feed Nederlandse Etherpiraterij Nieuws

heb jij nieuws?
ons !!

nieuws artikel
AT en Boswachter ontmantelen onbemande Poalmoat FM Weerselo
punt
2016-09-27-poalmoat.jpgEerder vandaag is de onbemande zendinstallatie van station 'Poalmoat FM' verwijderd, de opstelling geplaatst nabij de Rossumermedenweg tussen Rossum en Weerselo (Gemeente Dinkelland, Provincie Overijssel) was al eerder door de plaatselijke autoriteiten opgemerkt maar was tot vandaag onberoerd gelaten. In overleg met de plaatselijke Boswachter mocht het station de gebruikte onderdelen verwijderen in het afgelopen weekend waarna er geen verdere stappen zouden volgen. Door tussenkomst van de Politie afgelopen zaterdag is deze mogelijkheid verdwenen met als resultaat de verwijdering door het Agentschap Telecom vandaag.

Ter plaatse namens het Agentschap Telecom waren de heren Brouwer en van der Star vergezeld door een viertal mensen van Landschap Overijssel. Door de heren is de 1200 watt sterke zelfbouw zender die afgelopen weekend nog gebruikt werd middels de 95.00MHz uit de boom gehaald, overige onderdelen zoals de mast en de gebruikte antenne zijn achtergebleven in de boom. Namens het EPC-team succes met een event Meer

nieuws artikel
Agentschap Telecom haalt Talento Team uit de lucht!
punt
2016-09-07-image.pngEven na 19:00 uur gisterenavond is de zender van het Talento Team in de locatie Elim (Provincie Drenthe, Gemeente Hoogeveen) uit de lucht gehaald. Het station was net een uur bezig met hun uitzending via de 96,50MHz.

Nadat Jelle Russchen vorige week donderdag al bij deze mast was geweest en niets in beslag heeft kunnen nemen omdat er asbest op de locatie lag, weerhield de Boer en Russchen er deze keer niet van om toch binnen de hekken te gaan, en de enkele BLF177 inclusief sturing en computer met dongel in beslag te nemen.

Eventuele foto's kun je hier bekijken. Namens het Etherpiraten.com team succes met een eventuele wederopbouw en tot horens!

nieuws artikel
Brouwer haalt Twentse Super Combinatie uit de lucht!
punt
2016-08-18-oDE7H3I.jpgZojuist is de zender 'Twentse Super Combinatie' kortweg de TSC uit de lucht gehaald door de heer Brouwer namens het Agentschap Telecom. De zender geplaatst in een 19 inch rack onder een GSM-mast in de omgeving van Enter is volledig verknipt van binnen en kan waarschijnlijk als total-loss beschouwd worden.

"Voorafgaand aan de actie in Enter zijn er de afgelopen twee weken in Ootmarsum, Staphorst en Dedemsvaart weer illegale zendmasten ontmanteld. eze zendmasten zijn de poort naar de ether voor zendpiraten, mensen die zonder vergunning een eigen zender onderhouden op de radio." Aldus RTV Oost die een poll heeft geopend om jou mening over de huidige piraten wereld te horen!

Het gebruikte antenne-park is in takt gebleven, dit mede door het ontbreken van een klimploeg met de juiste papieren. Of en wanneer het station terugkeert in de ether is op dit moment bij EPC nog onbekend. Al Meer

nieuws artikel
Klimploeg haalt Wat Lup Dat Fain uit de lucht!
punt
2016-08-09-GTcKSLd.jpgEen primeur eerder vandaag voor station 'Wat Lup Dat Fain' draaiende vanuit de omgeving van De Lutte (gemeente Losser, provincie Overijssel), de zender diende ontmanteld te worden maar ook ditmaal waren de piraten niet voor 1 gat te vangen. Door het ophangen van de gehele installatie inclusief de stroomvoorziening was het Agentschap Telecom genoodzaakt om een ploeg boomklimmers in te schakelen om de spullen 'professioneel' te laten verwijderen. De voorgaande vijf bezoeken van het AT waren tot op heden zonder succes, met als resultaat dat er andere specialiteiten gevraagd werden aldus de BOA's.

De zender gesitueerd in een bosrijk gebied nabij De Lutte werd vanaf een andere locatie aangestuurd door middel van een online muziek stream (er is dan ook geen dader aangehouden of beboet), de stroom om de dubbele MOSFET mee te voeden was afkomstig van een aggregaat. Boven de zender en de aggregaat hing een enkele antenne op een geschatte hoogte van 30 meter, de locatie zelf bevond zich een kleine 50 meter bov Meer

nieuws artikel
Agentschap Telecom: Afschaffing spijtoptantenregeling
punt
Op 1 augustus 2016 schaft Agentschap Telecom de spijtoptantenregeling voor illegaal gebruik van de FM-band af. De minimale boete voor het illegaal gebruik van de FM-band is €2.500 en wordt niet langer gehalveerd bij spijt van de overtreder.

