelden, door of ingeslepen maar het meeste lijkt helaas onbruikbaar na deze actie's. Als slotstuk is een groot gedeelte van de mast op ongecontroleerde wijze naar beneden gehaald.
Meer

nieuws artikel
AT: Piraterij op de radio neemt af!
punt
Ook in 2015 is het aantal illegale radio-uitzendingen via de ether verder afgenomen, aldus het Agentschap Telecom in haar jaarverslag ‘Staat van de ether‘ ten opzichte van een aantal jaar geleden.

Landelijk Meetnet Telecom
Het Agentschap concludeert dit op basis van informatie van het Landelijk Meetnet Telecom (LMT). Dit net registreert 24 uur per dag het frequentiegebruik in Nederland met behulp van 15 meetpunten verspreid over heel het land. Middels dit meetnet kan onder andere illegaal frequentiegebruik opgespoord worden. Het netwerk registreert namelijk het aantal uren kortdurend spectrumgebruik in de FM omroepband (87,5 MHz tot en met 107,9 MHz). “Dit duidt op illegaal gebruik. Legale FM-omroepzenders zenden namelijk continu uit.”, aldus het Agentschap Telecom.

Evenementenvergunningen
Overigens zijn niet alle kortdurende uitzendingen illegaal. He Meer

nieuws artikel
Onbemande zender Station A.T.R uit de lucht gehaald
punt
2016-06-14-13461326_654651191357580_1015232697_o.jpgAfgelopen zondagavond is de vanuit de locatie Rolde (gemeente Aa en Hunze, provincie Drenthe) draaiende Station A.T.R uit de lucht gehaald. Het station had de zendinstallatie in het buitengebied van Rolde geplaatst in een bosrijk gebied. Helaas mocht de uitzending slecht anderhalf uur duren waarna de uitzending door de heren De boer en Prijt namens het Agentschap Telecom beëindigd is.

Het station draaide met een dubbele MOSFET met een geschat vermogen van 650 watt op de 95.10Mhz, het signaal werd door een enkele antenne op plusminus 20 meter verspreid in de weide omgeving. Tijdens de actie zijn alle onderdelen meegenomen, inclusief de aggregaat van het merk Honda. Het is op dit moment bij EPC niet bekend of het station terug zal keren in de ether.

Namens het EPC-team succes met de eventuele wederopbouw!

nieuws artikel
AT: 36 aanvragen voor kleinvermogen am-vergunning
punt
Het Agentschap Telecom heeft sinds 11 mei in totaal 36 aanvragen voor een zogenaamde ‘Kleinvermogen AM-vergunning’ ontvangen. Dit heeft Mirjam Suurmeijer van het Agentschap Telecom aangegeven tegenover MediaMagazine.

Kleinvermogen middengolfzenders
Sinds 11 mei jl. kunnen er vergunningen voor zogenaamde ‘kleinvermogen’ middengolfzenders worden aangevraagd bij het Agentschap Telecom. Het Agentschap maakt onderscheid in drie nieuwe categorieën voor laagvermogen-middengolf: hobbyradio (zenderuitgangsvermogen van maximaal 1 watt), kleine omroep (vermogen tot maximaal 100 watt) en een laagvermogen middengolfzender voor evenementen.

36 aanvragen
Na een maand staat de teller bij het Agentschap op 36 aanvragen voor kleinvermogen middengolfzenders aldus het Agentschap Telecom. Voor de categorie ‘hobbyradio‘ zijn 7 aanvragen ontvangen en voor de categorie ‘kleine omroep‘ zijn 29 aanvragen ontvangen aldus Mirjam Suur Meer

nieuws artikel
Werkstraf voor etherpiraat Pitbull FM
punt

LEEUWARDEN - Ze komen niet zo vaak meer voor de (straf)rechter, maar maandag moest economische politierechter Klaas Bunk toch weer eens zijn oordeel vellen over een etherpiraat. De verdachte, een 27-jarige inwoner van Twijzel, was er zelf niet. Hij werd op 31 oktober 2015 opgespoord door een medewerker van het Agentschap Telecom. De piraat zond uit onder de naam Pitbull FM.

Zijn signaal ging vergezeld van een radiodatatekst. De man van het Agentschap Telecom peilde de zender uit en nam de apparatuur in beslag. De antenne stond in de achtertuin van een woning aan de Simke Kloostermanstraat in Twijzel. Dit soort zaken worden tegenwoordig afgedaan via de bestuursrechter, behalve wanneer de zender overlast veroorzaakt.

Vroeger werden er door strafrechters dikke geldboetes uitgedeeld, nu staan er werkstraffen op dit soort vergrijpen. Rechter Bunk veroordeelde de Twijzeler tot een werkstraf van 100 uur. De apparatuur, een versterker en een modulator bij de inval in beslag genomen, is de man kwijt.