De spijtoptantenregeling is in het leven geroepen voor mensen die met een beperkt vermogen, beperkt bereik en een vaste zendmast illegaal uitzenden. Als de overtreder binnen tien dagen de antenne of zendmast verwijdert, kan de basisboete verlaagd worden. De afgelopen jaren is de scheidslijn tussen een mobiele en vaste zendmast vervaagd. Het agentschap heeft de spijtoptantenregeling in 2016 geëvalueerd en vastgesteld dat de minimale hoogte van de basisboete €2.500 moet zijn om effect te bereiken.

Wanneer toch strafrechtelijk optreden?
In beginsel neemt Agentschap Telecom dus alleen nog maar bestuursrechtelijke maatregelen. In bijzondere gevallen kunnen we toch strafrechtelijk optreden. Bijvoorbeeld bij levensbedreigende situaties (zoals verstoring op luc Meer

nieuws artikel
Radio de Varia uit Dedemsvaart de klos!
punt
2016-08-01-IMG_7226.jpgGisteravond omstreeks 19:30 uur is Radio de Varia vanuit Dedemsvaart (Gemeente Hardenberg, Provincie Overijssel) uit de lucht gehaald. Het station was net een uur bezig met de jaarlijkse uitzending tijdens de Dedemsvaria via de 95.90MHz. Aanwezig waren Ket en Preijt namens het Agentschap Telecom en de politie. De zender die op +/- 10 meter hoogte in een telecommast hing, en zijn vermogen kwijt kon op een tweetal antennes op 40 meter is door Dhr Preijt zelf uit de telecommast gehaald.

Eventuele foto's kun je hier bekijken.


Namens het team van Etherpiraten.com succes met een eventuele wederopbouw!
Update: Inmiddels is er weer muziek op de 95.90MHz

nieuws artikel
Station Henkies Bar uit Wijster alweer de klos!
punt
2016-07-24-henkiesbar.jpgNa een paar dagen van rust was het vanavond weer eens de tijd om ouderwets op de zondag een piraat uit de lucht te halen. Deze keer was het de pech voor Station Henkie's Bar, wat uitzond via de 95,90MHz. Met een enkele dipool in een hoogspanningsmast op 40 meter vanuit de locatie Wijster (Gemeente Midden-Drenthe, Provincie Drenthe) was het signaal in de wijde omtrek te ontvangen. De uitzending was begonnen rond 18:00 uur en om 21:00 werd het Agentschap Telecom in Wijster gesignaleerd. Onder leiding van Jelle Russchen en Collega werd de Dubbele Mosfett inclusief sturing en computer met dongel meegenomen. Anders dan de vorige keer, toen de zender en computer was blijven staan maar compleet gesloopt met een schroevendraaier. Helaas door de snelle actie zijn er geen foto's gemaakt van de ontmanteling.

Namens het team van Etherpiraten.com succes gewenst met een eventuele wederopbouw!

nieuws artikel
Politie maakt einde aan uitzending Brekdeer FM
punt
2016-07-03-E9Pkf5P.jpgVanmorgen vroeg is de vanuit de omgeving Deurningen (gemeente Dinkelland, provincie Overijssel) draaiende etherpiraat Brekdeer FM uit de lucht gehaald door de plaatselijke politie, in tegenstelling tot eerdere berichten met assistentie van het Agentschap Telecom. Na al een aantal plaagstoten vanuit de politie op de vrijdag en zaterdag was het zondag in alle vroegte tijd om ter plaatse de mast dusdanig onklaar te maken door een tooipunt door te slijpen en een bout te verwijderen met als gevolg dat de mast in elkaar is gestort en daarmee de nodige onderdelen als verloren beschouwd mogen worden. Het is niet de eerste keer voor dit station dat er een mast neergehaald wordt door de politie of AT.

Het station maakte gebruik van een mobiele mast geplaatst in het buitengebied met een geschatte hoogte van 55 meter met daarin bevestigd een twee kilowatt sterke zender, het vermogen werd door middel van een viertal antenne's de weide Meer

nieuws artikel
Volkszangeres Renée de Haan (61) overleden
punt
2016-07-02-maxresdefault.jpgDe Amsterdamse volkszangeres Renée de Haan is op 61-jarige leeftijd overleden.

De Haan leed aan kanker. Ze is in het bijzijn van haar familie overleden, meldt haar schoonzus zaterdag op Facebook.

De zangeres groeide op in de Jordaan waar ze op 31-jarige leeftijd ontdekt werd door platenmaatschappij EMI. In 1986 brak ze door met twee nummers, In Een Wereld Zonder Jou en Weet Jij Dan Niet Wat Liefde Is

Andere bekende nummers zijn Vuile Huichelaar en Mannen (Steeds weer de verkeerde).

Bron:Nu.nlMeer nieuws vind je in het nieuwsarchief