Meer


nieuws artikel
BNA en Polizei doen inval bij Station FDK in Neugnadenfeld!
punt
2016-05-25-IMG_8187.JPGEven na half twee vanmiddag is er door de duitse tegenhanger van het Agentschap Telecom (de Bundesnetzagentur) een inval gedaan bij Station F.D.K. uit de locatie van Neugnadenfeld (Gemeente Ringe, Samtgemeinde Emlichheim). Het station was op het moment van de inval niet bezig met een uitzending, maar zou op een eerder moment uitgepeild zijn. Door de heren is een Elenos T2000 inclusief sturing, en de stereo/rds coder van Patsat in beslag genomen. Over de hoogte van de boete boete en of verdere vervolgstappen zijn geen uitspraken gedaan.

Vooor een aantal foto's van het geheel kun je hier terecht, namens het Etherpiraten.com team wensen wij dit station succes met een eventuele wederopbouw en tot horens!

nieuws artikel
Drommelse Jongens weer de klos!
punt
2016-05-25-IMG_7457.JPGAfgelopen donderdagavond was het weer eens raak in de locatie van Nieuwleusen (Gemeente Dalfsen, Provincie Overijssel). Zoals elke donderdagavond waren de "Drommelse Jongens" weer te horen via de 95.90MHz met een enkele CX die zijn vermogen kwijt kon op 1 enkele antenne die was bevestigd in een uitkijktoren in de omgeving van Nieuwleusen. Toen de zender nog maar eventjes aanstond was er direct al een BOA (Buitengewoon Opsporings Ambtenaar) op locatie en heeft de politie ingeschakeld. Binnen een half uur stond het er ook vol met veel politie. 

Toen de politie op de hoogte was van wat er aan de hand was werd ook meteen het Agentschap Telecom ingelicht en het was de beurt aan Bert Pryt om in actie te komen en naar Nieuwleusen af te reizen. Na ongeveer 2 uur was ook Bert Pryt aanwezig namens het Agentschap Telecom om de Enkele CX inclusief stuurzender, de computer met dongel en de aggregaat af te koppelen en mee te nemen in de Volkswagen Golf.

Enkele foto's van de inbeslagname zijn te zien Meer

nieuws artikel
Studio 't Kan Niet Aans uit de ether gehaald!!
punt
2016-05-07-aKcj1nS.jpgZoals elk jaar tijdens het hemelvaartweekend was het weer druk op de FM band. Ook dit jaar met een grote verscheidenheid aan stations die hun uitzending ieder jaar rond de hemelse feestdag plannen. Zo ook de zender 't kan niet aans (oftewel Het kan niet anders) die de jaarlijkse uitzending weer deed via de FM 95.90MHz vanuit de locatie Nieuwleusen (Gemeente Dalfsen, Provincie Overijssel). Donderdagavond rond 18:23uur kwam de melding op de radio, kom maar naar de mast. Ze zijn er. Aanwezig waren Jelle Russchen en Jos Walraven namens het Agentschap Telecom in samenwerking met een aantal politiemotoren/auto's en een politiebus met politiehonden.

De toegangswegen waren bijzonder goed dichtgezet door heren achter het station, maar het mocht niet baten. De zender een RVR PJ1000 is door de BOA’s uit de houten bak gehaald en vanaf 6 meter hoogte naar beneden gegooid, De streamcomputer inclusief dongle meegenomen in de Volkswagen Golf.

Na een kleine 20 minuten was het volgens de heren ook weer tijd o Meer

nieuws artikel
Aanvragen laagvermogen middengolfzender vanaf 11 mei!
punt
2016-05-04-IMG_0170.JPG

Vanaf 11 mei is het mogelijk om een vergunning voor uitzendingen middels een laagvermogen middengolfzender aan te vragen bij het Agentschap Telecom. Vanaf 11 mei kan er via de website van het Agentschap Telecom middels een elektronisch formulier een aanvraag worden ingediend. Dan zal ook bekend zijn wat de kosten zullen zijn van een dergelijke aanvraag bij de instantie.

Drie categorieën
Hierbij wordt er onderscheid gemaakt in drie categorieën van vergunningen: kleinschalige omroep met een maximaal vermogen tot en met 1 Watt; kleinschalige omroep met een maximaal vermogen van 1 Watt tot 100 Watt en evenementenzenders via de middengolf. Deze drie nieuwe categorieën middengolfvergunningen met laag vermogen worden op eenvoudige en snelle wijze uitgegeven, te weten op volgorde van binnenkomst. Voor alle drie de categorieën geldt dat een frequentie herhaald kan worden uitgegeven.

Frequenties
Voor dit type midden MeerMeer nieuws vind je in het nieuwsarchief